SHL PERJANTAIN otteluraportit sekä palkitut pelaajat
14.6.2019 9:06 Uutiset / Pääsivusto

Perjantai

SHL Palkitut pelaajat:

Fredrikson Juuso MVP

Laaksonen Eelis paras maalivahti

Pokela Max Tsemppari

Herold Gabriel taitopelaaja

Mustonen Juuso taitopelaaja

Joukkuepalkinnot

Oilers: Walle Toukola, Eetu Mattinen, Heppu Kaisla, Conny Törnqvist, Jasper Tuominen

Jets: Lucas Kituniemi, Isak Voutilainen, Felix Wollsten, Niilo vainiola, Oliver Suonpää

Habs: Jesse Pahkamaa, Richard Wei, Lassi Luostarinen, Aamos Lampi, Joonatan Lehtonen

Leafs: Juuso Fredrikson, Patrik Seppälä, Gabriel Herold, Ahto Storckovius, Axel wallin

Cans : Luke Suominen, Konsta Karikoski, Maximus Karlsson, Eetu simula, Vertti Manninen

Flames: Juuso Mustonen, Max Poikela, Elias Hupli, Elias Hölttä, Jonathan Kolehmainen

OILERS-FLAMES 4-11

0-1 20 Poikela Max

0-2 4 Mustonen Juuso (Poikela Max) (Hölttä Elias)

0-3 4 Mustonen Juuso

0-4 4 Mustonen Juuso

1-4 43 Anttila Aleksi

1-5 10 Palomäki Veeti (Poikela Max)

1-6 4 Mustonen Juuso

1-7 20 Poikela Max (Kolehmainen Jonathan)

1-8 10 Palomäki Veeti (Poikela Max) (Hölttö Elias)

2-8 32 Syrjäläinen Max (Törnqvist Conny)

2-9 10 Palomäki Veeti

2-10 20 Poikela Max ( Mustonen Juuso)

2-11 20 Poikela Max

3-11 32 Syrjäläinen Max (Törnqvist Conny)

4-11 32 Syrjäläinen Max

Perjantain ensimmäisessä kohtaamisessa toisensa tapaavat sarjataulukon toinen ja kolmas joukkue. Flames ja Oilers ovat kohdanneet tällä viikolla jo useasti, ja kummallakin on ollut hetkensä joukkueiden välisessä mittelössä. Pelin alkuminuutit ovat todellista Flames-myrskyä. Kiekkoa pidetään niin taitavasti joukkueen hallussa, että Oilersin miehet eivät sitä montaa kertaa pääse koskemaan. Max pistää kiekon kauempaa sisään sillä välin kun joukkuekaverit tekevät täydellisen maskin, eikä Oilers- maalivahti näe yhtään mistä kiekko lentää. Sitten alkaakin yhden miehen show, kun Juuso Mustonen näyttää että hän ei ole vielä täysin tyytyväinen viikon pistesaldoonsa. Kuin "tupu-hupu ja lupu"-ketju konsanaan tulee kolmikko Juuso-Max-Elias ja hassuttaa vastustajan pelaajat yksi kerrallaan pois tieltään. Juuso viimeistelee ihan maalivahdin naaman edestä ja tilanne Flamesille tässä vaiheessa 2-0. Juuso jatkaa liekehdintää ja seuraavassa kahdessa vaihdossa kiemurtelee kiekon kanssa niin taitavasti kentän läpi, että lukemat ovat yhtäkkiä 4-0. LIppiksiä lentää taas kymmenittäin jäälle ja peliin tuleekin pieni katko kun ne kerätään talteen. Oilersit piristyvät hetkeksi ja saavat rakennettua muutaman vaarallisen tilanteen, joiden seurauksena Aleksi Anttila avaa joukkueensa pistetilin. Flamesit olivat kuitenkin sellaisessa mielentilassa että kauaa ei OIlers maaliaan ehtinyt tuulettaa. Peli lähti pyörimään Oilersin päässä samanlaisella intensiteetillä kuin alkuminuuteilla, ja taas nähtiin lyhyessä ajassa 4 maalia .Pahanteossa tutu miehet Veeti, Juuso ja Poikelan Max. Oilers onnistuu tähän väliin kaventamaan yhdellä maalilla, jonka tuuppaa sisään Max Syrjäläinen. Flames tuntuu vain sisuuntuvan näistä Oilersin maaleista ja kiittää taas tekemällä parit reput Veetin ja Poikelan Maxin toimesta. Lopussa nähdään heräävä Oilers joka lähtee hurjaan takaa-ajoon, ja syrjäläisen max pääseekin tuikkaamaan pari maalia. Aika loppuu eikä maaleja synny enempää, ja Flames vie pelin 4-11.

