Otteluraportit maanantai
19.6.2017 10:29 Uutiset / SHL 07-08

Tervetuloa SHL-pelileirille 2017!


TREIDIT TIISTAILLE:

Tuomas Pikkarainen (Flames) -> Cans
Juuso Mustonen (Flames) -> Oilers
Noel Lund (Oilers) -> Flames
Jesse Tuominen (Flames) -> Habs
Saku Miettinen (Habs) -> Flames
Joel Ikonen (Oilers) -> Leafs
Anton Melotindos (Leafs) -> Oilers

Tarkista oma joukkueesi ja tule ajoissa paikalle


Tervetuloa historiansa kymmenennelle SHL-pelileirille 2017! Tämä juhlavuoden kolmas viikko on monella tapaa historiallinen, sillä ensimmäistä kertaa ikinä kaukalossa nähdään pelaajia, jotka ovat SHL:n kanssa saman ikäisiä!

Tänä vuonna leiri pelataan jälleen edellisvuoden tapaan Matinkylän harjoitusjäähallissa – samassa paikassa kuin tasan kymmenen vuotta sitten. Muuten ei suurempia muutoksia viime vuodesta nähdä. Hyvää palautetta kerännyt uudistunut Playoff-kaavio tiivistää perjantain mitaliotteluiden jännityksen tänäkin vuonna.

Tuttuun tapaan otteluraporit ja –tilastot ilmestyvät taas tänne mahdollisimman nopeasti otteluiden jälkeen. Päivän päätteeksi näille sivuille tulee myös pelaajasiirrot, joten ainakin kerran päivässä kannattaa jokaisen käydä katsomassa seuraavan päivän pelijoukkue. Draftit pyritään saamaan sivuille enne viittä, mutta joskus valmentajat eivät halua luopua pelaajistaan ja neuvottelut venyvät.

Leiriä voi seurata myös sosiaalisessa mediassa: Facebookissa Blues Juniorit - Blues Juniors ry ja Instagramissa @shlcamp. Erityisesti Instagramiin päivitetään aktiivisesti tunnelmia niin peleistä kuin pelien ulkopuolelta.

Tästä se taas lähtee: luvassa on tiukkoja pelejä ja erilaisia oheiskilpailuja otteluiden ulkopuolella. Mutta ennen kaikkea: jääkiekko on hauskaa! Ilon kautta hyvällä sykkeellä ja hyvä tulee!Maanantai 19.6.2017

1. JETS-FLAMES

Viikon avausottelussa kohtasivat valkopaitainen Jets ja keltaisissa pelannut Flames. Joukkueet tarjosivat heti aluksi katsojille hyvää ja viihdyttävää peliä, jossa erityisesti Jets löysi yhteisen sävelen nopeasti. Toimivan yhteispelin ansioista Jets marssikin avausottelussa runsasmaaliseen voittoon.

Pienestä alkukankeudesta ei ollut tietoakaan ottelun avauserässä. Pelin tempo oli todella hyvätasoinen ja tilanteita syntyi. Tämä näkyi myös maalinteossa, jossa hieman paremmalla prosentilla kuitenkin onnistui Jets. Valkopaidat osuivat ensimmäisen kerran jo ajassa 0:44 Felix Wollstenin onnistuessa komeasti Otto Joutsenen syötöstä. Wollstenin maalista muutaman minuutin kuluttua Julian Bom onnistui kasvattamaan kotijoukkueen johdon jo kahteen maaliin, mutta sitten saivat keltapaidatkin maalisarakkeensa auki – maalintekijänä Oliver Torkki ja numeroiksi taululle 2-1. Loppuerä kamppailtiin tasaväkisesti, mutta alun tapaan Jets onnistui useammin iskemään kiekon vastustajansa verkkoihin. Vielä neljän Jets-maalin ja kahden Flames-osuman jälkeen erätauolle lähdettiin lukemissa 6-3.

