Kiekkokoulun informaatio 2017-2018
12.9.2017 14:41 Seuratiedotteet / Kiekkokoulu

Tervetuloa Kiekkokouluun informaatiopaketti kaudelle

KIEKKOKOULUN INFO KAUDELLE 2017 - 2018

Tervetuloa Blues Juniors Leijona -kiekkokouluun kaudelle 2017 - 2018.

Kiekkokouluun otetaan ensisijaisesti vuosina 2009 - 2013 syntyneitä poikia ja tyttöjä. Kiekkokoulun ajatuksena ja tavoitteena on leikkimielisten harjoitteiden ja pelien avulla tutustuttaa lapset lajiin ja tarjota heille luistelutekniikan oppimisen lisäksi mahdollisuutta kiekkokoulun jälkeen jatkaa harrastusta seuran jääkiekkojoukkueissa tai sitten tulla mukaan uudestaan Kiekkokouluun taas seuraavana syksynä.

Kiekkokoulun vanhempien info-tilaisuus

Kiekkokoululaisten vanhemmille järjestetään info-tilaisuus kiekkokoulun toimintaan, koulun järjestävään seuraan ja ohjaajiin liittyen, sekä jääkiekkovarusteinformaatio ja osallistujilla on mahdollisuus tehdä kysymyksiä.
Kiekkokoulun vanhempain infosta tulee kutsu ilmoittautuneille sähköpostitse sekä se on näkyvillä lähempänä ajankohtaa www.bluesjuniors.fi sivuilla.

Miten pääsen mukaan?

www.bluesjuniors.fi kotisivultamme löydät ilmoittautumislomakkeen kiekkokouluun seuran etusivulta. Ilmoittautumislomakkeesta pystyt valitsemaan haluatko osallistua kiekkokouluun koko kaudelle tai syyskaudelle. Syyskauden osallistujat ovat pääsääntöisesti ikäluokkaa, joille on jo joukkueet seurassa perustettu ja he voivat jatkaa syksyn kiekkokoulun jälkeen harrastamista siirtymällä oman ikäluokkansa joukkueeseen. Siirto tapahtuu yleensä joulutauon jälkeen.
Ilmoittautumislomake kannattaa täyttää huolellisesti, koska tietoja tarvitaan mm. vakuutuksen ottamiseen. Kaikki kiekkokoululaiset vakuutetaan Suomen jääkiekkoliiton lisenssivakuutuksella. Jos yhteystietonne muuttuvat ilmoittautumisen jälkeen, lähettäkää siitä viestiä sami.sauren@bluesjuniors.fi. Tiedottaminen kiekkokoulun asioista sujuu paremmin, kun yhteystiedot ovat ajan tasalla.

Missä tapahtuu?
Kaudella 2017-2018 Blues Juniors Leijona -kiekkokouluun voi osallistua Matinkylässä lauantaisin ja sunnuntaisin. Seuraamalla kotisivuamme www.bluesuniors.fi saatte ajantasaista tietoa mm mahdollisista aikataulumuutoksista ja muista ajankohtaisista tapahtumista seurassa.


Kuka ohjaa?
Kiekkokoulun ohjaajina toimivat koulutetut valmentajat, joilta saa tukea koko kauden ajan. Jäälle voi tulla mukaan myös isä tai äiti, asiasta pitää sopia ensin kiekkokoulun rehtorin kanssa, jolta saa tarkemmat ohjeet tunnin kulusta. Ilman rehtorin lupaa ei jäälle voi tulla eikä myöskään ilman luistimia.

Mitä maksaa?
Kiekkokoulun koko kausi maksaa 120 euroa Matinkylä (2 krt vko.). Kiekkokoulun maksusta n. 50 euroa on varaus- ja varustemaksua. Kiekkokoulun maksu laskutetaan jälkikäteen.

Peruuttaminen
Jos jostain syystä kiekkokoulu ei sitten olekaan se omalta tuntuva harrastus, tehkää mielellään ilmoitus kirjallisesti sami.sauren@bluesjuniors.fi ja viestiin mukaan kiekkokoululaisen nimi.

