Otteluraportit torstai
2.8.2018 11:54 Uutiset / SHL 06-07

Tervetuloa SHL-pelileirille 2018!

TREIDIT PERJANTAILLE:

Tjäru Noah (Leafs) -> Cans
Mattelmäki Mikael (Cans) -> Leafs
Pohjola Kasper (Leafs) -> Cans
Valtonen Samu (Cans) -> Leafs
Loponen Magnus (Leafs) -> Habs
Viljanen Luka (Habs) -> Leafs
Torkki Matias (Habs) -> Jets
Torkki Jere (Habs) -> Jets
Räsänen Veeti (Jets) -> Habs
Pihlajasalo Lenni (Jets) -> Habs
Kauria William (Cans) -> Jets

Tarkista oma joukkueesi ja tule ajoissa paikalle

Sarjataulukko:

OttelutVoitotHäviötTasapelitTehdyt maalitPäästetyt maalitMaalieroPisteet
1. Leafs550037132415
2. Habs5320252329
3. Cans51401625-93
4. Jets51401633-173


TORSTAI 02.08.2018

1. LEAFS-CANS

Torstain aamuauringon ulkona lämmittäessä Matinkylän harjoitusjäähallille vaeltavaa yleisövirtaa, sisällä hallissa jäälle jo luistelivat Leafs ja Cans valmiina taistelemaan päivän ensimmäisen pelin voitosta. Sininuttuinen Leafs oli onnistunut leirin ensimmäisenä päivänä nappaamaan täydet kuusi pistettä, eikä joukkueella ollut pienintäkään aikomusta päättää voittoputkeaan tähän. Punapaidat puolestaan olivat hävinneet molemmat aiemmat ottelunsa ja nyt tahto pistetilin avaamiseen oli valtaisa.

Leafs tuli otteluun vastustajaansa terävämmin ja onnistui luomaan paikkoja heti avausminuutista lähtien. Reilun kahden minuutin painostuksen jälkeen terävyys palkittiin Elias Puolanteen löytäessä hyökkäysalueen poikittaissyötöllä vapaaksi livahtaneen Amos Puolanteen, joka ei laukauksessaan erehtynyt. Toimittaja-aitioon asti ei ihan kuulunut, mitä tämän jälkeen Cansin valmentajaduo Sauren-Rainio joukkueelleen ohjeisti, mutta takaiskun jälkeen punakone syttyi myös peliin mukaan. Tuloksena lähes vartin taistelun jälkeen tasoitusmaali luottohyökkääjä Samu Valtosen viimeistelystä ja tauolle tasatilanteessa 1-1.

Toisessa erässä peli jatkui tasaisena. Jasper Eurola vei taidokkaalla harhautuksien jälkeisellä rystyviimeistelyllä Cansit johtoon, mutta Joonas Lempinen tasoitti läpiajosta nopeasti. Lempisen tasoituksen jälkeen painittiin samoissa numeroissa aina erän viimeisille minuuteille asti, kunnes ajassa 35:25 Jasu Mensonen esitteli takapihan puukuulaharjoittelunsa tuloksia kikkailemalla Leafsin taas johtoon. Mensosen osumaan ei punapaidoilla ollut enää energiaa vastata. Kotijoukkue leipoi näytöstyyliin viimeisen 12 sekunnin aikana nopeusennätyksiä hipoen vielä kaksi osumaa ja pukukoppeihin siirryttiin taululla numerot 5-2.

Lehdistötilaisuudessa Leafsin hyökkäyksestä vastaava taitovalmentaja Matias Pikkarainen kehui pelaajiaan: ”Hyökkäyspelaamisen tehokkuus pysyi jälleen huipputasolla. Koko viisikko toteutti sovittuja juttuja ja välillä nähtiin myös luovia kokeiluita, niin sen pitää ollakin!” Eilen toimittajien edessä romahtanutta Ville ”MissäTimo” Rainiota ei ilmeisesti Cansin mediatiimi ollut päästänyt paikalle, eikä valmentajaduon toinen osapuoli Topias ”Z” Sauren lähtenyt analysoimaan tappiota: ”Näitä nyt voi pyöritellä miten päin vaan, mutta ei se siitä muutu. Pelissä oli tuloksesta huolimatta paljon hyvää ja seuraava peli on uusi mahdollisuus!”

