Otteluraportit keskiviikko
8.8.2018 10:28 Uutiset / SHL 08-09

SHL 2018 on tullut päätökseensä. Tervetuloa mukaan taas ensi kerralla!


Lopullinen järjestys:

1. Habs
2. Jets
3. Oilers
4. Cans
5. Flames
6. Leafs


Keskiviikko 8.8.2018

Keskiviikko ja turnauksen päätöspäivä käynnistyi auringon lämmittäessä jälleen Matinkylän urheilupuistoon saapuvia urheilijoita. Jos aikaisempina päivinä aamupelin pelaajien silmissä on näkynyt hieman uneliaisuutta, niin tänään ilme oli täysin toinen. Pudotuspelit olivat selvästi sytyttäneet nuoret, puhumattakaan valmentajista tai vanhemmista (tai pelaajia tarkkailevasta reportterista), ja jokaisen kasvoilta huokui valmistautunut asenne, asenne joka kertoi, että tänään taisteltaisiin mestaruudesta loppuun saakka.

1. FLAMES-OILERS

Päivän ensimmäisessä ottelussa vastakkain asettuivat kolmen runkosarjapisteen Flames ja kuudessa pisteessä vaaniva Oilers. Kamppailun panos oli selvä: voittaja nousisi pronssitaisteluun mukaan. Tämä lisäpanos näkyi myös kentällä, tuloksena todella tunnerikas taistelu.

Molemmat joukkueet tulivat otteluun hyvin valmistautuneina ja tällä kertaa ei salamamaaleja nähty. Ensimmäinen erä oli kaiken kaikkiaan erittäin tarkkaa ja tasaista peliä. Erän ensimmäisestä maalista vastasi Flamesin Toomas Reijonen, joka ajassa 3:10 onnistui siirtämään keltapaidat tarkalla sijoituksella 1-0 johtoon. Flames ehti viihtyä kuskin paikalla kuitenkin vain viitisen minuuttia, kunnes tehopelaaja Emil Antola livahti Matias Salmijärven syötöstä tasoittamaan pelin. Salmijärven osuessa kohta itsekin, siirtyi Oilers ottelussa ensimmäistä kertaa johtoasemaan. Enempää osumia ei erässä nähty ja tauolle siirryttiin numeroissa 1-2.

Voi vain ihmetellä, mitä ohjeita tahtovalmentaja Ville Rainion erätauolla antoi Oilers-pelaajille, sillä toisessa erässä jäällä riehui mustapaitainen myrsky. Vierasjoukkue latoi erään hyvien pyörityksien päätteeksi peräti seitsemän osumaa maalintekijöinä kaksilla osumilla Eric Wei ja Emil Antola sekä vielä kolme häkkiä viimeistellyt Matias Salmijärvi. Kun Oskari Ahmajärvi Oilers-maalissa jatkoi tutun hyviä otteitaan päästäen vain yhden kavennuksen, niin loppunumeroiksi ottelusta jäivät murskaavat 2-9.

Ottelun jälkeen Flamesin Nico ei selitellyt tappiota: ”Pelikirja kastui, huoltaja on kipeä ja ulkona on liian kuuma. Ei mitenkään haluta selitellä tappiota, mutta edellä mainitut asiat luonnollisesti vaikuttavat.” Oilersin Ville ”Rainio” Rainio puolestaan taustoitti voittoa: ”Päätettiin eilen joukkueen kanssa, että illalla jokainen unohtaa jääkiekon ja pitää vaikka lettukestit. Nyt oltiinkin henkisesti virkeitä, eikä luovutettu vaikka oltiin alussa tappiolla. Hieno taistelu, tästä on hyvä jatkaa!”

FLAMES-OILERS 2-9

03.10 1-0 Toomas Reijonen
08.09 1-1 Emil Antola (Matias Salmijärvi)
12.26 1-2 Matias Salmijärvi (Max Laatikainen)
23.22 1-3 Matias Salmijärvi
26.27 1-4 Matias Salmijärvi (Emil Antola)
29.10 2-4 Otto Joutsen
31.42 2-5 Emil Antola (Matias Salmijärvi)
32.24 2-6 Matias Salmijärvi
32.22 2-7 Eric Wei (Arttur Porkka, Aleksi Anttila)
34.22 2-8 Emil Antola (Matias Salmijärvi)
38.45 2-9 Eric Wei (Christian Sundberg)

MV:t
Flames: Anton Marjosalo -> Luukas Tevanen, 1 torjuttu RL
Oilers: Joonatan Elonen,1 torjuttu RL -> Oskari Ahmajärvi, 2 torjuttua RL2. CANS-HABS

Päätöspäivän toisessa kamppailussa kaukaloon marssivat Cans ja Habs. Edessä oli huippupeli, sillä ottelun voittaja nousisi sarjataulukon kärkeen ja kiinni vahvasti paikaan finaalissa. Kummankin joukkueen taustaorganisaatiot olivat tämän varmasti myös laskeneet, joten ei ollut epäilystäkään siitä, etteikö kohta nähtäisi kahta erää äärettömän tiukkaa taistelua.

