Blues -09:lle menestystä Tampereella
8.4.2019 13:45 Uutiset / BJR F1

BJR4:n kultajuhlia

Blues osallistui Tampereen Ilveksen 09 joukkueen järjestämään ikäluokan suurimpaan 40 joukkueen Särkänniemi-turnaukseen. Kyseessä oli myös joukkueen historian ensimmäinen pitkän kentän turnaus ja suurimmalle osalle ensimmäinen tai toinen ison kentän peli yleensäkin. Isonkin kentän peleihin kuitenkin sopeuduttiin hyvin ja tuloksena oli kauden 10. turnausvoitto, kun BJR 4 voitti AAA sarjan. AA sarjassa BJR 2 nappasi hienosti toisen sijan.

Turnauksessa pelattiin 2 sarjaa. AAA sarjassa oli 20 joukkuetta seuraavista seuroista: Ilves, Kärpät, Hokkarit, Tappara, Kurra, TPS, Blues, Jää-Ahmat, EVU, HPK, Jokipojat, Haki, Leki ja KPK. AA sarjassa oli niin ikään 20 joukkuetta seuraavista seuroista: Ilves, Tappara, KPK, Kärpät, Kurra, VG-62, HIFK, Blues, HPK, TPS, Jokipojat, Leki, Kurra ja Haki.

Blues -09 osallistui turnaukseen 2:lla AAA (BJR 3 ja BJR 4) ja kahdella AA (BJR 1 ja BJR 2) joukkueella. Osanotto oli huikea, kun 52 pelaajaa joukkueen 54 pelaajasta pääsi lähtemään mukaan. Turnaus aloitettiin jo perjantaina 5.5 paikallisten joukkueiden voimin, mutta Bluesin osalta pelit käynnistyivät lauantai-aamuna. Joukkueella oli aikainen startti lauantai aamuna bussilla kohti Tesoman ja Sentterin jäähalleja. AAA sarja pelattiin Tesoman ja AA sarja Sentterin jäähallissa.

Ensimmäiset pelit alkoivat Tesomassa 10:15. BJR 4:lla ei ainakaan ollut bussijalkoja, kun pöllyttivät HPK 1:n 8-0 25 minuutin suoralla ajalla. Eric Wei runttasi BJR:n johtoon jo 29 sekunnin pelin jälkeen ja peli vapautui heti ensimmäisestä vaihdosta. Ottelun hahmo oli Juuso Mustonen tehoilla 4+0, mutta koko joukkue luisteli vahvasti ja peli oli tukevasti vastustajan päässä. BJR 2 pyöritteli niin ikään HPK:n joukkueen nurin Sentterissä, mutta tämä kamppailu oli huomattavasti tiukempi päättyen Bluesin 3-0 voittoon. Tomas Kälkäiselle tehot 2+0.

BJR 3:n avausvastustajana oli niin ikään HPK pelin päättyessä Bluesille 5-1 ja hattuja heiteltiin tällä kertaa Luca Santalalle. Eikä kolmea ilman neljättä, myös BJR 1 päihitti tiukan väännön jälkeen HPK:n maalein 2-0 Kalle Vehviläisen osuessa kahdesti. Hieno avaus koko joukkueelta ottaen vielä huomioon noin 5:30 herätyksen ja bussimatkan aamulla.

BJR 4 jatkoi välittömästi toisella pelillä, jossa murskatahti jatkui TPS 2:n kaatuessa 8-2. Yhtä murskaava oli jälleen Juuso Mustonen tehoilla 2+3. Otto Joutsen alkoi myös pikkuhiljaa virittelemään pommejaan tuloksena 2 maalia. BJR 2 jatkoi edelleen tiukan puolustuksen asenteella päästämättä vieläkään maalia kaataen TPS 4:n 2-0. BJR 3:n toinen peli oli EVU:a vastaan. Vastustajan maalivahti pääsi kunnolla hommiin Bluesin tulittaessa 28 laukausta. 5 niistä meni sisään Vertti Mannisen ja Luca Santalan paukuttaessa kaksi mieheen. Omassa päässä Topi Jääskeläiselle nollapeli tuli 4:lla torjunnalla. BJR 1 koki ensimmäisen tappionsa VG-62:lle maalein 1-4.