Toisessa erässä valkopaitojen vyöry jatkui, vaikkakin maalien osalta hieman rauhoituttiin. Ensimmäisen erän jälkeen vielä realistisessa takaa-ajoasemassa ollut Flames lähti vimmatusti kuromaan eroa umpeen, tässä kuitenkaan onnistumatta. Jetsin kolme perättäistä maalia löivätkin viimeistään alas keltapaitojen haaveet pisteistä: maalintekijöinä kahdella osumalla hattutemppunsa viimeistellyt Julian Bom sekä ottelun toisella osumallaan Elius Niemi. Näiden maalien jälkeen ei voittajasta ollut enää epävarmuutta ja loppuerän muutaman numeroiden kaunisteluosuman jälkeen lopputuloksena ottelusta 10-5.

Ottelun jälkeen viime vuosilta tuttu ikiaikainen SHL-konkari, Jets-koutsi ”Ode” Hämäläinen kävi antamassa lyhyet kommentit: ”Voitettiin hyvin 1-1 –tilanteita ja sen seurauksena onnistuimme luomaan maalipaikkoja, jotka hyödynnettiin tehokkaasti.” Flames penkin takana toista peräkkäistä vuotta seisova Timo ”Flames” Haantaus näki pelissä parannettavaa: ”Emme ihan päässeet kaikki vielä samalle sivulle, mutta turnaus on pitkä.”

JETS-FLAMES 10-5

Maalit:

00.44 1-0 Felix Wollsten (Otto Joutsen)
03.23 2-0 Julian Bom (Amos Puolanne)
04.16 2-1 Oliver Torkki
08.18 3-1 Amos Puolanne (Felix Wollsten)
09.04 4-1 Elius Niemi (Julian Bom, Amos Puolanne)
13.00 5-1 Elmo Joutsen (Amos Puolanne)
14.08 6-1 Matias Puolanne (Felix Wollsten)
16.26 6-2 Oliver Torkki
18.29 6-3 Jesse Tuominen (Miska Luostarinen)
22.09 7-3 Julian Bom (Amos Puolanne)
23.25 8-3 Elius Niemi (Amos Puolanne, Julian Bom)
30.40 9-3 Julian Bom
32.09 9-4 Oliver Torkki
35.19 9-5 Niklas Kaarto
39.05 10-5 Matias Puolanne

Pelanneet maalivahdit:
Jets: Jesse Hellström
Flames: Henry Donoghue2. LEAFS-HABS

Päivän toisessa ottelussa jäälle marssivat Habs vihreissä paidoissaan ja sinisissä esiintyvä Leafs. Leafsin peräsimessä on viihtynyt tänäkin vuonna tuttu SHL-kasvo Viktor ”Viki” Karhu, kun taas Habsia on valmentanut uusi nimi, Nico ”Rookie” Surenkin. Joukkueiden viikon ensimmäisessä ottelussa ratkaisevana tekijänä saattoi olla Vikin kokemus, sillä Leafs sai pakettinsa Habsia paremmin kasaan ja rymisteli vakuuttavaan voittoon.

Molemmilla joukkueilla oli alussa hieman hakemista yhteispelissä, mutta tempoa se ei haitannut. Nopeammin yhteisen sävelen toimintaansa löysi Leafs, joka aloitti maalinteon ajassa 6.40, kun Aleksi Ahola siirsi joukkueensa 1-0 johtoon Dani Hallaskarin syötöstä. Vain minuutin kuluttua Aholan maalista vihreäpaitojen Reko Alanko pääsi tasoittamaan pelin, mutta tästä noin yhdeksän minuutin taistelun jälkeen Onni Hautala vei Leafsin taas johtoasemaan. Anton Melontidos ehti vielä kasvattaa viikon ensimmäisellä rankkarimaalilla johdon jo kahteen, mutta tämän jälkeen ei osumia enää nähty ja erätauolle siirryttiin lukemissa 3-1.

Toisessa erässä Habs alkoi päästä paremmin peliin kiinni, mutta Rene Kanerva Leafsin maalissa oli ohittamaton. Kanerva pelasi komeasti nollaerän johdattaen joukkueensa avausvoittoon. Kanervan lisäksi myös Leafsin hyökkäysosasto pelasi vahvan erän onnistuen maalinteossa useampaan kertaan: ensin Jonne Rajakallio maalasi ja hieman myöhemmin jo toistamiseen Onni Hautala. Loppulukemat siis sinipaitojen kannalta tyylikkäät 5-1.