Ensimmäisen erän alussa pelaajien maalinnälkä oli suuri. Vielä suurempi oli kuitenkin halu olla suomatta vastustajalle maalinteon iloa, joten pelaamaan lähdettiin varmasti puolustuspään kautta. Tarkka miespuolustus ja harjoitellut tuplaviivelähdöt eivät laskeneet pelin tempoa, mutta siirsivät avausmaalin aina erän toiselle puoliskolle asti. Viimein ajassa 11:00 viherpaitojen Niklas Nuorsaari pääsi livahtamaan Cans-puolustuksen taakse siirtäen Habsit 0-1 johtoon. Kun maalinteko oli avattu, molempien joukkueiden vaihtoaitioissa ilmeisesti pääteltiin, että peli voitetaan tekemällä vastustajaa enemmän maaleja. Tuloksena vielä ensimmäisen erän loppuun kolme lisäosumaa ja tauolle Habsin johdossa 1-3.

Toisen erän alussa Cans pyrki vimmatusti tasoihin. Oskar Rasa Habs-maalilla kykeni venymään joka suuntaan, mutta joutui kuitenkin lopulta antautumaan, kun Onni Kovalainen iski vanhanaikaisella punapaidat yhden maalin päähän. Kovalaisen taistelu toi lisäenergiaa kotijoukkueen luisteluun, joka kahden minuutin kuluttua tuotti kuin tuottikin tasoituksen hyvin maalin edessä taistelleen Conny Törnqvistin lavasta. Vastustajansa tasoituksesta Habs kuitenkin onnistui vielä kaivamaan extravaihteen ja Jesse Tuominen vei heti tasoituksen jälkeen vihreät rankkarista taas johtoon. Tuomisen taituroitua läpiajosta vielä toisen osuman, ei Cans enää noussut huolimatta hyökkäysmyllystä kuudella kenttäpelaajalla ilman maalivahtia. Yhden kavennuksen punakone onnistui kuitenkin tuottamaan, jonka jälkeen päätössummeri ulisi vieden juhlivat Habsit sarjakärkeen tuloksella 4-5.

Habs-valmentaja Kaapo oli tyytyväinen voittoon: ”Hyvää peliä alusta alkaen. Huolellinen vastustajan scouttaus ja videonauhojen kelailu yömyöhään antoi meille pientä etulyönti asemaa ja pelaajat toteuttivatkin pelisuunnitelmaa loistavasti.” Cansin Sauren harmitteli niukkaa tappiota: ”Harmittavasti annoimme turhaan kaverille pari maalia eteen avauserässä. Muuten pelaaminen oli hyvää ja kenttätasapaino säilyi.”

CANS-HABS 4-5

11.00 0-1 Niklas Nuorsaari
12.54 1-1 Jesse Hirvonen RL
15.06 1-2 Jesse Tuominen RL
17.04 1-3 Joona Palomäki
20.32 2-3 Onni Kovalainen
22.52 3-3 Conny Törnqvist (Jesse Hirvonen)
24.17 3-4 Jesse Tuominen RL
26.34 3-5 Jesse Tuominen (Alexander Pomoell)
38.57 4-5 Onni Kovalainen (Jesse Hirvonen) IM

MV:t
Cans: Sisu Alanen, 1 torjuttu RL
Habs: Samuel Harjanne, 1 torjuttu RL -> Oskar Rasa

3. JETS-LEAFS

Viimeisenä keskiviikkopäivänsä aloittivat Leafs ja Jets. Tiistaisessa kohtaamisessa Jets oli noussut tasaisen väännön jälkeen voittajaksi ja jo ennakkoon oli selvää, että helpolla ei kumpikaan joukkue selviäisi ottelusta. Lisäksi päivän aikaisempien otteluiden tapaan tästäkään kamppailusta ei panosta puuttunut: Voitolla Jets nappaisi takaisin Habsin äsken ryöväämään sarjataulukon ykköspaikan sekä varmistaisi paikkansa finaalissa. Kuudessa pisteessä kärkkyvä Leafs puolestaan nousisi takaisin nelospaikalle taistelemaan pronssista. Motivaatiota voittaa riitti siis molemmille.

Peli oli alusta alkaen tasaista kamppailua. Pelaajat tuntuivat menevän täysillä jokaiseen irtokiekkoon, eikä periksi annettu tuumaakaan. Ottelun avausmaalin iski Jetsin Oliver Torkki toisella peliminuutilla, mutta Joona Virta toi Leafsin rangaistuslaukauksesta tasoihin. Seuraavaksi oli Leafsin vuoro johtaa ottelua Henry Puurosen onnistuttua, mutta jälleen tasoitus nähtiin nopeasti. Loppuerä noudatti samaa tasaista kaavaa kummankin joukkueen onnistuessa heiluttamaan vastustajan maaliverkkoja. Astetta tehokkaampi oli kuitenkin finaalin hohto silmissään pelaava Jets, jonka 5-4 johdossa siirryttiin erätauolle.