HABS-JETS 6-9

0-1 38 Vainiola Niilo

1-1 20 Luostarinen Lassi

2-1 20 Luostarinen Lassi

2-2 4 Kälkäinen Tomas

2-3 39 Vehviläinen Kallen (Vainiola Niilo) (Kituniemi Lucas)

2-4 38 Vainiola Niilo (Wollsten Felix) (Kituniemi Lucas)

3-4 9 Pahkamaa Jesse

4-4 20 Luostarinen Lassi

4-5 53 Kituniemi Lucas

4-6 4 Kälkäinen Tomas (Aamos Vahvaselkä)

5-6 20 Luostarinen Lassi

6-6 Pahkamaa Jesse (Luostarinen Lassi)

6-7 32 Aamos Vahvaselkä

6-8 39 Vehviläinen Kalle

6-9 Kituniemi Lucas

Sarjataulukon ykkösenä paistatteleva Oskarin ja Matiaksen Habs lipuu itsevarmana kaukaloon aamun toisessa pelissä. Vastassa ahkera ja kurinalainen Kaapon ja Michaelin luotsaama Jets, joka on luottanut koko viikon kovaan ja tunnolliseen työntekoon ja omaan peliin. Jäälämmöllä ei nähdä kuin toinen joukkue, sillä Jetsit käyvät vielä kuvioitaan läpi pukuhuoneessa. Jotain uusia kuvioita on selkeästi ilmassa, sillä ketjut on sekoitettu ja pakkiparit pistetty uusiksi. Peliä ei kauaa tarvitse seurata kun on ilmiselvää että Jets aikoo yllättää ja ryövätä pisteet tästä ottelusta. Pojat painavat jokaiseen tilanteeseen täysillä, eikä mitään anneta vastustajalle ilmaiseksi. Habs pysyy kuitenkin nälkäisen vastustajansa matkassa vaikka on kokoajan alakynnessä ja peli pelataan pääosin toisessa päädyssä. Aina tilanteeseen 6-6 asti mennään tasaisesti pistreiden valossa, mutta lopulta Jetsin kovempi tahto tuottaa tulosta, ja viimeiset 3 maalia tehdään Jetsiläisten lavoista. Luostarisen Lassille hattutemppu ja 1 maali vielä siihen päälle.

LEAFS-OILERS 11-7

1-0 15 Fredrikson Julius (Lind Nooa)

1-1 32 Syrjäläinen Max

1-2 36 Törnqvist Conny

2-2 34 Lind Nooa (Fredrikson Julius)

2-3 32 Syrjäläinen Max

3-3 41 Herold Gabriel

4-3 41 Herold Gabriel

5-3 15 Fredrikson Julius

6-3 15 Fredrikson Julius

7-3 41 Herold Gabriel

8-3 15 Fredrikson Julius ( Loukonen Luukas)

8-4 43 Anttila Aleksi (Syrjäläinen Max

8-5 37 Tuominen Jesper (Syrjäläinen Max)

8-6 36 Törnqvist Conny (Syrjäläinen Max)

9-6 41 Herold Gabriel

10-6 15 Fredrikson Julius

10-7 43 Anttila Aleksi (Törnqvist Conny)

11-7 10 Loukonen Luukas (Fredrikson Julius)