Ennen lounasta BJR 4 pelasi vielä yhden pelin. Vastus oli tähän asti kovin Kärpät 1, mutta jo pelin alussa Otto Joutsen otti isännän elkeet ja one-timer lämäri suoraan Mustosen aloituksesta läsähti ylänurkkaan ohi hölmistyneen Kärppien maalivahdin. Mustonen jatkoi maalitehtailuaan kahdella osumalla ja Ahlfors, Syrjäläinen vielä kaunistelivat loppulukemat 5-0:aan. Toukolan Wallelle 0-peli 10:lla torjunnalla. BJR 2 ei suostunut vieläkään päästämään maaliakaan. Joonatan Eloselle nollapeli tällä kertaa 9:lla torjunnalla ja Tomas Kälkäiselle hattutemppu.

Lounaan jälkeen BJR 3:n maalinteko alkoi yskimään. Ehkä ruokaa oli tullut syötyä liikaa, mutta Jää-Ahmoja vastaan hallinnasta huolimatta kiekko ei saatu reppuun kuin 2 kertaa vastustajan tehdessä 3. Pisteenä i:n päälle ikävä Felix Wollstenin loukkaantuminen ja päivän jääminen hänen osaltaan siihen. Myös BJR 1:lla oli vaikeaa HIFK Whiten kaataessa heidän luvuin 1-6.

BJR 4:n päivän päätöspeli oli ennakkoon yhtä kovinta vastustajaa vastaan, viime vuoden Duudson Activity Park turnauksemme enemmän pelanneiden sarjan voittajaa KPK:ta vastaan, joka oli Hämeen huhujen mukaan vielä vahvistunut viime vuodesta. Peli oli turnauksen siihen menessä kovatasoisin vääntö, jossa laidat ryskyivät. Peli aaltoili päästä päähän Bluesin kuitenkin hienokseltaan halliten kenttätapahtumia. Max Syrjäläinen vei Bluesin jo 2 minuutin kohdalla johtoon. Jännittävän kamppailun loppuratkaisu nähtiin ajassa 18:59, kun Eric ”Eki” Wei vei läpiajosta maalivahdin kahville ja vei Bluesin ratkaisevaan 2-0 johtoon. Tiukan puolustuksen ja Walle Toukolan 5:n torjunnan ansiosta KPK jätettiin tylysti maaleitta. BJR 2 koki ensimmäisen tappionsa Kurralle maalein 1-3.

BJR 3:lla oli turnauksen kannalta äärimmäisen tärkeä peli TPS 1:sta vastaan. Häviöllä jatkopaikka ei olisi enää omissa käsissä, mutta toisaalta hyvä maalieron turvin tasapelikin riittäisi lohkon kakkospaikkaan. Voitolla suora lohkovoitto olisi käytännössä varma. Joko ottelun tärkeys näkyi poikien otteissa tai TPS:n Aaro Karelius oli vaan maalillaan liian hyvä, mutta 3:sta läpiajosta ja pelin hallinnasta huolimatta yksikään 14 laukauksesta ei mennyt sisään. Aatos Äijälä hoiti myös oman tonttinsa ja tuloksena oli junnupeleille harvinainen 0-0 tulos mikä varmasti sai pienen iloisen ajatuksen molempien valmentajien päässä vaikka voittoa ei tullutkaan. BJR 1:n jatkopaikka ei ollut enää omissa käsissä, kun tappiot olivat tulleet VG-62:lle ja HIFK:lle. Pojat hoitivat kuitenkin tyylillä viimeisen alkusarjan pelinsä kaatamalla TPS 3:n puhtaasti 8-1. Maalit jakautuivat 6:lle pelaajalle Sundströmin ja Vehviläisen iskiessä kahdesti. Sundström naputteli lisäksi 2 syöttöpistettä. HIFK voitti kuitenkin viimeisen pelinsä ja BJR1 sitä myöten pullahti play-offeista ulos.

Raskaan päivän päätteeksi heti hotellikäynnin jälkeen pojat suunnistivat maittavalle illalliselle ravintola Hook:iin, joka on perinteisesti jääkiekkoilijoiden suosima wings-ravintola. Pojat saivat ansaitsemansa kehut käytöksestään ja keräsivät vielä irtopisteet kehumalla tarjoilijatyttöä kauniiksi. 52 9-10 vuotiaan pojan joukkue veti paremmin kuin monet vanhemmat kiekkoilijat.