Toisen erän alussa sama tahti jatkui: Mikko Meriläinen pamautti Henry Puurosen syötöstä heti toisella peliminuutilla taululle tasalukemat 5-5 ja seuraavassa vaihdossa sama kaksikko onnistui toistamiseen vieden Leafsin johtoon, maalintekijänä jälleen Meriläinen. Kauaa ei saanut sinipaitojen vaihtoaitio johtoaseman tuomasta ilosta kuitenkaan nauttia, sillä kahden minuutin kuluttua Jetsin ykköstykkeihin lukeutuva Oliver Torkki ärsyyntyi taululla oleviin numeroihin ja päätti korjata tilanteen pysyvästi. Loppuerän Torkki-show tuotti Jetsille, kuten myös hyökkääjälle itselleen neljä lisämaalia sekä summerin soidessa sarjan ykköspaikan. Päätösnumerot tulostaululla 9-6.

Ottelun jälkeen Jets-Allu oli hyvillään joukkueensa tavasta pelata: ”Kaikki puhalsivat yhteen hiileen ja kiekko liikkui nopeasti. Tämä toi lukuisia maalipaikkoja ja olisimmekin voineet tehdä jopa vielä enemmän maaleja.” Leafs-Aleksi kertoi, että joukkue ei saanut kaikkea itsestään irti: ”Aamupäiväväsymystä taisi hieman olla.”

JETS-LEAFS 9-6

01.43 1-0 Oliver Torkki
03.53 1-1 Joona Virta RL
05.29 1-2 Henry Puuronen (Mikko Meriläinen)
06.58 2-2 Oliver Torkki RL
09.58 3-2 Oliver Torkki (Eero Laukka)
10.38 4-2 Oliver Torkki
13.56 4-3 Riko Salutskij
17.12 5-3 Aaro Heino RL
19.47 5-4 Henry Puuronen (Luukas Loukonen)
21.58 5-5 Mikko Meriläinen (Henry Puuronen, Hu Dilin)
22.53 5-6 Mikko Meriläinen (Henry Puuronen)
24.16 6-6 Oliver Torkki
31.58 7-6 Oliver Torkki RL
32.53 8-6 Oliver Torkki
25.24 9-6 Oliver Torkki

MV:t
Jets: Arttu Spännäri, 1 torjuttu RL ->Aaron Karlsson, 2 torjuttua RL
Leafs: Nikolas Pitkänen ->Johannes Virsu

4. OILERS-CANS

Keskiviikon neljännessä kamppailussa kohtasivat aamupelinsä voittanut Oilers sekä äskettäin niukan tappion kärsinyt Cans. Sanomattakin oli selvää, että tässäkin ottelussa panos oli merkittävä. Leafsin hävittyä juuri päättynyt peli, Oilers varmistaisi nyt voitolla paikkansa pronssiottelussa. Turvallisesti sarjataulukon kolmannella sijalla olevalle Cansille sijoituksien kannalta pelillä ei ollut niin merkitystä, mutta voitotta punakone ottaisi vähintään henkisen niskalenkin mahdollisesta tulevasta pronssiotteluvastustajastaan.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja peli aaltoili päädystä päätyyn. Avausmaalin iski komeasti Oilersin Matias Salmijärvi, mutta Cansin Conny Törnqvist tasoitti läpiajosta ajassa 3:51. Törnqvistin maalin jälkeen Joel Ikonen vei Cansin jo johtoon, mutta Max Laatikainen hoiti tolpan kautta Oilersin rinnalle ja Emil Antola harhautteli mustapaidat heti seuraavasta vaihdosta taas ohitse. Antolan taisteluosuma antoi koko Oilersin hyökkäykselle sen juuri tarvitseman piristyksen ja loppuerän helisi tasaiseen tahtiin Cansin tolppien välissä. Lenni Jokinen maalasi kahdesti ja Luukas Vahvaselkä kerran, jonka jälkeen erätauolle rauhoituttiin mustapaitojen 6-2 johdosta.