Ottelun jälkeen voiton napannut Viki Karhu oli vapautuneen oloinen: ”Erittäin tärkeä avausvoitto! Peli oli heti kunnossa monella osa-alueella ja loppupäivää kohti ei tarvitse juurikaan muutoksia tehdä.” Nico Surenkin puolestaan selitteli tappiota: ”Kaikki palaset eivät vielä loksahtaneet paikoilleen, mutta aikaa on.”

LEAFS-HABS 5-1

Maalit:

6.40 1-0 Aleksi Ahola (Dani Hallaskari)
7.30 1-1 Reko Alanko (Tomas Eklund)
15.39 2-1 Onni Hautala
19.06 3-1 Anton Melotindos RL
27.00 4-1 Jonne Rajakallio (Dani Hallaskari)
36.27 5-1 Onni Hautala

Pelanneet maalivahdit:
Leafs: Rene Kanerva
Habs: Olli Huhtala3. CANS-OILERS

Pisimpään maanantaiaamuna saivat nukkua Cansin ja Oilersin pelaajat, joiden ottelu alkoi vasta 9.50. Myöhäinen aamu takasi molemmille joukkueilla hyvin valmistautumisaikaa ennen avauspeliään ja se oli selkeästi hyödynnetty hyvin. Ottelu olikin toistaiseksi päivän kovatempoisin.

Ensimmäisessä erässä peli oli vauhdikasta, mutta tarkkaa, eikä maaleja tulvinut. Erän avausosumasta vastasi Cansin Samu Adler, joka vei joukkueensa hienolla yksilösuorituksella johtoon neljän minuutin pelaamisen jälkeen. Tämän jälkeen painittiin yli kymmenen minuuttia tasaväkisesti maaleitta, kunnes viimeisillä minuuteilla molemmat joukkueet onnistuivat vielä kerran. Ensin tasoituksen iski öljymiesten Aleksi Alho, josta hetken kuluttua Samu Adler onnistui livauttamaan rankkarista kiekon tolppien väliin jo toista kertaa ottelussa. Näissä 2-1 lukemissa siirryttiin myös erätauolle.

Tauolla Cans juoni kuviotaan kuntoon ja tuli toiseen erään uudenlaisella ilmeellä. Ensimmäisen kymmenminuuttisen punakone vei nimiinsä hurjin lukemin 4-1, maalintekijöinä kotijoukkueelta kaksi osumaa mieheen iskeneet Onni Haataja ja ottelun maalisaldonsa huikeasti neljään tuplannut Samu Adler. Oilers pääsi Lalli Kaislan rangaistuslaukauksesta ja Noel Lundin kovasta taistelusta vielä kaventamaan kahdesti, mutta tähän päättyi öljymiesten kiri. Ottelusta tulostaululle jäivät lukemat 6-4 ja pisteet menivät siis Cansille.

Ottelun jälkeen Cansin tulokasvalmentaja Rami ”tulokasvalmentaja” Alanko oli voittopeliin tyytyväinen: ”Hyviä juttuja oli paljon. Kiekkoa toimitettiin maalille paljon ja sitä kautta tilanteita tuli.” Oilersin peräsimessä ensimmäistä vuotta valmentava Topias ”Z-junior” Sauren oli analyyttinen: ”Nuori ja kokematon joukkue on vasta polun alussa, mutta viikon edetessä kokemus karttuu. Yhteiset kokemukset vahvistavat ja tavoitteena onkin nousujohteinen viikko.”

