09-ikäluokalle turnausmenestystä Itsenäisyyspäivänä
7.12.2018 14:34 Uutiset / BJR F1

Maxbuild -turnauksen voittajajoukkue BJR Puumat

Itsenäisyyspäivänä pelattiin Espoon Kiekkoseuran järjestämät Maxbuild ja Pikkujätti-turnaukset Leppävaaran Warrior Areenalla.

Loistavissa puitteissa, loistavin järjestelyin pidetyt turnaukset toivat myös paljon menestystä Matinkylän nuorelle Blegioonalle.

Maxbuild -turnauksessa Matinkylän sinisiä edustivat BJR Puumat sekä BJR Leijonat. Puumien kanssa samaan alkulohkoon oli arvottu KooKoo Black, Jokerit Red ja EKS Sininen. Alkulohko meni Puumilta varsin mallikkaasti joukkueen ottaessa 4-1 voiton KooKoosta, 2-0 voiton Jokereista sekä 12-0 voiton EKS:stä. Alkulohkon voitto kuudella pisteellä maalieron näyttäessä 18-1 ja pelit jatkuivat jatkosarjassa sijoista 1-3.

Leijonat taasen oli arvottu samaan alkulohkoon FoPS:n, EKS Keltaisen ja Jää-Ahmat Blackin kanssa. Leijonat napsivat alkulohkosta 3-1 voiton Jää-Ahmoista sekä 11-1 voiton EKS:stä. Ainoa pistemenetys tuli tasapelissä 2-2 FoPS:n kanssa. Leijonille alkulohkosta viisi pistettä maalieron näyttäessä 16-4. Tuolla kovalla maalierolla joukkue kiilasi tasapisteissä olleen FoPS:n eteen ja nappasi lohkovoiton pelien jatkuessa jatkolohkossa sijoista 1-3.

Jatkolohko sijoista 1-3 starttasi Puumien kohdatessa HaKi Blue 2:n, josta Puumille 6-1 voitto. Seuraavaksi vuorossa oli Puumien ja Leijonien keskinäinen ottelu, joka päättyi tiukkojen vaiheiden jälkeen Puumien 5-3 voittoon. Puumien toinen voitto kolmen joukkueen jatkosarjassa tiesi sitä, että ykköspalkinto turnauksesta matkaa Matinkylään. Leijonille jäi viimeiseen peliin HaKin kanssa panokseksi turnauksen 2.sija. Leijonat kokosi rivinsä ja nappasi tiukan maalin voitoin lukemin 5-4 voiton ja korjasi turnauksen 2.sijan myös Matinkylään.

Maxbuild –turnauksen rinnalla pelatussa Pikkujätti –turnauksessa Matinkylän sinisiä edustivat BJR Tiikerit ja BJR Pantterit. Tiikereiden kanssa samassa alkulohkossa pelasivat Jokerit White, HaKi White ja Jää-Ahmat Red. Turnaus lähti Tiikereiltä hyvin liikkeelle joukkueen napsiessa voitot HaKista (1-7) sekä Jää-Ahmoista (6-8). Viimeisessä pelissä panoksena oli lohkovoitto ja Tiikerit tarvitsivat tätä varten voiton, sillä Jokereilla oli kahdesta ensimmäisestä pelistä parempi maaliero. Tässä pelissä Tiikerit joutuivat ensimmäisen kerran takaa-ajoasemiin ja vielä heti ensimmäisessä vaihdossa. Tämän jälkeen pojat laittoivat vilkkua päälle ja menivät ohi. Ottelun loppupuolella Tiikerien johtaessa 4-3 nähtiin todellista uhrautumista, kun Jokerit vyöryttivät ja saivat kiekon ohi meidän maalivahdin mutta kuin tyhjästä Tiikerihyökkääjä syöksyi heittäytymällä perään ja löi kiekon väljemmille vesille maaliviivalta. Loppulukemat 4-3 ja alkulohkon voitto kuudella pisteellä maalieron ollessa 19-10.

Pantterien taival lähti turnauksessa hieman yskähdellen liikkeelle, ensin 1-7 tappio KooKoo Whitelle ja heti perään 0-1 Kurra Valkoiselle. Pelaajat kuitenkin kokosivat itsensä ja hakivat 11-1 voiton EKS Mustasta ja korjasivat lohkon 2.sijan maalieron turvin.

Pantterit jatkoivat alkulohkosta jatkosarjaan, jossa pelattiin sijoista 4-6. Ensin joukkue korjasi 3-1 voiton KooKoo Greystä, mutta pitkän turnauspäivän päätteeksi Tiikerien voittama Jokerit White vei pidemmän korren lukemin 2-5. Panttereille turnauksen 5.sija.

Tiikerit lähtivät jatkosarjaan sijoista 1-3 se kirkkain mielessä, ensin korjattiin Pantterit kukistaneelta KooKoo Whiteltä voitto 3-4 lukemin. Tämän jälkeen kohdattiin päätöspelissä Jokerit Yellow ottelun panoksen ollessa selvä, voitolla turnausvoitto ja tappiolla 2.sija. Jatkosarjassa ei tasapelejä enää tunnettu. Tiikereiltä peli lähti todella nihkeästi käyntiin Jokereiden mennessä jo 2-0 johtoon. Tämän jälkeen kavennus ja taas kaveri kahden maalin johtoon. Jälleen kavennus ja taas kaveri kahden maalin johtoon tilanteen ollessa 2-4. Jostain kuitenkin Tiikerit kaivoi sisupuukot esille ja nousi ottelun kahdessa viimeisessä vaihdossa tasoihin. Edessä oli aina niin kutkuttava voittolaukauskilpailu, jossa ensin ampui kolme pelaajaa kummaltakin joukkueelta. Kolmen laukojan jälkeen tilanne 1-1 ja äkkikuolemapareihin. Otteluun saatiin ratkaisu kuudennessa parissa kun ensin loistavan turnauksen pelannut ja joukkueen tsempparina palkittu Felix Niemistö ujutti kiekon pussukkaan ja heti perään maalilla pelannut Luukas Tevanen torjui Jokeripelaajan yrityksen, otteluvoitto lukemin 5-6 ja samalla turnausvoitto.

Tuloksellisesti loistava tulos nuorelta Blegioonalta, mutta tulosta tärkeämpää oli se miten pelaajat pelasivat yksilöinä ja joukkueena. Välillä yhteispeli oli saumatonta ja pelaajat ymmärsivät pelien olevan niin kovatasoisia, että yksin kuskaamalla pelejä ei voi voittaa vaan siihen tarvitaan JOUKKUEPELIÄ. Loistavaa duunia jätkät!

Nuori Blegioona jatkaa Leijonaliigan peleillä heti tulevana viikonloppuna, jonka jälkeen edessä on sarjatauko. Sarjatauolla on vielä edessä Karhu-Kissojen ja EVUn turnaukset 15.-16.12.2018 sekä pelitällit Luumäellä 15.12.2018. Yksi kauden kohokohdista on edessä loppiaisena kun joukkue matkaa jälleen Ouluun Kiekko-Laserin Rantalakeus –turnaukseen.

#staytuned

#enjoyandnevergiveup


   
Lisää uutisia
Blues
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Liity seuraan
Kategoriat