Päivän kolmas peli pelataan runkosarjan pisteiden valossa hännänhuipuksi jääneen Leafsin, sekä tasaisia otteita läpi viikon esittäneen Oilersin välillä. Leafs tulee peliin mustana hevosena, mutta treidit ovat suosineetn Leafsia ja joukkue on entisestään vahvistunut. Ja niinhän siinä kävi että Leafs otti ohjat käsiinsä ja oli kokoajan niskan päällä ! Julius Fredriksson intoutuu pommittamaan 5 byyriä sisään, Herold Gabriel 4, ja Luukas Loukonen sekä Nooa Lind kumpainenkin yhden. Pelissä tehdään kummankin joukkueen toimesta todella paljon maaleja, eikä menneen viikon rasitukset näy millään lailla kun pojat vipeltävät menemään kaukaloa edestakaisin. Oilers koittaa kokoajan vimmatusti päästä peliin mukaan mutta Leafs pelaa kuin uudestisyntyneenä ja Aleksi ja Otso myhäilevät tyytyväisenä vieressä. Panoksena voittajalla on edelleen mahdollisuus edetä finaaleihin , ja tänään sitä tahtoo enemmän joukkue nimeltä LEAFS! Ohjeita ei joukkue juurikaan tänään tarvitse, sen verran sulavasti soljuu ja pojat tuntuvat lukevan toistensa ajatukset. Oilersin peli paranee loppua kohti ja joukkue löytää yhteisen rytmin mutta pilli soi ja peli loppuu tilanteeseen 11-7. Oilersin maalihait tössä ottelussa Syrjäläinen, Törnqvist, Anttila ja Tuominen

CANS-HABS 8-5

1-0 19 Manninen Vertti (Tiilikainen Jose)

1-1 9 Pahkamaa Jesse (Luostarinen Lassi)

2-1 11 Simula Eetu (Tiilikainen Jose)

3-1 12 Tiilikainen Jose (Karikoski Konsta)

4-1 12 Tiilikainen Jose

4-2 9 Pahkamaa Jesse

4-3 9 Pahkamaa Jesse

5-3 19 Manninen Vertti (Suominen Luke)

5-4 20 Luostarinen Lassi

6-4 4 Suominen Luke

7-4 19 Manninen Vertti (Nurmi Valtteri)

8-4 4 Suominen Luke

8-5 9 Pahkamaa Jesse

Viikon aikana lähes voittamattomana esiintynyt Habs saa vastaansa Cansiläiset, kun vielä mitellään siitä, kuka pääsee tänään pisimmälle ja pääsee nostelemaan kannua. Valmentajat esiintyvät kylmän rauhallisesti, kun taas poikien keskuudessa on havaittavissa pientä levottomuutta. Peli lähtee verkkaisesti käyntiin, ja mitään muuta ei ensimmäisten minuuttien aikana saada aikaan kuin paitsioita ja pitkiä kiekkoja. Pelaajat alkavat jo tuskastua kun peli ei kertakaikkiaan etene. Yhtäkkiä Habsien maalissa tulee pieni uninen hetki, ja Vertti Manninen saa käytettyä tilaisuuden hyväkseen ja tökkää kiekon längistä sisään. Sen jälkeen kaikki ovatkin yhtäkkiä hereillä ja pelissä alkaa viimein tapahtua. Jesse Pahkamaa tasoittaa yhteen yhteen, mutta sitten syttyy sellainen kannunkiilto Cansien silmiin jota ei aiemmin ole nähty. Eetu ja Jose pistävä tuulemaan ja tekevät lyhyessä ajassa 3 maalia. Hetken näyttää jo siltä että Cans karkaa, sillä tilanne on 4-1. Jesse Pahkamaan päätä ei kuitenkaan kylmää, ja hän tuokin kahdessa seuraavassa vaihdossa Habsit jo maalin päähän. Mutta taas soi toisessa päässä, kun Vertti Manninen vääntää väkisin kiekon itselleen kulmasta, kuljettaa sen maalin taakse, ja kurottaa vanhanaikaisella tyylillä lätyn perille. Habsit roikkuvat vielä jotenkutenb matkass,a mutta tämän jälkeen Cansit eivät anna otteen enää lipsua vaan ovat päättäneet että tämä ottelu hoidetaan kotiin. Manniselle tässä pelissä hattutemppu. Canseille voitto ja unelma kannusta elää!


JETS-LEAFS3-12

0-1 15 Fredrikson Julius (Loukonen Luukas) (Herold Gabriel)

0-2 15 Fredrikson Julius (Lind Nooa)

0-3 10 Loukonen Luukas ( Fredrikson Juuso)

1-3 29 Wollsten Felix

1-4 15 Fredrikson Julius

1-5 15 Fredrikson Julius (Fredrikson Juuso)

1-6 41 Herold Gabriel

2-6 38 Vainola Niilo (Vahvaselkä Aamos) (Karessuo Elmeri)

3-6 53 Kituniemi Lucas (Vehviläinen Kalle)

3-7 10 Loukonen Luukas (Fredrikson Gabriel)

3-8 10 Loukonen Luukas ( Herold Gabriel) (Fredrikson Julius)