Toisen erän alussa Oilers jatkoi siitä mihin oli jäänyt: ensimmäisessä vaihdossa Aamos Vahvaselkä kasvatti johdon viiteen maaliin ja toisessa vaihdossa Lenni Jokinen viimeisteli hattutemppunsa iskien taululle jo numerot 8-2. Kovasta matikkapäästään tunnettu päävalmentaja Ville Rainio öljymiesten vaihtopenkin takana laskeskeli tässä kohtaa todennäköisyyksiä ja päätyi siihen tulokseen, että voitto on varmistettu ja näin ollen on järkevää siirtyä vähemmän kuluttavaan pelityyliin. Joskus näköjään myös erehtymättömyydestään tunnettu Rainio erehtyy, sillä tämä pelitavan muutos päästi Cansin mukaan kamppailuun kohtalokkain seurauksin. Peliin taas mukaan päästyään kentällä käynnistyi raivokas Cansin pyörremyrsky, jonka käynnistymisestä tasan kymmenen minuutin kuluttua ajassa 32:02 punapaitojen Joel Ikonen iski erän kolmannella maalillaan tulostaululle tasatilanteen 9-9. Rainio ei kauhistumiseltaan saanut edes itseään koottua joukkueesta puhumattakaan, mutta silloin vastuuta kerännyt luottopelaaja Emil Antola hoiti päävalmentajankin tontin luoden johtomaalillaan uutta uskoa Oilersin pelaamiseen. Se usko myös kesti, eikä Cans kyennyt vastaamaan. Vielä Eric Wein tyylittelyosuman jälkeen lopputuloksena trilleristä 11-9 ja Oilers taistelemaan pronssista.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa valmentaja Rainio oli huojentuneen oloinen: ”Ajattelin tosiaan Lennin [Jokinen] 8-2 osuman jälkeen voiton olevan jo varma. Lopussa luulin olleeni väärässä mutta erehdyin, onneksi. Ensi pelissä päätyyn asti ja pronssi taskussa kotiin!” Cansin Sauren ei tappiosta huolimatta nähnyt aihetta harmiin: ”Annoimme toisessa erässä semmoisen myrskyvaroituksen meidän iskukyvystä, että en näe syytä muuttaa mitään tai olla edes harmissaan. Pronssiottelussa Oilers kaatuu varmasti.”

OILERS-CANS 11-9

02.00 1-0 Matias Salmijärvi (Luukas Vahvaselkä)
03.51 1-1 Conny Törnqvist
04.34 1-2 Joel Ikonen
05.42 2-2 Max Laatikainen (Matias Salmijärvi)
06.42 3-2 Emil Antola (Aamos Vahvaselkä, Matias Salmijärvi)
08.28 4-2 Lenni Jokinen (Eric Wei)
16.40 5-2 Luukas Vahvaselkä (Emil Antola, Matias Salmijärvi)
19.06 6-2 Lenni Jokinen
20.46 7-2 Aamos Vahvaselkä
21.39 8-2 Lenni Jokinen
22.40 8-3 Joel Ikonen
24.23 8-4 Jose Tiilikainen (Jesse Hirvonen)
24.55 8-5 Jose Tiilikainen
26.37 8-6 Jesse Hirvonen (Onni Kovalainen, Joel Ikonen)
28.11 9-6 Emil Antola (Matias Salmijärvi, Luukas Vahvaselkä)
29.33 9-7 Jared Mört RL
30.55 9-8 Joel Ikonen (Onni Kovalainen)
32.02 9-9 Joel Ikonen (Jesse Hirvonen)
33.04 10-9 Emil Antola
35.45 11-9 Eric Wei

MV:t
Oilers: Joonatan Elonen, 1 torjuttu RL -> Oskari Ahmajärvi
Cans: Sisu Alanen


Oilersin voitto neljännestä pelistä varmisti loppupäivän ohjelman:

13.30-14.15 SIJAT 5-6: Leafs - Flames
14.25-15.10 SIJAT 3-4: Cans - Oilers
15.10-15.50 SIJAT 1-2: Jets - Habs


5. JETS-FLAMES

Seuraavaksi jäälle luistelivat Jets ja Flames. Iltapäivän ohjelman ollessa jo ratkennut kamppailussa panoksena oli lähinnä vain kunnia. Jetsin puolella lisäpanoksena oli kuitenkin myös runkosarjan ykköspaikan varmistaminen, sillä nyt tappiolla valkopaidat antaisivat ratkaisun avaimet Habsille seuraavaan peliin.

Flames tuli otteluun hyvällä jalalla ja oli alkuhetkistä lähtien terävä. Keltaiset hyppäsivätkin kuskin paikalle heti alussa, kun tehopelaaja Toomas Reijonen iski avausmaalin sekunnilla 33 ja seuraavassa vaihdossa Marcus Christodoulou jatkoi Reijosen työtä taistelemalla johdon jo kahteen. Jets ei ehtinyt koota rivejään, ennen kuin lisää tuli: ajassa 3:41 Toomas Reijonen maalasi uudestaan ja muutaman minuutin kuluttua tästä Max Syrjäläinen harhautteli keltapaitojen johdon jo neljään maaliin. Neljännen takaiskumaalin jälkeen Jets otti henkisen time-outin ja kokosi rivinsä. Valkoisten harmiksi tuon henkisen kokoutumisen aikana Reijonen ravisutti kotijoukkueen verkkoja vielä kahdesti, ennen kuin Jetsin Oliver Torkki onnistui millintarkalla laukauksella luomaan joukkueensa ensimmäisen kavennuksen ajassa 11:41. Loppuerä painittiin tasaväkisesti maalinteossa ainoana onnistujana ottelun viidennellä osumallaan Toomas Reijonen, jonka jälkeen tauolle huilailemaan siirryttiin Flamesin 1-7 johdossa.

