Lisätietoa vanhemmille Blues Juniorit ja HIFK yhteistyöstä
29.9.2017 14:47 Uutiset / Pääsivusto

Tänään julkistettiin, että olemme aloittaneet otsikossa mainitun yhteistyön suunnittelun. Halusimme julkistaa asian, jotta saamme mukaan työhön mm. kilpajoukkueiden valmennuksen ja joukkueenjohdon. Luonnollisesti kutsumme mukaan myös muita valmennuksen ja kentän osaajia. Tulemme avoimesti kuuntelemaan erilaisia näkemyksiä ja niiden pohjalta neuvottelemaan sopimuksen, joka on Blues Juniorien ja laajemmassa skaalassa koko espoolaisen jääkiekon eduksi. Lähtökohtamme tälle yhteistyölle on ollut, että neuvottelemme tasavertaisena molempia hyödyttävän win-win sopimuksen. Ilman, että HIFK olisi tämän tahtotilamme hyväksynyt, ei tänään olisi ollut mitään tiedotettavaa.

Palaute uutisoinnista on ollut hyvin vahvasti myönteistä. Suurin osa on ymmärtänyt, että tällä hetkellä ollaan espoolaisessa jääkiekossa tilanteessa, jossa pöydällä ei ole vain helppoja ratkaisuja. Tai ratkaisuja, joihin ei joiltain kulmilta sisältyisi myös haasteita.

Tämä yhteistyön suunnittelu on aloitettu, jotta saisimme pelaajapolkumme päähän ison ja kiinnostavan tavoitteen, mahdollisuuden pelata joko Mestistä tai Liigaa. Ilman tuota motivoivaa tavoitetta menetämme kärkipelaajamme jo varhaisessa vaiheessa.

Seuramme ei ole vain kärkipelaajia tai vanhempia ikäluokkia varten vaan tavoite on, että Blues Juniors on hyvä paikka kaikille pelaajatasoille. Erinomainen ympäristö myös vain harrastaa. Seuran kiinnostavuus syntyy kuitenkin menestyksestä ja mestaruuksista. Ilman niitä voi alkaa kierre, jossa Suomen suurimmasta jääkiekon junioriseurasta tulee pienseura.

Kriittisimmissä kommenteissa on sanottu, että tuhoamme espoolaisen jääkiekon identiteetin. Ihan tärkeä palaute, jota kyllä olemme joutuneet kovasti miettimään, eikä pelkästään HIFK- yhteistyöhön liittyen.

Espoolaisessa jääkiekossa on pitkään ollut meille kaikille tunnettuja ongelmia. Identiteetti ja maine on isoissa haasteissa jo ihan muista syistä. Ryhmämme tavoite on rakentaa iso tulevaisuudenkuva ja viedä sitä rivakasti eteenpäin, jotta syntyy aito espoolainen kiekkoyhteisöllisyys ja identiteetti josta kaikki voivat olla ylpeitä. Koko ajattelu rakennetaan espoolaisuuden ympärille.

Tässä yhteistyössä seurojen toiminnot eivät millään tavalla yhdisty, seuratunnukset säilyvät täysin omina ja erillään. HIFK ei tule millään tavalla näkymään seuramme ns. identiteetissä. Otteluissa kamppaillaan rajusti kuten ennenkin. Ei identiteetti ja oman arvon tunto voi olla niin heikko, että kärsii tasavertaisesta yhteistyöstä tunnetun Liigaseuran kanssa. Jääkiekko on tunne- ja intohimo laji. Kaikkia johtamispäätöksiä ei kannata kuitenkaan tehdä tunne vaan järki edellä. Mikäli, ja toivottavasti, kun jonain vuonna Espoossa pelataan taas Liigaa, arvioidaan tämänkin yhteistyö uudelleen

Ryhmämme on saanut vahvan ja innostuneen lähdön. Lähiviikkoina tulee varmuudella lisää isoja ja hyviä uutisia. Sen verran mollivoittoista on uutisointi espoolaisesta jääkiekosta viime vuosina ollut, että itse koen viime viikon ja tämän päivän uutiset virkistäväksi suunnan muutokseksi.

Terveisin ja hallilla tavataan!

Pekka Soini


   
Lisää uutisia
Blues
«  Heinäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Liity seuraan
Ilmoittautumiset
Kategoriat