Mitä maksuun sisältyy?
Kiekkokoulun maksuun sisältyy jäävuorojen ja ohjauksen lisäksi jokaiselle oma harjoituspaita, maila, pipo ja vakuutus.

Mitä varusteita tarvitsen?
Alkuun tarvitset CE -hyväksytyn jääkiekkokypärän ja siihen CE -hyväksytty ristikko. Blues Juniors kiekkokoulun kypärän väri on musta. Muistathan, että pyöräilykypärät tai luistelukypärät (kolmio kypärässä) eivät ole riittävä suoja kiekkokouluun.

Lisäksi tarvitset kaulasuojan, luistimet ja toppahanskat/jääkiekkohanskat.

Muistattehan teroittaa luistimet ennen kuin tullaan kiekkokouluun. Kauden aikana luistimia on hyvä teroittaa säännöllisin välein. Jos käytetään samoja luistimia ulkojäillä, pitää ne teroittaa aina ennen kiekkokouluun tuloa. Matinkylän hallilla toimii varustepalvelu, jossa luistimia teroitetaan.

Muita jääkiekkovarusteita ei alkuvaiheessa vielä tarvita, taitojen karttuessa ja vauhdin lisääntyessä kauden loppupuolella muita varusteita voi pikkuhiljaa hankkia. Varusteita voi ja kannattaakin ostaa myös käytettyinä.

Hyviä paikkoja niiden löytämiseen on jääkiekkoseurojen varustepörssit, ilmoitustaulut hallilla tai jääkiekkoliiton varustepörssi. Urheilukaupoissa on myös ammattitaitoista henkilökuntaa, joka osaa opastaa varusteiden hankinnassa.
Seuran yhteistyökumppani varusteasioissa on Suomenojan Intersport. Erityisen tärkeää on muistaa, että varusteet ovat oikean kokoiset. Kannattaa siis välttää turhaa kasvuvaraa varusteissa. Se vain vaikeuttaa oppimista, jos luistimet ovatkin kaksi numeroa liian suuret ja villasukilla muokattu sopiviksi.

Varusteiden seuraväri / Blues Juniors
Varusteiden hankinnassa suositellaan käytettäväksi seuran värejä:
-kypärän väri: musta
-pelihousut: musta
-pelisukat: mustat ja valkoiset

Missä ja milloin aloitetaan?
-Ryhmät starttaavat lauantaina 7.10.2017 klo 10.15 ja 11.00 Matinkylän harjoitushallissa 3.

Ryhmäjaot
Kiekkokoululaiset jaetaan ryhmiin iän mukaan, muuta valintakriteeriä ei ryhmille ole. Jäällä sitten jaamme pelaajat sen hetkisiin taitoryhmiin, jossa kukin lapsi saisi toimia mahdollisimman sopivassa vertaisryhmässä. Tarkat kellonajat ja ryhmien kokoontuminen www.bluesjuniors.fi

Ensimmäinen kerta kiekkokoulussa


Ennen ensimmäistä kiekkokoulun oppituntia on hyvä hankkia kaikki pakolliset varusteet (kypärä ristikolla, kaulasuoja, jääkiekkohanskat ja luistimet) ja laittaa kypärään etupuolelle maalarinteipillä pelaajan etunimi (mustalla tussilla). Ohjaajat oppivat tuntemaan lapset kun nimi on esillä kypärässä ja tuntuuhan se lapsistakin mukavalta kun puhutellaan etunimillä.


Kiekkokoulun pukukopit on merkitty Blues Juniors / Leijona Kiekkokoulu -merkinnällä. Pukukopit halleilla on numeroitu ja hallin valvomon ikkunassa on myös mainittu kiekkokulun pukukoppien numerot.
Vanhemmat, jätettyänne lapsenne kiekkokouluun voitte seurata kiekkokoulun toimintaa kakkoskerroksen tasanteelta.

