SHL keskiviikon otteluraportit ja treidit torstaille
12.6.2019 10:39 Uutiset / Pääsivusto

Keskiviikkko-torstai

TREIDIT TORSTAILLE 13.6:

MAALIVAHDIT TORSTAINA 13.6:

LEAFS - Järvinen, CANS – Voutilainen / Luuppala, HABS- Leviäkangas,

OILERS- Toukola / Suonpää, FLAMES- Laaksonen, JETS- Valkeapää.

Eetu Lonka CANS-HABS

Veeti Palomäki HABS-CANS

Maalivahdit saavat pelata kentällä halutessaan kun ei ole pelivuorossa maalissa!!!

Tarkista oma joukkueesi ja tule ajoissa paikalle!!!

Sarjataulukko: 9 ottelua

17 Habs

15 Flames

8 Oilers

8 Jets

4 Cans

2 Leafs

CANS-HABS 2-8

0-1 12 Palomäki Veeti (Luostarinen Lassi)

0-2 20 Luostarinen Lassi (Pahkamaa Jesse) (Korhonen Kalle)

0-3 20 Luostarinen Lassi (Pahkamaa Jesse) (Wei Richard)

0-4 12 Palomäki Veeti (Pahkamaa Jesse)

0-5 20 Luostarinen Lassi ( Pahkamaa Jesse)

2.erä

0-6 2 Lampi Aamos (Luostarinen Jesse) (Pahkamaa Jesse)

1-6 19 Manninen Vertti (Lonka Eetu)

1-7 20 Luostarinen Lassi ( Lampi Aamos)

1-8 12 Palomäki Veeti (Pahkamaa Jesse)

2-8 19 Manninen Vertti

Keskiviikon pelit käynnistyivät jälleen reippaasti aamuvarhain kukonlaulun aikaan. Vastakkain asettuivat Topias Saurenin Cans ja Oskari Hämäläisen Habs. Ilmassa oli aistittavissa pientä aamu-unisuutta, kun joukkueet kömpivät kopeistaan alkulämmön jälkeen. Peli takkuili aikansa eikä kumpikaan joukkue saanut ensimmäisissä vaihdoissa kunnon pöhinää aikaan. Sitten alkaa tapahtua, ja silmät saadaan auki Habsien rivistössä. Luostarisen Lassi pisti kiekon käsittämättömän kaukaa tolppaan, josta ketjukaveri Veeti Palomäki luuti sen sisään. Avausmaalista hurmioituneena koko Habsin joukkue syttyi ja jäällä nähtiin sen jälkeen aikamoinen hurrikaani pyörimässä Cansien maalin edessä. Tämän hurrikaanin seurauksena Habsit puskivat lähes tauotta vielä 5 maalia reppuun ennen erätaukoa. Maalareina ensimmäisessä erässä Palomäki *2, Luostarinen jolle jo ensimmäisessä erässä komeasti hat trick ja Aamos Lampi. Toinen erä ei tuonut mainittavia muutoksia siihen, kuka tässä pelissä heilutti tahtipuikkoa. Cansit kyllä heräsivät Vertti Mannisen johdolla kovaan tsemppiin, ja Vertti näytti joukkueelleen mallia miten se lätty menee sisään. Vertille ja Canseille 2 osumaa toisessa erässä. Saman verran maaleja Habsin puolelle toiseen erään, ja näistä vastasivat tutut sankarit Palomäki ja Luostarinen, joka niinikää teki hatut tässä pelissä. Cansien valmentajat pistuivät tappion aikaisen aamun piikkiin, ja lähtivät pukuhuoneeseen miettimään miten saadaan loput unihiekat pois. Habsukoilla oli helppo hymyillä sillä eilisen voitokas putki sai jatkoa ja kuulemma meinaavat painaa samalla fiiliksellä tämänkin päivän..