LEAFS-CANS 5-2

02.32 1-0 Amos Puolanne (Elias Puolanne, Jasu Mensonen)
16.08 1-1 Samu Valtonen (Alexander Sandman)
22.37 1-2 Jasper Eurola (Oliver Torkki)
27.41 2-2 Joonas Lempinen (Otto Sohlberg)
35.25 3-2 Jasu Mensonen
39.48 4-2 Kasper Pohjala
39.57 5-2 Elias Puolanne (Adam Elo)

Pelanneet maalivahdit:
Leafs: Magnus Loponen, 1 torjuttu rangaistuslaukaus
Cans: Jesse Hellström2. HABS-CANS

Seuraavaksi vastakkain asettuivat Habs ja Cans. Officen gurujen ennakkoasetelmissa päivänsä avaava Habs oli hienoisesti edellä, mutta Cansin pirteä ilme aamupelissään oli luonut uskoa punakoneen kykyyn yllättää. Molemmat joukkueet lähtivät otteluun ainoastaan voitto mielessään ja tuloksena oli äärimmäisen tasainen taistelu

Ottelu lähti kuitenkin käyntiin hieman tunnustellen ja ensimmäisissä vaihdoissa tempo pysyi maltillisena. Ajassa 02:21 Cansin Otto Syrjäläinen onnistui viemään joukkueensa 0-1 johtoon Amos Puolanteen vapautettua hänet läpiajoon. Syrjäläisen maali toi peliin lisää vauhtia ja maalivahdit molemmissa päissä joutuivat toden teolla torjuntatöihin. Tulostaululla tämä lisääntynyt vauhti ei kuitenkaan näkynyt ja seuraavaa osumaa saatii odottaa aina erän viimeiselle minuutille asti, jolloin pistenikkari Oliver Torkki vei Cans-fanien riemuksi joukkueensa kahden maalin karkumatkalle. Näistä lukemista liu’uttiin myös erätauolle.

Toisessa erässä Habs laittoi uuden vaihteen silmään. Kotijoukkueen kova paine tuotti ensin vain vastustajalle rankkarin, josta SHL:n takavuosiltakin tuttu Jasper Eurola ei erehtynyt kasvattaen Cansin johdon jo kolmeen. Tähän takaiskuun ei Habsin syke kuitenkaan hiipunut. Maalintekijöinä vain kuuden minuutin sisään Waltteri Toivainen, Matias Torkki ja vielä uudestaan Waltteri Toivainen ja erän puolivälin ylittyessä ottelu jännittävässä tasatilanteessa 3-3. Cansin vaihtoaition toiveiden vastaisesti Habsin liito ei loppuerän aikana katkennut ja päätössummerin soidessa kotijoukkue oli onnistunut kampeamaan numeroiksi täyteen kolmeen pisteeseen oikeuttavat 6-4.

Ottelun jälkeen Habs-koutsi Amin kehui voittoa: ”Alussa oli vaikeaa, mutta feenikslinnun lailla joukkue kokosi itsensä loistavasti ja toisessa erässä henki oli erittäin hyvä. Tuhkimotarina.” Cansin peli oli kulkenut päinvastoin. ”Hyvä alku, mutta paketti ei aivan samalla tavalla kestänyt kasassa enää toisessa erässä.”, kommentoi Cans-koutsi Topias.

HABS-CANS 6-4

02.21 0-1 Otto Syrjäläinen (Amos Puolanne)
18.59 0-2 Oliver Torkki (Paulus Kurri)
20.57 0-3 Jasper Eurola RL
24.18 1-3 Waltteri Toivainen (Jere Torkki)
29.43 2-3 Matias Torkki (Jere Torkki, Veeti Sulin)
31.53 3-3 Waltteri Toivainen (Anton Parkkinen)
33.50 3-4 Otto Syrjäläinen RL
35.54 4-4 Jere Torkki (Niklas Grönblom)
38.42 5-4 Matias Torkki (Jere Torkki)
19.44 6-4 Jere Torkki

Pelanneet maalivahdit:
Habs: Luka Viljanen, 2 torjuttua rangaistuslaukausta
Cans: Jesse Hellström, 1 torjuttu rangaistuslaukaus3. LEAFS-JETS

Torstain kolmannessa ottelussa jäälle rymistelivät Leafs ja Jets. Kaksikon eilinen kohtaaminen oli päättynyt sinipaitojen 13-1 murskavoittoon ja Jets lähti nyt katkerasta tappiosta hurjistuneena hakemaan vähintään yhtä rajua revanssia Leafsin pyrkiessä jatkamaan kolmen ottelun voittoputkea.