Toiseen erään Jets tuli huomattavasti kovemmalla asenteella. Oliver Torkki kavensi joukkueiden välisen eron vain kymmenen sekunnin jälkeen viiteen maaliin valkopaitojen pyrkiessä vimmatusti käynnistämään kiriään. Flames oli kuitenkin eri mieltä Jetsin aikeista. Keltapaidat osuivat seuraavan viiden minuutin aikana kolme kertaa peräkkäin hiljentäen lopullisesti valkopaitaiset fanit katsomosta. Tilanteessa 2-10 oli Flamesinkin jo varaa hieman himmailla. Niklas Hirvosen kavennusmaali rangaistuslaukauksesta sekä Oliver Torkin muutama lisäosuma olivat kuitenkin vain kosmeettisia, lopputuloksena Flamesin päivän ensimmäinen voitto numeroin 5-10.

Ottelun jälkeen Flamesin Paananen oli tyytyväinen peliin: ”Ensimmäinen erä ja puolet toisesta pelasimme aivan loistavaa kiekko. Viimeinen kymppi ei ollut aivan samaa tasoa, muttei sitäkään huonoksi voi kutsua.” Jetsin Minkkinen käänsi katseet jo eteenpäin: ”Pelisysteemissä sattui pieni työtapaturma huonon scouttauksen vuoksi. Taistelu oli hyvä ja lähdemme pää pystyssä kohti päätöspeliä!”

JETS-FLAMES 5-10

00.33 0-1 Toomas Reijonen
01.45 0-2 Marcus Christodoulou (Gabriel Herold)
03.41 0-3 Toomas Reijonen
06.56 0-4 Max Syrjäläinen
08.54 0-5 Toomas Reijonen (Max Syrjäläinen)
09.40 0-6 Toomas Reijonen (Max Syrjäläinen)
11.41 1-6 Oliver Torkki
15.21 1-7 Toomas Reijonen RL
20.10 2-7 Oliver Torkki
21.14 2-8 Otto Joutsen RL
25.33 2-9 Nooa Lind (Otto Joutsen)
27.08 2-10 Max Syrjäläinen (Toomas Reijonen)
30.18 3-10 Niklas Hirvonen RL
34.39 4-10 Oliver Torkki
38.24 5-10 Oliver Torkki

MV:t
Jets: Aaron Karlsson, 1 torjuttu RL-> Arttu Spännäri
Flames: Luukas Tevanen -> Anton Marjosalo


6. LEAFS-HABS

Runkosarjan viimeisessä ottelussa ennen edessä häämöttäviä sijoitusotteluita kohtasivat Leafs ja Habs. Sijoituksiin tälläkään ottelulla ei ollut enää merkitystä, vaikkakin voitolla Habs nappaisi henkisesti arvokkaan runkosarjan ykkössijan. Odotettavissa oli joka tapauksessa hyvätunnelmainen ja tasaväkinen kamppailu, sillä molemmat joukkueet olivat osoittaneet todella tyylikästä yhteispelaamista aamupäivän otteluissaan.

Ottelu alkoi odotusten mukaisesti tasaisissa merkeissä. Aivan alkuhetket peli oli myös hieman hermostunutta, mutta mailan puristaminen hellitti nopeasti ja peli hieman vapautui. Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 1:03, kun nopeajalkainen Riko Salutsjki onnistui vapauttamaan itsensä maalipaikkaan: kiekko maaliin, kädet kattoon ja Leafs 1-0 johtoon. Maalin tuoma lisävirta näkyi pelissä erityisesti tunteikkaan pelaamisen aiheuttamina rangaistuslaukauksina. Luottovahtien Johannes Virsun (Leafs) ja Oskar Rasan (Habs) huippuotteiden ansiosta rankkarit eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta ja peli jatkui tasaisena. Maaleja ei nähtykään kuin vasta aivan erän loppupuolella. Vasta ajassa 15:32 maalisummeri ulisi seuraavan kerran Joona Virran viedessä Leafsit 2-0 johtoon ja joukkuetoverinsa taistelusta inspiroituneen luottohyökkääjä Eerik Sandberg kasvatti eron kohta jo kolmeen. Näistä lukemista jatkettiin tauolle ja seuraavaan erään.