CANS-OILERS 6-4

Maalit:

4.31 1-0 Samu Adler
16.22 1-1 Aleksi Alho
19.23 2-1 Samu Adler RL
20.10 3-1 Onni Haataja (Samu Adler)
22.35 3-2 Elliot Jalander
24.54 4-2 Onni Haataja (Gabriel Herold)
25.45 5-2 Samu Adler (Onni Haataja)
30.00 6-2 Samu Adler
34.23 6-3 Lalli Kaisla RL
35.50 6-4 Noel Lund (Aku Raumolin)

Torjutut rangaistuslaukaukset:
Oskari Ahmajärvi, Cans
Sisu Alanen, Oilers

Pelanneet maalivahdit:
Cans: Oskari Ahmajärvi
Oilers: Sisu Alanen4. JETS-HABS

Neljännessä ottelussa kohtasivat Jets ja Habs. Kotijoukkue Jets oli napannut selvän voiton avausottelustaan, kun Habs puolestaan oli aamupelinsä lähes yhtä selvästi hävinnyt. Tappio oltiin kuitenkin päävalmentaja Nicon mukaan käsitelty pois alta huolellisessa videopalaverissa, eikä nyt samoja virheitä enää toisteltaisi. Nico todellakin tarkoitti mitä sanoi, sillä kentällä näytti nyt olevan täysin uusi Habs.

Habsin hyvä valmistautuminen näkyi heti ja avaushetket mentiin vihreäpaitojen komennossa. Maalinteon aloitti Tomas Eklund siirtämällä vierasjoukkueen johtoon toisella peliminuutilla Max Himasen oivaltavasta syötöstä. Siitä jatkoi Nooa Mitro ja erän puolivälin paikkeilla Amos Lehmuskallio, jonka osuma nosti Habs-johdon jo kolmeen maaliin. Tämä takaa-ajoasema riitti herättämään Jetsin, ja valkopaidat laittoivat uuden vaihteen silmään. Habskin kuitenkin vastasi tempon nousuun, eikä Jets heti onnistunut kavennusyrityksissään. Ajassa 11:58 Felix Wosten pääsi kuitenkin rankkarista ohittamaan vihreäpaitojen maalivahdin ja avaamaan Jetsin maalitilin. Habsin Nooa Mitro ehti toisella maalillaan vielä kuitata kavennuksen ja erätauolle mentiin lukemista 1-4.

Toinen erä painittiin ensimmäistä huomattavasti tasaisemmin niin pelitilanteiden kuin maalienkin muodossa. Joukkueet onnistuivat vuorotellen upottamaan kiekon vastustajansa verkkoihin. Tämä sopi hyvin kolmen maalin johtoasemassa erään lähteneelle Habsille, jonka etumatka ei ollut missään vaiheessa erityisen uhattuna. Toisen erän jälkeen pisteet matkasivat vihreäpaitojen mukaan lukemin 4-8. Erän maalintekijöistä erityisesti mainittaneen viime SHL-vuosilta tuttu Amos Puolanne, joka tykitti hienoilla suorituksilla kaikki kolme Jetsin kavennusmaalia.

Ottelun jälkeen Habsin Nico oli tyytyväinen taisteluun: ”Maalinteko sujui hyvin ja puolustuspelaaminenkin toimi. Mielestäni ansaittu voitto!” Jetsin Ode ei liikoja harmitellut tappiota: ”Pelin sisällä oli paljon hyviä asioita. Kiekko nyt sattui pomppimaan kriittisillä hetkillä vastustajalle, mutta voimme olla tappiosta huolimatta tyytyväisiä omaan esitykseemme.”

JETS-HABS 4-8

Maalit:

01.55 0-1 Tomas Eklund (Max Himanen)
05.35 0-2 Nooa Mitro
07.43 0-3 Amos Lehmuskallio
11.58 1-3 Felix Wollsten RL
12.40 1-4 Nooa Mitro
22.57 1-5 Riko Salutskij (Toomas Reijonen)
24.25 2-5 Amos Puolanne
27.20 2-6 Amos Lehmuskallio RL
28.53 3-6 Amos Puolanne
30.02 3-7 Max Himanen (Tomas Eklund)
33.10 3-8 Eemil Wallenius
34.24 4-8 Amos Puolanne

Torjutut rangaistuslaukaukset:
Olli Huhtala, Habs

Pelanneet maalivahdit:
Jets: Jesse Hellström
Habs: Olli Huhtala5. FLAMES-LEAFS

Viidennessä pelissä kaukaloon luistelivat Leafs ja Flames. Leafsilla oli takana runsasmaalinen voitto Flamesin vielä metsästäessä ensimmäisiä pisteitään. Leafsin aamun vire ei ollut kahden pelin aikana hiipunut, vaan joukkue tuli tähänkin otteluun erittäin kovaa. Tuloksena oli vauhdikas peli, joka lopulta päättyi sinipaitojen toiseen perättäiseen voittoon.

