Tervehdys puheenjohtajalta
4.5.2018 11:04 Uutiset / Pääsivusto

Blues Juniorit ry:n ylimääräinen kokous valitsi minun eilisessä kokouksessaan seuramme uudeksi puheenjohtajaksi. Lähden innolla uuteen ja vastuulliseen tehtävään seurassamme. Tiedän toki jo ennakkoon, että se tuo työ tulee vaatimaan paljon aikaa ja kaiken kivan ohella paikka on monella tapaa suhteellisen ”tuulinen”. Haasteita en ole koskaan pelännyt, enemmänkin ne ovat sytyttäneet minut.

Seuramme on lähtökohtaisesti hyvässä kunnossa. Olemme Suomen johtavia kilpakiekon seuroja ja sen ohella tarjoamme erinomaiset puitteet myös vain harrastaa jääkiekkoa. Minun arvomaailmassa molemmat ovat yhtä tärkeitä, vaikka toiminnan sisältö eri tasoilla on osin erilaista. Olemme myös Suomen suurimpia jääkiekon junioriseuroja. Joukkueissamme on yli 1000 pelaajaa.

Itse uskon vahvasti jatkuvaan kehittämiseen ja se on oma keskeinen teemani lähtiessäni tähän uuteen luottamustehtävään. Avaan tässä muutamaa minulle tärkeää osa-aluetta, joista tulette kuulemaan tarkemmin kauden aikana. Tässä asiat ovat vielä enemmän otsikkotasolla, mutta tarkentuvat jo toukokuun aikana.

Valmennus. Urheiluseuran ytimessä on aina urheilutoiminta/valmennus, sen laatu, tomintatavat ja käytännön tekeminenkentällä. Saku Martikaisen rooli on koordinoida ja kehittää yhdessä valmennuspäälliköidemme kanssa käytännön toimintaamme kokonaisvaltaisesti. Keskeinen teema on blueslaisen valmennusidentiteetin vahvistaminen ja vahvempi johtaminen joukkueiden käytännön työhön. Olemme vahvistaneet valmennusresurssejamme myös palkkaamalla seuralle sekä taito- että luisteluvalmentajan.

Vuorovaikutus. Seurakyselyssä toivottiin parempaa vuorovaikututusta seuran hallituksen, toimiston ja joukkueiden/vanhempien välillä. Seurakysely oli jo yksi elementti tämän vuoropuhelun parantamiseksi. Itse tulen toukokuun aikana vierailemaan niin monen joukkueemme vanhempain kokouksessa kuin ehdin. Kesäkuun 12 pvä järjestämme kaikkien joukkueiden valmennukselle ja toimihenkilöille laajemman infon, jossa esittelemme kehityssuunnitelmia hiomme yhdessä seuramme strategiaa ja arvotauluja…

Viestintä ja Blues brand. Olen koko ikäni tehnyt töitä viestinnän, brändien ja markkinoinnin kanssa, siksi tämä teema on minulle erityisen läheinen. Seuratutkimuksessa Blues nimi sain erittäin vahvan kannatuksen. Sitä pidettiin nykyaikaisena ja dynaamisena. Tulemme tarkentamaan brand identiteettiämme maan parhaiden asiantuntijoiden kanssa ja myös viestimään siitä mediassa. Erityisesti yrityskumppaniemme kannalta nämä asiat ovat tärkeitä. Kumppaneille on tärkeää mitä edustamme, tarinamme ja se, että näymme myös mediassa. Ámmattimaisen suunnittelun ja mediatilan saamme pro bono pohjalta tukena seurallemme. Itse tulen viestimään aktiivisesti puheenjohtajan tiedotteilla, niin verkkosivuillamme kuin some-kanavissa.

Yhteisöllisyys. Teema, joka on hyvin läheistä ”sukua” brändille. Tämä on vaikea ja vaativa asia, mutta syntyy vain toimenpiteistä ja ajan kanssa. Parhaimmillaan yhteisöllisyys on sitä, että kaikki kannamme ylpeydellä Blues logoa rinnassamme. Yhteisöllisyyden vahvistaminen tulee tarkoittamaan yhteisiä tilaisuuksia, tulemme nostamaan esille viestinnässä Blues pelaajatarinoita, ”kiekkokoulusta Liigaan”. Toivon, että saamme innostettua espoolaisen Blues pelaajapolun käyneitä huippupelaajia vierailemaa joukkueidemme harjoituksissa. Olemme neuvotelleen Suomenojan Intersportin ja CCM:n kanssa Blues-tuotesarjoista ja omasta ”shopista ” . Monia käytännön asioita on jo työnalla.

Resurssit. Urheiluseurassa johdon tärkein tehtävä on valmennuksen ja toiminnan resurssien hankkiminen ja turvaaminen. Käytännössä akuuteimmat työmaat ovat A-nuorten liigajoukkueen rahoitus ja jääresurssit kaikkien joukkueiden osalta. Oma tavoitteeni/haaveeni on, että saamme seurallemme niin paljon ja vahvoja tukijoita, että rahaa riittää jaettavaksi kaikille tasoille.

Näitä asioita lähdemme systemaattisesti toteuttamaan niin, että ne tulevat pikkuhiljaa näkymään arjen työssä. Mitään oikotietä ei ole, oikeita asioita on tehtävä systemaattisesti ja tavoitteellisesti. Tähän ja vahvaa kehittämiseen on sitoutunut.

Terveisin!

Pekka Soini


   
Lisää uutisia
Blues
«  Joulukuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Liity seuraan
Kategoriat