Kysymyksiä ja vastauksia HIFK yhteistyöstä
6.10.2017 9:08 Uutiset / Pääsivusto

Viikko on kulunut ”ulostulostamme”, joka ylitti hyvin median uutiskynnyksen. Sopimuksen sisällön valmistelu etenee. Keskiviikkona tapasimme Nikon kanssa kilpajoukkueidemme C B2 B ja A joukkueidemme valmentajat. Hyvä ja avoin keskustelu. Palaute oli, että pelaajapolun kannalta nyt suunniteltu kuulostaa hyvältä. Toivomuksena oli, että tiedottaminen on avointa ja sopimuksen sisältö kuvataan ja kommunikoidaan selkeästi kentälle. Näin tulemme toimimaan.

Itse olen viikon aikana saanut paljon kyselyjä aiheesta. Asiallisia ja hyviä keskusteluja. Olen tähän koonnut kysymys- vastaus (FAQ) muotoon niitä joita minulle on halleilla tullut.

 • K: Onko sopimus jo olemassa? > V: ei ole. Valmistelemme sitä sisäisesti ja neuvottelemme HIFK:n kanssa. Vahva yhteinen tahtotila HIFK:n kanssa on olemassa.
 • K: Tuleeko asuihimme HIFK logo? V: ei tule. HIFK ei millään tavalla näy seuramme identiteetissä ja sen tunnuksissa. Seuraa kehitetään vahvasti espoolaisena.
 • K: Miten yhteistyö näkyyn esim. E2 joukkueen toiminnassa? V: käytännössä ei millään tavalla
 • K: Tuleeko BJR:stä HIFK kasvattajaseura? V: Ei tule, päinvastoin tällä yhteistyöllä halutaan vahvistaa pelaajapolkua niin, että pelaajamme pysyvät BJR:ssä koko junioriputkensa loppuun saakka eli A ikäisiksi. Kasvattajaseuroista kärki siirtyy yleensä C ikäisinä HIFK:hon.
 • K: Miksi ns Liigaputki on tärkeä koska vain harva tulee pelaamaan sillä tasolla? V: Näin on, vain hyvin pieni määrä pelaajia yltää sinne asti. Silti Liiga on monelle unelma, joka motivoi ja vie eteenpäin ja voi vaikuttaa seuravalintoihin erityisesti C iästä ylöspäin
 • K: Miksi menestys ns. kilpakiekossa on niin tärkeää? V: Seuran maineen ja sitä kautta kiinnostavuuden kannalta on tärkeää, että seura menestyy niin alueemme kuin valtakunnan tasolla mestaruuksista taisteltaessa
 • K: Miksi puhutaan vain kilpakiekosta V: Ei kilpakiekko ole tietenkään kaikki kaikessa. BJR on juniorijääkiekon suurseura, jonka pitää olla hyvä paikka sekä harrastaa että päästä lajimme huipulle. Nämä eivät ole ristiriitaisia tavoitteita.
 • K: Onko HIFK yhteistyö ainoa vaihtoehto? V: Myös muita vaihtoehtoja on selvitetty. Oman alueemme Liiga-seura on läheisin ja pelaajienkin kannalta helpoin vaihtoehto. Mikäli jollakin teistä on mielessään parempi vaihtoehto, niin kuulemme sen mielellämme.
 • K: Tarkoittaako tämä sitä, että Liigatason pelaajan on pakko pelata HIFK:ssa? V: Luonnollisesti ei. Pelaaja itse valitsee. Tässä mallissa pelaajapolku Liigaan asti on kuitenkin valmiina olemassa mikäli siihen on pelaajalla valmiudet olemassa
 • K: Miten on yhteistyön laita muiden espoolaisten seurojen kanssa? V: Olemme täysin avoimia ja valmiita yhteistyölle. Yhteistä tahtotilaa isosta kuvasta ei toistaiseksi ole löytynyt. Toivottavasti syksyn aika löytyy. Kentän tasolla esim. valmennuspäälliköiden kesken yhteistyö toimii oikein hyvin.
 • K: Mikä on suhteenne Unitediin? K: Toivomme, että United menestyy Mestiksessä ja voittaa myös talousvaikeutensa, jotka ovat olleet laajasti julkisuudessa. Ensisijaisesti haluamme neuvotella EU:n kanssa juniorisopimuksen myös kaudelle 2018-2019. Konkurssiin mennyt osa Unitedia on junioreille kuitenkin yli 90.000 euroa velkaa. Toivomme, että he pystyvät sen maksamaan pikaisesti.
 • K: Onko mahdollista, että Espoossa pelataan jonain päivänä vielä Liigaa? V: Ilman muuta toivomme, että niin on mutta sinne on monella tavalla pitkä matka. Myös Liigan suunnalta kuulee keskusteluja, joissa pohditaan joukkueiden määrää ja koko rakennetta Liiga>< Mestis. Ryhmämme työ on varmistaa, että espoolaiset mahdollisuudet liigapolulle säilyvät avoimina. Ennen kuin Liigasta kannattaa edes haaveilla on rakenteiden ja taustan oltava vahvassa kunnossa
 • K: Tuleeko HIFK rahoittamaan esimerkiksi BJR:n A Nuorten Liigajoukkeen toimintaa? V. Ei tule, vaan siihen tarvitsemme kumppaneita, joilla sykkii sininen sydän ja haluavat tulla mukaan rakentamaan pala palalta espoolaisen jääkiekon hyvää tulevaisuutta. Tervetuloa mukaan!

Terveisin!

Pekka Soini


   
Lisää uutisia
Blues
«  Heinäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Liity seuraan
Ilmoittautumiset
Kategoriat