Sunnuntai aamu alkoi BJR3:n puolivälieräpelillä Ilves Anaheimia vastaan. Heti ottelu alussa vieraiden turnauksen MVP pelaajaksi valittu Eemeli Koivu karkasi laidalta puolittaiseen läpiajoon ja tuikkasi ottelun avausmaalin. Blues otti kuitenkin pelin hallintaa itselleen Ilveksen hakiessa vaarallisia vastahyökkäyksiä. Joukkueen maalinteko oli edelleen vaikeaa ja tyhjistäkin maaleista sudittiin vielä ohi tai tolppaan. Viimein ajassa 20:30 Luca Santala pääsi nokikkain maalivahdin kanssa ja harhautti maalivahdin väärään kulmaan siirtäen rystyllä tilanteeseen 1-1. Ottelun lähestyessä loppua, kun Ilveksen päävalmentaja jo mietti mitä nyt tapahtuu kun peli päättyy tasan, vastasi heidän liigassakin pelannut apuvalmentajansa, että pelataan nyt tämä peli loppuun. Eemeli Koivu oli myös samaa mieltä ja jälleen tämä kultaranne karkasi puolittaiseen läpiajoon ja Topi Jääskeläinen ei voinut sille kudille yhtään mitään. Aikaa ei ollut enää kuin 45 sekuntia juoksevaa, joten tuomarin liikkeet tuntuivat tuskastuttavan hitailta kun kiekkoa ei saatu keskiympyrään. 15 sekunnin verran tehokasta peliaikaa jäi, mutta siinä saatiin vielä pari laukasta rakennettua, mutta Aaro Niemelä kesti ne ja Ilves meni välierään. Sentterissä BJR 1 pääsi myös testaamaan Ilveksen kuntoa. Sielläkin tasainen peli, joka päättyi 1-1. Spekuloitavaa Bluesille jäi hylätyn maalin vuoksi.

BJR4:n oli lauantain dominoivin joukkue AAA sarjassa maalisuhteella 23-2. Näin hyvästä lähtökohdasta on jopa hankala lähteä play-offeihin. Vastassa oli myös kivenkova Tappara Apassit, jossa myös tuttujen liigapelaajien poikia viilettää. Kuten niin monta kertaa aiemminkin kun pelit kovenee, nousee Otto Joutsen isompaan rooliin. Otto laittoi vauhtiterät luistimiin kiinni ja karkasi Tapparalta kolme kertaa maalintekoon. Eric Wei vielä kaunisteli tyylipuhtaan 4-0 voiton ja joukkue jatkoon välieriin. Walle Toukola hoiti jälleen nollapelin eli 100%:n torjuntaprosentti turnauksessa jatkui. BJR2:lla oli Jokipoikien kokoinen vuori kiivettävinään omassa puolivälieräottelussaan. Vastassa oli suvereenisti AA sarjaa dominoinut Jokipojat Punainen maalierolla 23-2. Molemmissa maaleissa maalivahdit pitivät hyökkääjiä aisoissa lähes ottelun puoliväliin, mutta sitten Jokipoikien Valtteri Heiskanen vie joukkueensa 1-0 johtoon. BJR 2 ei kuitenkaan tästä lannistut vaan heti seuraavassa vaihdossa Valtti Lipponen tasoitti pelin. Kun ottelua on nelisen minuuttia jäljellä, nostaa Jimi Lehikoinen kädet kattoon Bluesin 2-1 johdon merkiksi. Loppu taistellaan ja kova vastus on lyöty. Loistava venyminen pojilta.

BJR4:n välierävastustajaksi selviytyi TPS 1, joka siis lauantaina pelasi 0-0 tasurin BJR 3:n kanssa. Aaro Karelius onnistui jälleen noitumaan maalinsa lähes täydellisesti ja kesti BJR4:n hurjan tulituksen erinomaisesti. Ainoastaan Otto Joutsen pääsi hänet kerran yllättämään, mutta se riitti, kun jaksettiin tehdä hommia Toukolan edessä. Walle selvisi vain kahdella torjunnalla, joten voidaan puhua selkeästä 1-0 voitosta. Finaalipaikka oli siis tosiasia ja vastassa jälleen vanha tuttu KPK. BJR2 selvisi finaaliin hieman selkeämmin pyörittelemällä Tapparan Apassit 4-0. Lehikoinen kun maalin makuun edellisessä ottelussa pääsi, laittoi vielä 2 maali lisää. Valtteri Halmelalle nollapeli 5:lla torjunnalla.