Ottelu alkoi tasaisesti molempien joukkueiden ollessa hyvin pelissä mukana. Kuuden minuutin pelaamisen jälkeen Juuso Mustonen iski yksilösuorituksellaan Leafsin johtoon, mutta pian Dani Hallaskari tasoitti ottelun. Tasatilanteessa edettiin vajaat seitsemän minuuttia, kunnes Leafs iski 40 sekunnin sisään salamannopeasti kaksi maalia: ensin onnistujana edellisenkin maalin iskenyt Hallaskari ja toisena komeasti Dani Vuori. Enempää maaleja ei tämän jälkeen erässä enää nähty maalivahtien hyvien otteiden ansioista ja erätauolle lähdettiin tilanteesta 1-3.

Toiseen erään Flames löysi uuden vaihteen ja keltapaitojen hyvä liike tuotti kavennuksen jo ajassa 22:22 Luka Kaanin vedosta. Leafs riisti kuitenkin nopeasti otteen taas itselleen Atte Vuoren toisen ja Dani Hallaskarin kolmannen maalin ansiosta. Kun Hallaskarin osuman jälkeen Anton Melotindos vei sinipaidat jo neljän maalin johtoon, niin alkoi voittaja näyttää melko selvältä. Sitä se myös oli ja vielä yhden Flames-kavennuksen ja kahden Leafs-osuman jälkeen taululle jäivät ottelusta numerot 3-8.

Ottelun jälkeen Leafsin Viki oli tyytyväisenä lehdistötilaisuudessa: ”Hyvä taistelu, onnistumisia tuli laajalla rintamalla ja viisikkopeli oli hyvällä tasolla!” Flamesin Timo harmitteli tappiota: ”Laskujeni mukaan voitettiin maalipaikat ainakin toisen erän ensimmäisellä puoliskolla, mutta ei saatu sisään. Kaveri sen sijaan viimeisteli tappavan tehokkaasti ja siihen tämä peli ratkesi.”

FLAMES-LEAFS 3-8

Maalit:

06.45 1-0 Juuso Mustonen
08.14 1-1 Dani Hallaskari (Aleksi Ahola)
14.50 1-2 Dani Hallaskari
15.30 1-3 Atte Vuori
22.22 2-3 Luka Kaan
23.49 2-4 Atte Vuori
26.02 2-5 Dani Hallaskari RL
28.40 2-6 Anton Melotindos
31.40 3-6 Niklas Kaarto
36.00 3-7 Onni Hautala
37.43 3-8 Dani Hallaskari

Pelanneet maalivahdit:
Flames: Henry Donoghue
Leafs: Rene Kanerva6. CANS-HABS

Päivän kuudennessa ottelussa Cansia vastaan asettui Habs. Kumpikin joukkue oli voittanut edellisen pelinsä, tosin Habs oli ehtinyt hävitä sitä ennen jo yhden. Vihreäpaitojen tänään enemmän luistelleet jalat eivät kuitenkaan painaneet ja ottelusta tuli todella tasaväkinen ja hyvätunnelmainen kamppailu.