3-9 15 Fredrikson Julius (Loukonen Luukas) (Lind Nooa)

3-10 3 Fredrikson Juuso

3-11 15 Fredrikson Julius

3-12 41 Herold Gabriel

Semifinaalissa ollaan. Tämän ottelun asetelmat ovat kutkuttavat, sillä voittajalle on luvassa paikka finaaliin, ja häviäjä mittelee pronssiottelussa. Runkosarjan jumbona keikkunut Leafs on kyllä oikea miracle on ice, sillä Leafs ei anna Jetsille mitään mahdollisuutta tämän ottelun voittamiseen. Maaleja syntyy joka vaihdossa ja tuntuu että osa pelimiehistä on nyt viimeisenä päivänä herännyt totisesti liekkeihin. Julius Fredrikson tekee tuplahattutempun kuudella maalillaan. Leafs ei pysy perässä vaikka finaalipaikka kiinnostaa, ja pientä paniikkia alkaa olla ilmassa pelin puolivälissä. Leafs painaa täysillä oppuun saakka ja pakottaa Jetsit pois omasta pelistään, jonka seurauksena Jetsin peli hajoaa hiukan sekavaksi säntäilyksi. Leafs kuittaa voitolla paikkansa finaaliin, kun taas Jetsillä aletaan valmistautua pronssiotteluun.


CANS-FLAMES 8-6

0-1 16 Karikoski Konsta (Manninen Vertti)

1-1 10 Palomäki Veeti (Poikela Max)

2-1 10 Palomäki Veeti (Mustonen Juuos)

2-2 12 Tiilikainen Jose

3-2 4 Mustonen Juuso (Hupli Elias)

3-3 12 Tiilikainen Jose

4-3 10 Palomäki Veeti (Mustonen Juuso)

4-4 4 Mustonen Juuso (Tiilikainen Jose)

5-4 10 Palomäki Veeti (Poikela Max)

5-5 4 Suominen Luke

6-5 8 Hupli Elias (Mustonen Juuso)

6-6 12 Tiilikainen Jose (Simula Eetu)

7-6 4 Mustonen Juuso (Poikela Max)

8-6 20 Poikela Max

peli 7 "jumbofinaali" OILERS-HABS 3-7

1-0 36 Törnqvist Conny

1-1 20 Luostarinen Lassi

1-2 20 Luostarinen Lassi

2-2 32 Syrjäinen Max

2-3 20 Luostarinen Lassi (Pahkamaa Jesse) (Lampi Aamos)

3-3 32 Syrjäinen Max

3-4 20 Luostarinen Lassi (Pahkamaa Jesse)

3-5 12 Lonka Eetu (Pahkamaa Jesse)

3-6 20 Luostarinen Lassi (Lampi Aamos) (Pahkamaa Jesse)

3-7 19 Wei Richard (Pahkamaa Jesse)

PRONSSIOTTELU JETS-CANS 7-2

1-0 53 Kituniemi Lucas

2-0 53 Kituniemi Lucas

3-0 53 Kituniemi Lucas (Vahvaselkä aamos) (Vehviläinen kalle)

4-0 29 wollsten felix

4-1 4 Suominen luke (TiilikIainen jose) (Karikoski konsta)

5-1 53 kituniemi lucas (Vahvaselkä aamos)

6-1 44 Leivo leo (Kälkäinen tomas) (Vainiola niilo)

7-1 38 vainiola niilo (kälkäinen tomas)

7-2 12 tiilikainen jose (nurmi valtteri) (manninen vertti)

FINAALI LEAFS-FLAMES 5-8

0-1 20 poikela max (Palomäki veeti)

1-1 10 loukonen luukas (Fredrikson juuso)

2-1 41 herold gabriel

3-1 10 loukonen luukas

4-1 41 herold gBRIEL (Seppälä patrik)

4-2 4 mustonen juuso (palomäki veeti)

5-2 10 loukonen luukas (herold gabriel)

5-3 20 poikela max (Mustonen juuso)

5-4 10 palomäki veeti

5-5 4 Mustonen Juuso (Palomäki Veeti)

5-6 20 Poikela Max (Mustonen Juuso)

5-7 20 Poikela Max (Hupli Elias)

5-8 4 Mustonen Juuso


   
Lisää uutisia
Blues
«  Heinäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Liity seuraan
Kategoriat