Toisen kaksikymppisen aikana peli rentoutui entisestään tuoden tyylikkäiden pelikuvioiden lisäksi yli tuplamäärän maaleja ottelun avauspuoliskoon nähden. Kotijoukkue Leafs oli maalintekotehokkuudessaan vastustajaansa jälleen parempi vastaten fanikuntansa iloksi viidestä osumasta Habsin tyytyessä kahteen kavennukseen. Leafsin avainpelaajia niin erässä kuin koko ottelussa olivat yhteensä neljä maalia viimeistellyt Riko Salutskij sekä kolme kertaa maalintekijäsarakkeesta löytyvä Joona Virta. Tuloksena sinipaitojen 8-2 voitto ja edessä sijoitusottelut.

Ottelun jälkeen Leafsin Heinonen oli erittäin kiireinen, sillä sinipaitojen kamppailu sijoista 5.-6. odotti välittömästi jo kymmenen minuutin kuluttua. Habsin Amin kuitenkin saapui lehdistötilaisuuteen summaamaan runkosarjaa: ”Kaikin puolin tasapainoista peliä läpi viikon. Voittoja on tullut kivasti ja erityisesti tämän päivän aamupeli oli mahdottoman tasapainoinen esitys. Luottavaisin mielin lähdetään siis kohti finaalia!”

LEAFS-HABS 8-2

01.03 1-0 Riko Salutskij
15.32 2-0 Joona Virta RL
17.20 3-0 Eerik Sandberg
22.56 4-0 Joona Virta
26.26 5-0 Joona Virta
27.31 6-0 Riko Salutskij (Eerik Sandberg)
33.00 6-1 Jesse Tuominen
35.31 7-1 Riko Salutskij
37.01 8-1 Riko Salutskij
38.51 8-2 Aamos Lampi (Niklas Nuorsaari, Jesse Tuominen)

MV:t
Leafs: Johannes Virsu, 3 torjuttua RL -> Nikolas Pitkänen, 2 torjuttua RL
Habs: Oskar Rasa , 1 torjuttu RL -> Samuel Harjanne


7. SIJAT 5-6: LEAFS-FLAMES

Keskiviikon seitsemännessä ja samalla viikon kolmanneksi viimeisessä pelissä panoksena oli turnauksen viides sija. Valmentajia ennen kamppailua haastatellessa kumpikin koutsi vakuutti, että pelaajia ei ollut tarvinnut juuri lainkaan otteluun motivoida, vaan halu päättää viikko voittoon oli kummassakin leirissä luontaisesti todella suuri. Siltä vaikutti myös kentällä.

Ensimmäiseen erään ei kumpikaan joukkue tullut hidastelemaan tai varomaan vastustajaa. Pelin tempo näytti siltä, ettei yksikään joukkueiden aiemmasta kahdeksasta kamppailusta olisi kuluttanut luisteluvoimaa pois. Energia näkyi myös kummankin tiimin maalinteossa. Ensimmäiseksi osui Flamesin Elias Hupli komealla yksilösuorituksella, johon kuitenkin pian vastasi Leafsin pistenikkari Hu Dilin luottopelaaja Joona Virran oivaltavasta avauksesta. Loppuerä kamppailtiin kummankaan saavuttamatta yliotetta ja kaksi kertaa maalisummerin vielä suristua molemmissa päissä erätauolle siirryttiin tasatilanteessa 3-3.

Toisessa erässä vauhti kiihtyi entisestään. Keltapaitainen Otto Joutsen vei hienojen harhautuksien päätteeksi Flamesin ottelussa 3-4 johtoon, mutta tutun kaavan mukaan tähän Leafs nopeasti vastasi, tällä kertaa maalintekijänä Emil Finell hurjalla lyöntilaukauksella. Finellin osuman jälkeen sinipaitojen kuluttava kolmen pelaajan karvaustyyli alkoi kuitenkin pikku hiljaa näkymään kotijoukkueen luistelussa. Hetki hetkeltä sinipaitaiset jäivät pelistä yhä enemmän, eikä Flames ajatellut vastustajansa takia hiljentää vauhtia. Loppuerän kaikista kolmesta maalista vastasi Flames, lopputuloksena taululla 4-7 ja 5. sija kunniakkaasti keltapaidoille.

Ottelun jälkeen molemmat valmentajat kiittelivät pelaajiaan viikosta. ”Kiva päättää leiri voittoon! Kokonaisuutena olen tyytyväinen turnaukseen, sillä muutaman kiekon pomppiessa toisin voisimme hyvin olla finaalipeleissä mukana. Kiitos pojille hyvästä taistelusta läpi viikon ja hyvää syksyä!” kommentoi Flamesin Nico. Leafsin Heinonen oli samoilla linjoilla: ”Pienestä on ollut kiinni koko viikon. Hyvää tsemppiä ja taistelua on kuitenkin ollut jokaiselta läpi viikon! Joku aina voittaa ja joku häviää, mutta monta hyvää peliä on pelattu ja kivaa on ollut!”