Näin rauhoitetaan pelaajia ja ohjaajia varten hallin käytävät ja vähennetään myös ulkoa tulevan hiekan määrää hallin kumimatoilla. Hiekka tylsyttää luistimet ja sitä kantautuu näin myös kentälle ja se ei ole tietenkään hyvä asia. Vaihtoaitioon meno on sallittu ainoastaan seuran ohjaajille ja kiekkokoululaisille.

Kiekkokoulun varusteiden jako

Varusteet luovutetaan aina uuden Kiekkokoululaisen saapuessa. Ensimmäisellä kerralla kannattaa tulla hiukan aikaisemmin paikalle varusteiden jaon vuoksi, jottei syntyisi isoja ruuhkia!

Poissaolot kiekkokoulusta

Jos olet pitkään poissa, niin silloin on tietysti hyvä kertoa siitä ohjaajille. Lyhytaikaisia poissaoloja ei tarvitse ilmoittaa.

Joululoma kiekkokoulussa

Kiekkokoulu rauhoittuu joululomalle 23.12.2017 - 12.1.2018. Kiekkokoulu jatkaa toimintaansa taas lomien jälkeen lauantaina 13.1.2018 Matinkylässä aikataulun mukaan.

HUOM joulupukki vierailee Kiekkokoulussa la 16.12.2017! Varaattehan mahdollisuuksien mukaan tuon ajankohdan, samalla myös otetaan ryhmävalokuvat lapsista.

Sunnuntaina 17.12.2017 pelataan perinteinen ”isät / äidit” vastaan kiekkokoululaiset (ison kentän)ottelut. Kaikki ovat tervetulleita mukaan!

Hiihtoloma kiekkokoulussa

Hiihtolomalla viikolla kahdeksan (vko 8) kiekkokoululaisilla on vanhempineen mahdollisuus vapaaluisteluun kiekkokoulun vuorolla (la 24.2.2018 ja su 25.2.2018), muistattehan kuitenkin tapaturmavakuutuksen voimassa olon sekä lapsilla että vanhemmilla. Kiekkokoululaisten vakuutus on koko kauden voimassa ohjatuilla oppitunneilla. Blues Juniors ei vastaa vapaaluistelutunneilla sattuneista vahingoista.Kiekkokoulun päättyminen

Kiekkokoulut päättyvät sunnuntaina 18.3.2018 Matinkylässä. Kaikille osallistuneille jaetaan Diplomit.

Mitä tapahtuu kiekkokoulun jälkeen?
Seurassa toimii keväällä perustettu 2010 syntyneiden joukkue, jonka toimintaan pääsee mukaan mahdollisesti jo vuodenvaihteessa kiekkokoulussa opiskelevat 2010-syntyneet.
Kiekkokoulun jälkeen perustetaan joukkue vuonna 2011-syntyneille. Joukkueiden yhteystiedot löytyvät seuran kotisivulta. 2011 syntyneiden joukkueen perustamistilaisuus on keväällä 2018. Asiasta tiedotetaan vielä lähemmin kiekkokoulun omilla tiedotesivuilla ja seuran ilmoitustaululla.


Vanhemmat

Vaikka kysymyksessä on lasten harrastus, tarvitaan toimintaan mukaan myös vanhempia. Joukkueet rakentuvat pelaajista,
joukkueenjohtajasta, valmentajista, huoltajista ja taloudenhoitajasta. Seurasta saa tehtäviin opastuksen ja apua. Seuran valmennuspäällikkö opastaa valmennuksen järjestämisessä. Toimihenkilöt valitaan joukkueen perustamiskokouksessa, joten mukaan vaan rohkeasti!


Kiekkokoulun yhteystiedot:

- kiekkokouluun liittyvät yleiset asiat Sami Sauren, gsm 045-3213844 sami.sauren@bluesjuniors.fi

MUKAVAA KIEKKOKOULUKAUTTA! 

Sami Sauren           
kiekkokoulun rehtori

Blues Juniors pidättää oikeuden muutoksiin.
 

 


   
Lisää uutisia
Blues
«  Heinäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Liity seuraan
Ilmoittautumiset
Kategoriat