BJR 3 tyylitteli loput pelit ilman takaiskuja voittaen Jokipojat ja Tappara Apassit 2-0 ja tuloksena AAA turnauksen 5. sija. Varmasti pettymys pojille, koska ainekset turnausvoittoonkin olivat, mutta pudospelit ovat raakoja. BJR 1 hävisi HPK:lle 1-2, mutta jätti vielä hyvän maun turnauksesta voittamalla Ilves Philadelphian 4-2. ¨¨

AA-sarjan finaalissa kohtasivat BJR 2 ja HIFK Red. Liekö jo väsymys painanut poikien jaloissa ja tiukka Jokipojat peli, mutta tällä kertaa vastustaja oli kovempi. Vade koitti pitää 15:lla torjunnalla Bluesin pelissä mukana, mutta puhti ei maalintekoon riittänyt ja vastustajan pari maalia käänsi ottelun lopulta HIFK:lle 2-0. Mahtavan turnauksen pojat kuitenkin pelasivat ja tästä osoituksena joukkueen hopeakannun lisäksi turnauksen parhaiden palkinnot pokkaukset. Parhaaksi maalivahdiksi valittiin Bluesin Valtteri Halmela ja puolustajaksi Maximus Karlsson.

AAA-sarjan finaalissa oli melkoinen spektaakkeli kun BJR 4 ja KPK kohtasivat toistamiseen turnauksessa. Ottelu lähetettiin suorana Aamulehden striiminä ja ottelun selosti Viasatin ykkösselostaja Antti Mäkinen. Tuomarina toimi ei enempää eikä vähempää 1000 liigapelin Timo Favorin. Jos pojilla oli perhosia vatsassa ennen peliä, oli niitä varmasti enemmän katsomossa. Pelin alku oli hermostuneista ja jähmeää. Blues otti kuitenkin selkeämmin otetta pelistä ja hyviä maalipaikkoja alkoi avautumaan. Lauantain turnauspäivän kiistaton ykköspelaaja Juuso Mustonen oli ollut vaisuna 2 päivän ensimmäistä peliä, mutta finaaliin poika oli ladannut itsensä täyteen iskuun päässen kerta toisensa jälkeen laukomaan lähietäisyydeltä harhauttaen itsensä vapaaksi välillä jopa 1 vastaan 3 tilanteessa.

Ajassa 2:40 Antti Mäkinen kohahti, kun Otto Joutsenen lämäri läsähti yläkulmaan ja raivoisat tuuletukset käynnistyivät. Tästä eteenpäin Blues otti yhä selkeämmin pelin hallintaansa eikä päästänyt KPK:ta maalipaikoille. Maalissa Isak Voutilainen joutui ottamaan patjatorjunnan alakulmasta ja yksi laukaus osui sivurautaan. Muutamat orastavat hyökkäykset Bluesin kivikova pakisto hoiti vaarattomiksi. Toisessa päässä Mustonen pääsi nokikkain maalivahdin kanssa muutankin kerran, mutta KPK:n Kasperi Melanen pysyi järkkymättömänä torjuen kaikki yritykset. Aamos Vahvaselän kaukolaukaus oli yllättää Melasen, mutta kiekko lipui räpylän kautta 10 senttiä maalin ohi. Reilun 16 minuutin kohdalla Mustonen riistää hyökkäysalueella kiekon ja neljän pelaajan ympäröimänä laukoo ringette-viivan kohdalta kohti Melasta. Melanen sylkee kiekon eteensä ja reboundia ei muille jää kun Antti Mäkisen sanojen mukaan väkkärämäinen Eric Wei vei sen ja siirsi Bluesin jo ratkaisevan tuntuiseen 2-0 johtoon. 3-0 johtoonkin oli aineksia, mutta sen sijaan Bluesille tuomitaan minuutin jäähy ajassa 21:54. Aloituksen jälkeisen purun kävi hakemassa KPK:n Jerry Mäkinen, joka purjehti koko kentän läpi ja tulitti tarkalla yläkulmalaukauksella KPK:n maalin päähän kun peliä oli 2,5 minuuttia jäljellä. Blues kuitenkin piti kiekkoa loppupelin eikä antanut KPK:lla mahdollisuuksia tasoitukseen ja 25 minuutin kohdalla Bluesin riemu repesi ja hanskat, kypärät ja mailat lentelivät jäälle.

BJR4:n turnaus oli virheetön suoritus puhtaalla pelillä ja maalierolla 30-3. Ansiokkaasti henkilökohtaiset pokaalit itse Raimo Helmiseltä kävivät pokkaamassa turnauksen paras hyökkääjä Juuso Mustonen ja paras puolustaja Otto Joutsen. Hieno turnaus kaiken kaikkiaan ja iso kiitos Ilvekselle erityisesti Saku Oksaselle ja Tero Kautiaiselle, jonka johdolla järjestelyt hoituivat mallikkaasti ja jengit lähtivät tyytyväisinä kotimatkalle.


   
Lisää uutisia
Blues
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Liity seuraan
Kategoriat