Ensimmäinen erä oli alusta alkaen tasaista vääntöä, eikä kumpikaan pystynyt luomaan pitkiä hyökkäyksiä. Avausmaali tuli kuitenkin äärimmäisen nopeasti Cansin Samu Adlerin toimesta, joka jo viidentoista sekunnin pelin jälkeen iski kiekon komeasti maaliin. Adler pääsi kolmen minuutin kuluttua iskemään jo toistamiseen Onni Haatajan tarjoilusta, mutta tähän sulkeutuivat maalihanat. Molempien maalivahtien, Oskari Ahmajärven (Cans) sekä Olli Huhtalan (Habs), huippuotteiden ansiosta seuraavaa osumaa saatiin odottaa aivan erätauolle asti, kunnes 23 sekuntia ennen taukosummerin ulinaa Matias Salmijärvi pääsi kaventamaan ottelun lukemiin 2-1. Näistä numeroista lähdettiin pian Salmijärven maalin jälkeen tauolle.

Toinen erä jatkui ensimmäisen erän tapaan todella tasaisena. Habs tuli alun hieman terävämmin, ja Eemil Walleniuksen tasoituksen jälkeen vihreäpaidat karkasivat Reko Alangon sekä Nooa Mitron taistelumaaleilla jopa kahden osuman karkumatkalle. Cans kuitenkin keräsi yllättävistä takaiskuista uutta puhtia pelaamiseensa, ja toi selväksi, ettei todellakaan häviöön tyytyisi. Tämä näkyi myös maalien muodossa. Ajassa 33:33 Hans Jäderholm kavensi eron ensin yhteen maaliin, josta muutaman minuutin kuluttua Samu Adler ottelun kolmannella osumallaan iski pelin tasoihin. Tämän jälkeen ei kiekko löytänyt enää tietään kummankaan maalin tolppien väliin ja päätössummeri lopulta soi tasanumeroissa 4-4.

Ottelun jälkeen molemmat valmentajat olivat tyytyväisiä tasaväkiseen kamppailuun. ”Tiukkaa taistelua. Pelasimme hyvin ja täysi pistepotti jäi harmittavan lähelle”, kommentoi Cansin Rami. Habsin taitovalmentaja Nico Surenkinille jäi ottelusta vielä nälkä: ”Uusien linjausten mukaisesti pelasimme nopeaa reagointipeliä ja voitimme tilaa vastustajalta. Joukkue osoitti hyvää moraalia ja voitto jäi todella lähelle.”

CANS-HABS 4-4

Maalit:

00.15 1-0 Samu Adler
03.10 2-0 Samu Adler (Onni Haataja)
19.37 2-1 Matias Salmijärvi
21.20 2-2 Eemil Wallenius
25.54 2-3 Reko Alanko
27.25 2-4 Nooa Mitro (Toomas Reijonen)
33.33 3-4 Hans Jäderholm
37.41 4-4 Samu Adler

Torjutut rangaistuslaukaukset:
Olli Huhtala, Habs

Pelanneet maalivahdit:
Cans: Oskari Ahmajärvi
Habs: Olli Huhtala7. OILERS-JETS

Seuraavaksi kaukaloon luistelivat Oilers ja Jets. Molemmat joukkueet olivat hävinneet melko selkeästi edelliset ottelunsa ja hakivat nyt raivokkaasti tietään takaisin voittojen pariin. Ennen tätä kohtaamista Oilersilla oli takanaan peräti kolmen pelin mittainen tauko, joten ennakkoon katsomossa arveltiin öljymiesten olevan hieman niskan päällä. Vastoin odotuksia, ottelua kuitenkin dominoi valkopaitainen joukkue.

Paremman alun ensimmäiseen erään sai Jets. Joukkue hallitsi kiekkoa ja loi vastustajaansa enemmän maalipaikkoja. Tämä näkyi myös tulostaululla, sillä erän puoliväliin tultaessa valkopaidat olivat luottohyökkääjä Amos Puolanteen osumilla siirtynyt kahden maalin johtoon. Sama vierasjoukkueen dominointi jatkui aina erän loppuun asti, vaikkakin Oilersin Matias Mannio pääsi Puolanteen osumien jälkeen kaventamaan. Mannion kavennuksen päälle osuivat Jetsiltä vielä Elius Niemi, Julian Bom sekä Elmo Joutsen, jonka jälkeen taukosummeri soi tilanteessa 1-5.