FLAMES-OILERS 5-2

1-0 19 Tiilikainen Jose (Vahvaselkä Aamos)

2-0 19 Tiilikainen Jose (Kolehmainen Jonathan)

2-1 36 Törnqvist Conny Rangaistuslaukaus Maali

2-2 36 Törnqvist Conny

3-2 4 Mustonen Juuso

4-2 34 Kolehmainen Jonathan Rangaistuslaukaus : Maali

5-2 4 Mustonen Juuso

Flames marssittaa jäälle jälleen ryhdikkään oloisen porukan, jota alkuviikon peliesitysten perusteella voisi kuvata sanoilla särmä, nälkäinen ja ehjä yhteen hiileen puhaltava joukkue. Vastassa odottaa nälkäinen ja sisuuntunut Oilers jolla taas tiistaipäivä ei mennyt hurjan voitokkaasti tulosten valossa. Peli alkaakin rytinällä, ja jo ensimmöisissä vaihdoissa on vauhti kohdallaan ja jokainen taistelee kiekosta tosissaan. Ketterä Jose Tiilikainen on asialla, kun Flames survoo ensimmäisen 10 minuutin aikana kiekon kaksi kertaa väkisin Oilersvahdin selän taakse. Conny Törnqvistiä Oilersin puolelta tämä ei miellytä pätkääkään, ja tästä sisuuntuneena Conny pistää ensin tyylikkäästi rankkarin sisään, ja sen jälkeen pyssyttää viivalta tilanteeksi 2-2. Näillä lukemilla mennään erätauolle. Oilersin tsemppi jatkuu toisessa erässä, mutta kiekko ei pompi millään lailla onnekkaasti vaan Flames pääsee jälleen niskan päälle. Juuso Mustonen, joka on ahertanut alusta asti joukkueen hyväksi nappaa vastustajan aavistuksen hitaanpuoleisen syötön omaan lapaansa ja kuljettaa kiekon röyhkeästi perille asti. Oilersilla hermostutaan, rikotaan, ja tämän seurauksena Kolehmaisen Jonathan pääsee kokeilemaan rankkaria. Sisään längistä ja tilanne 4-2. Lopussa Oilersit yrittävät sinnikkäästi kaikkia mahdollisia kikkoja mutta niin vaan se on Flames joka kiittää pistämällä viimeisen maalin omiin nimiinsä.

JETS-LEAF 9-8

0-1 3 Storckovius Ahto (Loukonen Luukas)

0-2 41 Herold Gabriel (Wallin Axel)

1-2 38 Vainiola Niilo (Kituniemi Lucas9

2-2 53 Kituniemi Lucas (Kälkäinen Tomas)

3-2 4 Kälkäinen Tomas (Nurmi Valtteri)

4-2 53 Kituniemi Lucas (Vainiola Niilo)

2.erä

4-3 41 Herold Gabriel

4-4 41 Herold Gabriel (Seppälä Patrik)

5-4 39 Vehviläinen Kalle (Nurmi Valtteri)

6-4 39 Vehviläinen Kalle

6-5 7 Anttila Aleksi (Loukonen Luukas) (Herrold Gabriel)

7-5 39 Vehviläinen Kalle (Nurmi Valtteri)

7-6 41 Herold Gabriel (Storcovius Ahto)

8-6 Vainiola Niilo

8-7 7 Anttila Aleksi (Loukonen Luukas9

8-8 41 Herold Gabriel

9-8 53 Kituniemi Lucas

Jetsiläiset ja Leafiläiset pääsevät avaamaan ottelutilinsä päivän kolmannessa ottelussa, josta muodostuikin tasainen ja huippujännittävä peli. Kumpikin joukkue oli ottanut taktiikakseen laukomisen, laukomisen ja vielä kerran laukomisen. Kuten tuloksestakin näkee niin maaleja todellakin tehtiin. Leaf aloittaa maalitehtailun heti ensimmäisessä vaihdossa kun Luukas Loukonen ja Ahto Storckovius hassuttelevat kentän läpi kahdestaan syötellen, ja Ahto nostaa lopuksi kiekon helpon näköisesti yläkulmasta sisään. Herold Gabriel on oikeassa paikassa seuraavassa tilanteessa kun Axel Wallin pommittaa. Jets veska torjuu eteen ja kiekko siivotaan taas maaliin. Jets ei päästä Leafiä karkuun vaan tasoittaa hyvinkin nopean ajan sisällä tilanteen tasoihin ensin Niilo Vainiolan viivapommilla ja sen jälkeen Lucaksen vedolla joka liruu längistä sisään. Sitten onkin Jetsin vuoro ottaa eroa kahden maalin verran kun maalipyssyt Kälkäinen ja Kituniemi pistävät vaihteeksi jalkaa toisen eteen nopeaan tahtiin. Loppupeli on yhtä pingistä kun kiekkoa viedään päästä päähän hirveällä vauhdilla, jab tasaiseen tahtiin jommassakummassa päässä onnistutaan ohittamaan maalivahti. Maaleja kirjataan Heroldille peräti viisi, ja Kituniemelle ja Vehviläiselle vaihteeksi hatut. Peli näyttää jo päättyvän tasan 8-8, mutta lopun hirmuinen rummutus Leafsien päässä loppuu siihen , että kiekko humahtaa Lucaksen luistimesta sisään 3 sekuntia ennen päätössummeria. Jets voittaa pelin maalilla.