Molemmat joukkueet tulivat otteluun kovaa ja aivan alkuminuuteilla lataus näkyi ehkä pienenä yliyrittämisenä ja mailan puristamisena. Kun molemmat joukkueet olivat saanet muutamia vaihtoja alle, peli selkeästi vapautui ja vauhti kasvoi. Avausmaalin iski Leafs kuitenkin jo ensimmäisellä minuutilla Leevi Kemppaisen ovelasta pyörähdyksestä maalin edestä. Jetsin tasoitus nähtiin melko nopeasti, kun Nicolas Wistuban lämäri jyrisi suoraan Nooa Mitron syötöstä. Wistuban lyöntilaukaus löi räjähtäen auki myös sen kuuluisan ketsuppipullon korkin ja loppuerässä maaleja ladottiin liukuhihnalta. Leafsin tehokkuudestaan tunnettu hyökkäys onnistui työssään vastustajaansa tuplasti paremmin ja taukosummerin soidessa taululla seisoi kotijoukkueen tukeva 6-3 johto.

Toisessa erässä Leafs siirsi balanssiaan aavistuksen verran puolustavaan suuntaan, selkeästi tavoitteenaan varmistaa voitto. Sinipaidat jättivätkin turhat riskit pois, mutta onnistuivat kuitenkin edelleen myös hyökkäyspäädyssä: ajassa 28.47 Elias Puolanne vei yksilösuorituksellaan kotijoukkueen 7-3 johtoon ja hetkeä myöhemmin Patrick Otiksen ja Kasper Karppisen tyylittely kahdenmiehen läpiajosta kasvatti eron jo viiteen maaliin, viimestelijänä Otis. Jets pääsi erän toisella puoliskolla peliin hieman paremmin vielä mukaan, mutta kaksi kavennusmaalia olivat lähinnä kosmeettisia. Lopputuloksena 8-5 ja Leafsin voittoputki neljään peliin.

Ottelun jälkeen Leafs valmentaja Matias oli erittäin tyytyväinen: ”Uskottiin omaan tekemiseen ja pidettiin pelaaminen tarpeeksi yksinkertaisena. Hyvä peli!” Jetsin Paananen ei ollut yhtä tyytyväinen joukkueensa otteisiin: ”On vanha tunnettu fakta, että 90% jääkiekosta on henkistä ja vain toinen puolikas fyysistä. Nyt oli jälkimmäinen kyllä kunnossa, mutta henkiseen valmistautumiseen pitää keskittyä enemmän.”

LEAFS-JETS 8-5

00.34 1-0 Leevi Kemppainen // pyöräytys maalin edessä
03.56 1-1 Nicolas Wistuba (Nooa Mitro, Heikki Peippinen)
06.28 2-1 Amos Puolanne (Elias Puolanne, Kasper Pohjala)
08.15 3-1 Otto Sohlberg RL
12-34 3-2 Amos Puolanne (Noah Tjäru)
13.55 4-2 Joonas Lempinen (Amos Puolanne, Elias Puolanne)
15.28 5-2 Elias Puolanne (Kasper Pohjala, Amos Puolanne)
18.43 6-2 Patrick Otis (Elias Puolanne, Kasper Pohjala)
19.19 6-3 Veeti Räsänen (Heikki Peippinen)
28.47 7-3 Elias Puolanne
30.07 8-3 Patrick Otis (Kasper Karppinen)
35.33 8-4 Samu Andler RL
38.53 8-5 Nicolas Wistuba (Onni Hautala)

Pelanneet maalivahdit:
Leafs: Magnus Loponen, 1 torjuttu rangaistuslaukaus
Jets: Patrick Donoghue, 4 torjuttua rangaistuslaukausta

4. LEAFS-HABS

Seuraavaksi kohtasivat Leafs ja Habs. Molemmilla joukkueilla oli menossa tappioton torstai, sillä Leafs oli saalistanut aiemmista peleistään kaksi voittoa ja myös Habs oli voittanut aamupelinsä. Joukkueet tulivatkin nälkäisinä otteluun ja tarjosivat Matinkylän yleisölle jännittävän ja tasaväkisen kamppailun.