Neljän osuman johto tyydytti jo hieman valkopaitojen maalintekohimoa, niinpä ottelun toinen puolikas painittiin tasaisemmissa merkeissä. Oilers lopulta kuittasikin nimiinsä tämän runsasmaalisen erän, mutta harmistuksekseen ei tarpeeksi selvin numeroin. Mustapaidoille 4-3 päättyneen erän jälkeen loppunumeroiksi taululle jäivät 5-8 Jetsin hyväksi.

Jets-Ode oli ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueensa esitykseen: ”Puolustus, hyökkäys, syöttöpeli, maalinteko… Kaikki osa-alueet onnistuivat loistavasti ja tulos näkyy taululla!” Oilersin Topias ei ollut aivan samoilla linjoilla, mutta tiesi syyn tappiolle: ”Viereisessä kaukalossa kun on treenaamassa Puljujärveä ja Teukka Teräväistä, niin vähemmästäkin menee peliin valmistautuminen sekaisin. Keskitytään paremmin ensi otteluun.” Lehdistötilaisuuden jälkeen toimittaja kävi tarkastamassa Topiaksen väitteet vieressä treenaavista NHL-tähdistä – ja tottahan se oli. Raimo Summasen johdolla harjoittelevia staroja ihailemassa ei kuitenkaan näkynyt Oilersin pelaajia, vaan fanikuvia kentänlaidalta räpsivät innoissaan päävalmentaja Sauren yhdessä apuvalmentaja Kosusen kanssa! Ei ihme, että oli pelikirjat öljymiehillä sekaisin.

OILERS-JETS 5-8

Maalit:

2.06 0-1 Amos Puolanne
9.30 0-2 Amos Puolanne
10.19 1-2 Matias Mannio (Lalli Kaisla)
13.47 1-3 Elius Niemi (Amos Puolanne)
15.21 1-4 Julian Bom (Felix Wollsten, Joona Palomäki)
19.44 1-5 Elmo Joutsen (Elius Niemi, Amos Puolanne)
21.45 2-5 Noel Lund RL
26.34 2-6 Elius Niemi (Amos Puolanne)
27.26 3-6 Vilho Niemlä (Elliot Jalander, Joel Ikonen)
28.21 4-6 Elliot Jalander (Vilho Niemelä)
30.04 4-7 Elmo Joutsen (Amos Puolanne)
33.10 5-7 Miro Terho (Lukas Rantamäki)
34.44 5-8 Elmo Joutsen (Amos Puolanne, Elius Niemi)

Torjutut rangaistuslaukaukset:
Sisu Alanen, Oilers

Pelanneet maalivahdit:
Oilers: Sisu Alanen
Jets: Jesse Hellström8. FLAMES-CANS

Päivän toiseksi viimeisessä ottelussa kohtasivat Flames ja Cans. Cans oli pelannut päivän tappiotta, kun Flames puolestaan ei ollut onnistunut saalistamaan vielä yhtäkään pistettä. Halu päättää avauspäivä voittoon oli siis suuri kummassakin joukkueessa.

Ottelu oli heti alusta alkaen viihdyttävää ja nopeatempoista peliä. Avausmaaliakaan ei kauaa tarvinnut odotella, sillä vain minuutin pelin jälkeen Niklas Kaarto siirsi Flamesin Oliver järvisen hyvästä syötöstä johtoon. Erän puolessa välissä Cans kuitenkin onnistui tasoittamaan pelin, kun Hans Jäderholm murtautui vasemmasta laidasta Flames-puolustuksen läpi ja hurjalla lämärillä iski kiekon vasempaan yläkulmaan. Jäderholmin komean yksilösuorituksen jälkeen ei erässä enää maaleja nähty ja tauolle jatkettiin lukemissa 1-1.