OILERS-CANS 1-3

1-0 Syrjäläinen Max (Törnqvist Conny)

1-1 4 Suominen Luke Rangaistuslaukaus Maali

1-2 6 Lonka Eetu (Manninen Vertti)

1-3 Manninen Vertti (Lonka Eetu) (Suominen Luke)

Oilersin ja Cansien kohtaaminen oli kahden taistelevan ja raivoisasti puolustavan jengin mittelö. Maalivahdit olivat isossa roolissa vähämaaliseen lopputulokseen , sillä kaikki laukaukset mitä saatiin aikaan olivat teräviä ja viekkaita. Max Syrjäläinen pääsi ekassa erässä irti ja onnistui hassuttamaan Cansien piinkovat pakit hetkeksi pois pelistä. Seuraava hassutteluyritys ei ollutkaan ihan niin puhdas ja Canseille vihellettiin rankku. Luke suominen kiittää ja tuuppaa varmuudella sisään. Sen jälkeen Eetu Lonka pommittaa viivalta, ja saman tekee seuraavassa vaihdossa Vertti Manninen. Erätauon jälkeen ei saada enää mitään tapahtumia aikaiseksi, kumpikin joukkue puolustaa ja karvaa raivokkaasti ja peli pyörii lähes pelkästään keskialueella.

JETS-FLAMES 4-12

1-0 53 Kituniemi Lucas (Alvesalo Alvar)

2-0 38 Vainiola Niilo

2-1 8 Hupli Elias (Poikela Max)

2-2 4 Mustonen Juuso Rangaistuslaukaus Maali

2-3 4 Mustone Juuso (Vahvaselkä Aamos

2-4 4 Mustonen Juuso (Poikela Max)

2-5 4 Mustonen Juuso (Poikela Max)

2-6 10 Vahvaselkä Aamos

2-7 20 Poikela Max (Vahvaselkä Aamos)

3-7 38 Vainiola Niilo

3-8 4 Mustonen Juuso

3-9 19 Tiilikainen Jose (Mustonen Juuso)

3-10 20 Poikela Max (TiilikainenJose)

3-11 10 Vahvaselkä Aamos

4-11 39 Vehviläinen Kalle (Niilo Vainiola)

4-12 19 Tiilikainen Jose

Jetsien ja Flamesin peli alkaa ärhäkkäästi. Jetsin pojilla jalka nousee, ja he ottavatkin nimiinsä ensimmäisen ja toisen maalin. Pahanteossa Kituniemen Lucas Alvarin hienosta syötöstä, sekä tyrmäävän vauhdikkaalla läpiajollaan Niilo Vainiola. Näyttää siltä että Jets menee lujaa vauhtia karkuun mutta sitten tapahtuu jotain. Tuliko Jetsin pojille ehkä hetkellinen hyvänolontunne liian aikaisin? Vai antoiko Flamesin Amin jotain salaisia neuvoja joukkueelleen? Oli miten oli, Flames lähtee hullun lailla karkuun. Seuraavat 7 (SEITSEMÄN) maalia upotetaan nimittäin Jetsin verkkoon, ja ärhäkkäimmin pahanteossa Juuso Mustonen tuuppaamalla uskomattomat 4 maalia peräjälkeen. Kun luistaa, niin silloin luistaa. Koko loppupeli menee Flamesin komennon alla, ja onnistujina Juuson lisäksi Jose, Aamos, Max ja Elias. Tällä jengillä taotaan 12 maalia yhteen peliin. Niilo ja Kalle taistelevat Jetsien leirissä ja onnistuvat tuuttamaan maalin mieheen, mutta kokonaisuudessaan jetsilässä ei nyt saada rivejä kuntoon ja peliin ei saada kunnollista otetta.