LEAFS-FLAMES 4-7

0.39 0-1 Elias Hupli
6.43 1-1 Hu Dilin (Joona Virta)
7.57 2-1 Luukas Loukonen (Emil Finell)
9.01 2-2 Max Syrjäläinen RL
12.22 3-2 Luukas Loukonen (Henry Puuronen)
12.47 3-3 Otto Joutsen
21.01 3-4 Otto Joutsen
23.29 4-4 Emil Finell
25.05 4-5 Otto Joutsen
28.29 4-6 Toomas Reijonen (Max Syrjäläinen, Otto Joutsen)
34.18 4-7 Otto Joutsen

MV:t
Leafs: Nikolas Pitkänen, 1 torjuttu RL -> Johannes Virsu, 2 torjuttua RL
Flames: Anton Marjosalo -> Luukas Tevanen, 2 torjuttua RL

8. SIJAT 3-4: CANS-OILERS

Turnauksen toiseksi viimeisessä ottelussa pronssista pelasivat Cans ja Oilers. Kaksikko oli kohdannut toisensa kertaalleen jo aamupäivällä Oilersin taisteluvoittoon päättyneessä kamppailussa, ja ennen ottelua erityisesti Cansin luottovalmentaja Topias Sauren vannoi voittoisan revanssin nimeen. Oilersin Ville Rainio oli hieman rauhallisempi ja luottavaisin mielin uskoi historian toistavan itseään.

Oilers tuli heti avauserään tutusti kovaa ja mustapaidat pystyivät ajoittain hallitsemaan kenttätapahtumia hyvällä otteella. Maalipaikkoja öljymiehet onnistuivat luomaan useita ja tuloksena niistä oli neljä maalia, tekijöinä Eric Wei, Leevi Jokinen, Matias Salmijärvi sekä vielä uudestaan avausmaalin iskenyt Eric Wei. Kun Oilers hyvän hyökkäyspelinsä lisäksi puolusti tarkasti tolppien välissä olevan maalivahtilupauksen Joonatan Elosen esimerkillä, mentiin vierasjoukkueen 0-4. johdosta erätauolle.

Toisessa erässä peli hieman tasoittui. Cans taisteli itselleen tilaa kentällä ja pystyi rauhoittamaan viisikkopelaamisensa maalienteon mahdollistavalle tasolle. Tuloksena ajassa 22:18 Onni Kovalaisen harhautuksista aiheutunut kavennusmaali ja hieman myöhemmin saman kaverin yhä samoista samettisista käsistä syntynyt 2-4 osuma. Tätä lähemmäksi ei kuitenkaan pronssinkiilto silmissään pelaava Oilers ajatellut vastustajaansa päästää. Kolmen minuutin kuluttua Kovalaisen osumista Eric Wei täydensi hattutemppunsa repien eron taas kolmeen ja hetken päästä, kun Lenni Jokinen jatkoi Wein työtä omalla osumallaan, alkoivat Cans-fanien keskuudesta kuulua jo epätoivoinen supina. Loppuerän maalit olivat enää kaunistelua ja ajassa 40:00 taululle jäivät numerot 3-8 tuomarin viheltäessä pilliinsä aloittaen Oilersin pronssijuhlat.

Ottelun jälkeen jo neljännen peräkkäisen SHL-mitalin saavuttanut Oilersin voittava valmentaja Ville ”Pronssi” Rainio oli hyvin tyytyväinen viikkoon: ”Eilisen viides sija parani tänään peräti kahdella ja on hyvä muistaa, että pronssi on aina voitettu! Kiitos pojille hyvästä viikosta!” Cansin Topias oli osittain samoilla linjoilla: ”Kova taistelu myös meiltä, ihan ei nyt vaan yksinkertaisesti jalka enää riittänyt pitkän viikon jäljiltä. Kokonaisuutena kuitenkin hyvä turnaus ja siitä kiitokset koko joukkueelle!”

CANS-OILERS 3-8

02.52 0-1 Eric Wei
06.01 0-2 Leevi Jokinen
10.55 0-3 Matias Salmijärvi
20.43 0-4 Eric Wei (Emil Antonen, Max Laatikainen)
22.18 1-4 Onni Kovalainen
27.00 2-4 Onni Kovalainen
30.26 2-5 Eric Wei
32.57 2-6 Lenni Jokinen (Emil Antola, Matias Salmijärvi)
36.31 3-6 Jesse Hirvonen (Conny Törnqvist)
37.13 3-7 Emil Antonen (Matias Salmijärvi, Max Laatikainen)
39.43 3-8 Aamos Vahvaselkä (Max Laatikainen)

MV:t
Cans: Sisu Alanen
Oilers: Joonatan Elonen, 1 torjuttu RL -> Oskari Ahmajärvi


9. FINAALI: JETS-HABS

Turnauksen päätösottelussa, legendaarisessa SHL-Finaalissa, kohtasivat tällä viikolla aamun ennakkosuosikit Jets ja Habs. Kotijoukkue Jets oli kaapannut henkisen yliotteen viherpaitaisesta Habsista nappaamalle itselleen himoitun runkosarjan ykkössijan, mutta Habsin valmennusjohto vakuutti ennen peliä tämän sarjavoiton olevan merkityksetön itse finaalin kannalta. Molemmat joukkueet lähtivätkin arkailematta taistelemaan voittopytystä, tuloksena erittäin viihdyttävä loppuottelu.