Paremman alkuun otteluun sai suoraan edellisestä pelistään kaukalossa jatkanut Leafs, kun vajaan neljän minuutin pelin jälkeen Jasu Mensonen upotti tarkalla laukauksellaan kiekon Habsin verkkoon ja siirsi Leafsit johtoon. Mensosen maalin jälkeen Habs kuitenkin tilkitsi puolustustaan, eikä Leafs onnistunut hyvistä yrityksistään huolimatta enää ohittamaan Habs-vahti Luka Viljasta avauserän aikana. Leafskin puolusti tiiviisti, mutta ajassa 17.45 Habsille vihellettiin rangaistuslaukaus, eikä Veeti Sulin tuhlannut tilaisuuttaan. Sulin toi Habsin tasoihin erittäin komealla harhautuksellaan ja erätauolle mentiin tasatilanteessa 1-1.

Erätauolla molemmissa vaihtoaitoissa valmentajat koittivat kuumeisesti keksiä keinoja, joilla vastustajan puolustuksen saisi ohitettua ja ilmeisesti keinoja myös löytyi, sillä toisessa erässä nähtiin avauserää runsaammin maaleja. Habs siirtyi ajassa 25.07 Matias Torkin maalilla johtoon, mutta jo seuraavalla minuutilla Leafsin Jasu Mensonen karkasi läpiajoon ja toi ottelun toisella osumallaan pelin takaisin tasoihin. Nopeiden maalien jälkeen peli jatkui erittäin tasaväkisenä, mutta seuraavasta maalista vastasi Leafs, kun viittä minuuttia myöhemmin Elias Puolanne nosti ovelalla rystylaukauksellaan joukkueensa 3-2 johtoon. Leafs sai johtoasemastaan lisäboostia ja jo kahden minuutin kuluttua Adam Elo ohjasi taitavasti maalin edestä kiekon häkkiin ja siirsi taululle lukemat 4-2. Tästä Habs ei enää onnistunut nousemaan kovasta taistelusta huolimatta. Waltteri Toivainen laittoi vielä loppuhetkillä pelin jännäksi kaventamalla eron 4-3:een vain 25 sekuntia ennen päätössummeria, mutta viimeisen aloituksen jälkeen Leafsin kilpikonnapuolustus kesti ja Leafs summasi torstain saldokseen kolme voittoa kolmesta pelistä.

Ottelun jälkeen Leafs-koutsi Matias hehkui tyytyväisyyttä: ”Täydet yhdeksän pistettä tänään ja peli-ilme oli kohdallaan! Kaiken kaikkiaan hieno päivä!” Habsin Amin oli myös joukkueensa esitykseen tyytyväinen, vaikka pisteitä ei ottelusta tullutkaan: ”Tiukka ja tasainen ottelu, joka ratkesi loppujen lopuksi erittäin pieniin asioihin. Pienestä kiinni ettei kääntynyt meille, mutta pelaajat voivat silti olla tyytyväisiä suoritukseensa.”

LEAFS-HABS 4-3

3.54 1-0 Jasu Mensonen (Patrick Otis)
17.45 1-1 RL Veeti Sulin
25.07 1-2 Matias Torkki
26.41 2-2 Jasu Mensonen
31.11 3-2 Elias Puolanne (Joonas Lempinen)
33.06 4-2 Adam Elo (Kasper Pohjala, Kasper Karppinen)
39.35 4-3 Waltteri Toivainen (Matias Torkki, Jere Torkki)

Pelanneet maalivahdit:

Leafs: Magnus Loponen
Habs Luka Viljanen

5. CANS-JETS

Torstain viimeisessä ottelussa pienoiseen tappiokierteeseen luisunut Cans lähti hakemaan avausvoittoaan Jetsiä vastaan. Myös Jets oli kärsinyt päivän aiemmassa ottelussa tappion ja vastakkain olikin kaksi erittäin voitontahtoista joukkuetta, jonka seurauksena Matinkylän iltapäivässä nähtiin erittäin vauhdikas kamppailu pisteistä.