LEAFS-CANS 2-10

0-1 4 Suominen Luke

0-2 19 Manninen Vertti

1-2 16 Fredrikson Valtteri (Herold Gabriel)

1-3 4 Suominen Luke

1-4 19 Manninen Vertti

1-5 4 Suominen Luke (Manninen Vertti)

2-5 41 Herold Gabriel

2-6 4 Suominen Luke (Simula Eetu)

2-7 19 Manninen Vertti (Porkka Arttur) (Suominen Luke)

2-8 4 Suominen Luke

2-9 19 Manninen Vertti

2-10 16 Karikoski Konsta

Sitten mennään taas. Aleksi ja Otso olivat muuttaneet Leafsien taktiikkaa ja prepanneet poikiaan kopissa. Ketjuja sekoitettu ja prinsiippejä teroitettu. Että niillä mennään. Lounaan jälkeinen peli ei nyt kuitenkaan ollut Leafsien joukkueelle päivän tähtihetki, sillä Cans leirin sotureita ei niin vaan tänään ohitetakkaan. Herrat Manninen ja Suominen olivat tainneet syödä lounaan sijaan superpähkinöitä, sillä nämä kaksi sankaria pitivät suvereenisti huolta siitä mihin päähän ne maalit syntyvät. Cansin 10:stä maalista Luke pommitti 5, Vertti 4 ja Konsta peippaili lopussa hienon coast - to -coast -performanssin . Valtteri ja Herold vastasivat Leafsien maaleista, mutta jokin Leafsien uudessa taktiikassa ei nyt vaan mennyt perille . Seuraavaan peliin kuulemma hiotaan pläänitv kirkkaammiksi. Cansit myhäilevät ja topias ei suostu paljastamaan mistä joukkueen timanttinen vire syntyi. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan kummankin joukkueen seuraavaa peliä!

HABS-FLAMES 5-3

1-0 12 Palomäki Veeti (Luostarinen Lassi) (Korhonen Kalle)

2-0 20 Luostarinen Lassi (Pahkamaa Jesse)

3-0 9 Pahkamaa Jesse

3-1 4 Mustonen Juuso

4-1 19 Wei Richard (Lampi Aamos) (Palomäki Veeti)

5-1 9 Pahkamaa Jesse (Luostarinen Lassi) (Lampi Aamos)

5-2 4 Mustonen Juuso

5-3 10 Vahvaselkä Aamos

Habsien ja Flamesin ottelun alussa on pientä dramatiikkaa, sillä tuomarit olivat menneet päiväunille eikä heitä meinattu saada mistään kiinni. Joukkueet käyttivät odotteluajan tehokkaasti hyödykseen ja lämmittelivät jäällä. Viimein leirin rehtori Tsäyde löysi raitanutut vetelemästä hirsiä, ja toimitti seeprat pikakomennuksella askiin. Näin saatiin peli vihdoin alkuun. Habsukat olivat ehtineet selvästi treenata lavasta lapaan syöttämistä olan takaa, niin nätisti napsahti kiekko poikien välillä. Ensimmäinen osuma merkattiinkin Veeti Palomäelle, ja heti perään Lassi Luostarinen rokotti. Kumpaankin maaliin saatiin tärkeä esityö ja namupassit joukkuekavereilta. Sen jälkeen Jesse Pahkamaa ajaa röyhkeästi läpi kentän, ja nostaa kiekon ylämummoon. Peli 3-0. Flames lähtee armottomaan takaa-ajoon ja Juuso Mustonen kiertää maalin ja kieputtaa vanhanaikaisen sisään. Seuraavat kaksi maalia kuitenkin Habsukkaleiriinkun Wei ja Jesse pistävät tuulemaan. Juuso ja Aamos onnistuvat vielä viime minuuteilla kaventamaan kumpikin maalilla, mutta aika loppuu kesken. Tuomarit jättivät muutaman selkeän kampituksen viheltältämättä, ja Flamesit eivät olleet tästä ollenkaan mielissään. Amin nähtiin pelin jälkeen keskustelemassa pitkään seeprojen kanssa, mutta loppujen lopuksi herrat lähtivät hyvässä yhteisymmärryksessä kohti koppeja.