Jets sai hieman paremman alun Oliver Torkin siirtäessä joukkueensa viikon neljännelläkymmenennellä maalillaan ottelussa johtoon alle kahden minuutin pelin jälkeen. Torkki ehti maalata vielä uudestaankin, ennen kuin Habs oli saanut ravisteltua edellisen pelin maitohapot jaloistaan. Kahdeksan minuutin kohdalla Habsin Veeti Palomäki kavensi, mutta Jets kuittasi maalin nopeasti, viimeistelijänä rangaistuslaukauksesta jälleen Oliver Torkki. Habs tuli vielä uudestaan maalin päähän, kun liukasliikkeinen Niklas Nuorsaari murtautui maalipaikkaan, jota tämä taitava maalintekijä ei tuhlannut. Kuitenkin vain reilussa kahdessa minuutissa Jets johti jälleen kahdella, kun kukapas muukaan kuin maestro Torkki maalasi taas tyylikkäästi. Viikon viimeiselle erätauolle näissä lukemissa 4-2.

Toiseen erään Habs tuli kovalla tsempillä ja tasoitti pelin vain kolmessa minuutissa, kun ensin osui taitopelaaja Alexander Pomoell maalinedustalta, jonka jälkeen Niklas Nuorsaari tuuletti ottelun jo toista osumaansa. Tasoituksen tuomassa flow-tilassa Habs sai taisteltu itsensä jo ohitse Vertti Mannisen rankkariosumalla, mutta valkopaitojen Oliver Torkki palautti iltapäivän neljännellä osumallaan tulostaulun numerot taas yhtä suuriksi. Tasan kolme minuuttia ehti finaalia kulua jännittävässä tasatilanteessa 5-5, kunnes Jets-fanien kauhuksi ajassa 33:37 Habsille vihellettiin rangaistuslaukaus, jota laukomaan ampui pelissä loistanut Niklas Nuorsaari. Nuorsaari lähti liikkeelle ja lähestyi itsevarmasti valkoisten maalia leipoen kiekkoa lavassaan: kämmen-rysty-kämmen-rysty – maali! Nuorsaaren osuma räjäytti Habsin vaihtoaition tuulettamaan sekä samalla jollain tasolla se sekoitti myös Jetsin pelin, sillä valkopaitaiset eivät loppupelissä kyenneet enää vastaamaan. Vielä kahden tyylittelyosuman jälkeen päätössummeri kaikui viimeistä kertaa turnauksessa räväyttäen Habs-pelaajien riemun ylimmilleen kypärien ja hanskojen lennellen ilmassa joukkueen kerääntyessä huippuerän pelanneen maalivahti Samuel Harjanteen ympärille juhlimaan mestaruutta.

Habsin mestarivalmentaja Amin Mokthari ehti juhlahumun keskeltä antamaan nopean kommentin turnauksesta, ennen kuin hän poistui taas mestaruusjuhliin: ”On ollut uskomaton reissu. Poikien kanssa ollaan koettu mahalaskuja ja vuorenhuippuja. Tämä menee ehdottomasti jälkimmäisiin ja korkealle!” Jetsin Allukaan ei liikaa harmitellut hopeaa: ”Hopee ei oo häpee, annettiin kaikkemme ja tähän se riitti. Pitää olla vain tyytyväinen!”

JETS-HABS 5-8

01.46 1-0 Oliver Torkki RL
05.11 2-0 Oliver Torkki
07.17 2-1 Veeti Palomäki
08.22 3-1 Oliver Torkki RL
09.45 3-2 Niklas Nuorsaari (Joona Palomäki)
13.10 4-2 Oliver Torkki
22.01 4-3 Alexander Pomoell
22.51 4-4 Niklas Nuorsaari (Joona Palomäki)
27.03 4-5 RL Vertti Manninen
30.37 5-5 Oliver Torkki
33.37 5-6 Niklas Nuorsaari RL
37.59 5-7 Jesse Tuominen
38.48 5-8 Niklas Nuorsaari RL

MV:t
Jets: Aaron Karlsson, 1 torjuttu RL -> Arttu Spännäri, 1 torjuttu RL
Habs: Oskar Rasa -> Samuel Harjanne


© Erik Kymäläinen


   
Lisää uutisia
Blues
«  Maaliskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Liity seuraan
Kategoriat