Cans tuli otteluun alusta alkaen hyvällä peli-ilmeellä ja Paulus Kurri siirsi Cansit johtoon heti kolmannella peliminuutilla. Jets ei myöskään lähtenyt kaukaloon peruuttelemaan yhtään ja Nooa Mitro toikin komeilla rankkariharhautuksillaan valkopaidat tasoihin vain kahden minuutin kuluttua. Ajassa 12.33 iski Cans ja jälleen rankkrista, kun Syrjäläinen veivaili pehmeillä käsillään kiekon maalin perukoille. Syrjäläisen maalin jälkeen peli jatkui tasaväkisenä, mutta kummatkin maalivahdit, Jesse Hellström Cans-maalilla ja Patrick Donaghue Jets-päädyssä, olivat tehtäviensä tasalla kopaten myös rankkarit mieheen ja erätauolle mentiin jännittävässä 2-1 tilanteessa.

Toiseen erään molemmat joukkueet tulivat jos mahdollista vielä ensimmäistäkin erää vauhdikkaammin ja jälleen heti erän alkuminuuteilla nähtiin maali. Tälläkin kertaa kyseessä oli rankkariosuma, kun Jetsin Veeti Räsänen taituroi kiekon maalin suorituksella, joka toi mieleen nuoren Sidney Crosbyn. Cans otti nopeasti johdon takaisin Juska Ekholmin onnistuessa maalinteossa, mutta Jetsin Christian Korpela palautti ajassa 30.44 pelin tasoihin komeilla harhautuksillaan. Cans jatkoi kuitenkin tiukasti oman pelinsä pelaamistä ja se tuottikin nopeasti tulosta, kun vain kahden minuutin kuluttua ajassa 32.14 Paulus Kurri onnistui jo toistamiseen ottelussa maalinteossa, tällä kertaa rankkarista, ja siirsi Cansit 4-3 johtoon. Tästä johdosta Cans piti kiinni kynsin ja hampain, eikä Jets onnistunutkaan enää ohittamaan Cansin puolustuslinjaa loppuerän aikana. Cansille siis avausvoitto lukemin 4-3.

Ottelun jälkeen Cansin Ville Rainio palasi jälleen median eteen, mutta ei kommentoinut käytävillä liikkuneitä huhuja siitä, että olisi ennen ottelua puhunut mentorinsa Timo Haantauksen kanssa pitkään puhelimessa: ”En ota puheluihini mitään kantaa. Nyt jäällä nähtiin vihdoin se oikea Jets, joka on liikkuva, luisteleva ja taisteleva! Huippupeli jokaiselta, nyt pitkäjänteinen työ alkaa kantaa hedelmää!” Jetsin Paananen ei liikaa tappiota harmitellut, vaan muistutti, että ässiä on vielä hihassa. ”Hyvä taistelu meiltä, mutta valitettavasti tappio pienellä marginaalilla. Peli on kohdillaan ja mitään hätää ei tuloksesta huolimatta ole. Ja jos tulisi hätä, niin minulla on Oden numero puhelimessa”, Paananen kommentoi viitaten Jetsin takavuosien konkarivalmentajaan

CANS-JETS 4-3

2.34 1-0 Paulus Kurri
4.04 1-1 RL Nooa Mitro
12.33 2-1 RL Syrjäläinen
23.38 2-2 RL Veeti Räsänen
26.31 3-2 Juska Ekholm (Otto Syrjäläinen, Oliver Torkki)
30.44 3-3 Christian Korpela
32.14 4-3 RL Paulus Kurri

MV:t

Cans: Jesse Hellström, 1 torjuttu RL
Jets: Patrick Donaghue, 1 torjuttu RL


© Erik Kymäläinen
   
Lisää uutisia
Blues
«  Maaliskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Liity seuraan
Kategoriat