OILERS-LEAFS 7-3

1-0 36 Törnqvist Conny (Tuominen Jasper)

1-1 41 Herold Gabriel

2-1 36 Törnqvist Conny (Syrjäinen Max)

2-2 2 Wallin Axel

2-3 7 Anttila Aleksi (Loukonen Luukas)

3-3 36 Törnqvist Conny (Syrjäinen Max)

4-3 41 Lind Nooa

5-3 37 Tuominen Jasper (Törnqvist Conny) (Lind Nooa)

6-3 36 Törnqvist Conny

7-3 32 Syrjäläinen Max

Oilersilla on koko viikko uskottu omaan peliin. Maanantain jälkeen tämä innokas lauma ei kuitenkaan ole voittanut pelin peliä. Tekeminen on kokoajan ollut kuitenkin jollain lailla hanskassa ja virheistä on selkeästi otettu opikseen. Oilers aloittaakin vahvasti ja hyvällä fiiliksellä. Conny pistelee maalin kulmalta sisään Jasperin tarjoillessa tarkkaakin tarkemman syötön. Seuraavassa vaihdossa Leafseilla ollaan sitä mieltä että karkuun ette pääse, ja herold ajaakin itse kentän läpi, kiertää maalin ja niittaa maalivahdin kropan taakse ovelan maalin joka on sekoitus vanhanaikaista ja uudenaikaista. Connylla on vauhti päällä ja maali Oilersille. Axel Wallin vastaa huutoon ja peli taasen 2-2. Leafs tekee vielä seuraavankin maalin mutta Conny ei anna periksi ja joukkue tukee täysillä Sama kaksikko kuin toisessa maalissa, maalaa tilanteen taas 3-3.een. Connylla hattutemppu plakkarissa ja innoikkaimmat fanit viskovat lippiksiään jäälle. Sitten OIiers saa isoa vaihdetta silmään sillä Leafsille ei anneta kiekkoa oikeastaan enää ollenkaan. Nooa , Jasper, Conny ja Max pahanteossa, ja Oilers saa hunajaa haavoilleen ja plokkaa tärkeän voiton. Joukkue elää vahvasti mukana ja päätössummerin soidessa tuuletetaan villisti kuin loppupeleissä konsanaan. Leafs ei anna kommentteja, ja poistuu välipalalle valmentajiensa johdolla.

HABS-JETS 7-5

0-1 53 Kituniemi Lucas

1-1 20 Luostarinen Lassi (Pahkamaa Jesse) (Korhonen Kalle)

2-1 9 Pahkamaa Jesse

2-2 35 Nurmi Valtterin (Vainiola Niilo)

3-2 12 Palomäki Veeti

3-3 29 Wollsten Felix

3-4 53 Kituniemi Lucas

4-4 3 Lehtonen Joonatan (Lampi Aamos)

5-4 12 Palomäki Veeti (Pahkamaa Jesse)

5­-5 39 Vehviläinen Kalle

6-5 9 Pahkamaa Jesse (Luostarinen Lassi)

7-5 12 Palomäki Veeti

Habsit ja Jetsit valloittavat jään viimeisenä, ennen kuin päästään palautumaan keskiviikon peleistä ja jännittämään kuka vie Stanley Cupin mestaruuden ensi yönä Bostonissa. Peli on niin tasainen kuin ikinä olla voi, ja viiteen viiteen mennään vuoronperään maaleja lätkien. Jets aloittaa, habs vastaa huutoon. Jets tekee maalin, Habs tekee maalin….Peli pyörii tasaisesti kummassakin päässä. Puolustajat hoitavat hommansa moitteetta mutta niin vaan melkein joka vaihdossa jommassa kummassa päässä soi. Veeti Palomäki ahersi habsilassa hattutempun verran, ja kun peliä oli jäljellä enää 2 minuuttia oli tilanne tasan 5-5. Habsin Oskari näytti kuiskuttavan tässä vaiheessa tiukasti neuvoja pelaajilleen, ja jotain meni oikealla tavalla perille sillä Habs riehaantui lopussa ja takoi 2 maalin eron tähän keskiviikon vikaan peliin. Kumpikin joukkue voi olla tyytväinen peliesintyksiinsä, sillä peli oli molemmilla ehjää ja kontrolloitus mutta samalla rentoa ja hauskaa.


   
Lisää uutisia
Blues
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Liity seuraan
Kategoriat