Cans tuli toiseen erään todella kovalla vauhdilla. Punapaitojen tasoitusmaalin iskenyt Jäderholm osui toistamiseen vain seitsemän sekunnin pelaamisen jälkeen vieden joukkueensa ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Max Syrjäläinen onnistui kasvattamaan johdon jo kahteen maaliin, mutta sitten Flames heräsi taas mukaan taisteluun. Keltapaitojen Oliver Järvinen nosti joukkueensa ensin yhden maalin päähän, jonka jälkeen Veeti Palomäki tasoiti ottelun rankkarista. Näiden maalien Flamesille tuoma uusi into kuitenkin laantui nopeasti Cansin onnistuessa vuorostaan maalinteossa – tällä kertaa tekijöinä Gabriel Herold ja hattutemppunsa täydentänyt Hans Jäderholm. Tähän ei Flames pystynyt enää vastaamaan ja vielä yksien osumien jälkeen päätössummeri soi taululla numerot 4-6 punapaitojen hyväksi.

Ottelun jälkeen Flames-Timo harmitteli tappiota: ”Pelisysteemimme on kuluttava ja päivän kolmannessa ottelussa jalka taisi vähän jo painaa.” Cans-Rami oli päivään tyytyväinen: ”Kolme peliä tappiotta lupaa hyvää. Tästä on hyvä jatkaa.”

FLAMES-CANS 4-6

Maalit

1.05 1-0 Niklas Kaarto (Oliver Järvinen)
13.36 1-1 Hans Jäderholm
20.07 1-2 Hans Jäderholm
22.22 1-3 Max Syrjäläinen (Samu Adler)
24.22 2-3 Oliver Järvinen (Niklas Kaarto)
27.01 3-3 Veeti Palomäki RL
28.28 3-4 Gabriel Herold RL
35.30 3-5 Hans Söderholm RL
37.00 4-5 Oliver Järvinen RL
39.10 4-6 Samu Adler

Torjutut rangaistuslaukaukset:
Oskari Ahmajärvi, Cans

Pelanneet maalivahdit:
Flames: Henry Donoghue
Cans: Oskari Ahmajärvi9. LEAFS-OILERS

Maanantain viimeisessä ottelussa vastakkain asettuivat Leafs ja Oilers. Joukkueiden päivät olivat tähän mennessä kulkeneet täysin eri suuntiin, sillä Leafsin ollessa voittanut molemmat aikaisemmat ottelunsa, oli Oilers onnistunut häviämään kumpaisenkin. Oilers-fanien toiveista huolimatta tämä viimeinen koitos ei tuonut muutosta päivän kurssiin, vaan Leafs käveli rymisten mustapaitojen yli ja nappasi pisteet itselleen murskalukemin.

Leafs nousi heti ottelun alusta kuskin paikalle ja onnistui luomaan vaarallisia tilanteita ensiminuuteilta lähtien. Avausmaali syntyi ajassa 2:55, kun Onni Hautala pääsi hienon taistelun päätteeksi tälläämään kiekon maaliin. Vain kahden minuutin kuluttua Atte Vuori nosti johdon kahteen ja siitä muutaman minuutin päästä Luukas Vahvaselkä vaihtoi lukemiksi jo 3-0. Oilerskin toki onnistui muutaman vaarallisen maalipaikan luomaan, mutta Leafs maalia vartioinut Rene Kanerva hoiti tonttinsa täydellisesti pitäen ensimmäisessä erässä nollat. Kun vielä Aleksi Alho ja toistamiseen Luukas Vahvaselkä onnistuivat maalinteossa, lähdettiin erätauolle Leafsin 5-0 johdosta.

Toisessa erässä sama tahti jatkui. Oilers pääsi Elliot Jalanderin toimesta kaventamaan erän alussa kerran, mutta tämän jälkeen ottelu oli jälleen Leafsin vyöryä. Sinipaidat pyörittivät peliä ja kiekkoa todella ylivoimaisesti iskien erään vielä huimat kuusi maalia onnistujina yksillä maaleilla Dani Hallaskari ja Anton Melontindos, sekä kaksilla osumilla hattutemput viimeistelleet Onni Hautala ja Aleksi Alho. Loppunumerot näiden osumien jälkeen 11-1.

Ottelu jälkeen Leafs-koutsi Viki oli erittäin tyytyväinen otteluun: ”Tehtiin hyökkäysalueella paljon töitä, jolloin ei tarvinnut puolustaa yhtä paljon. Erittäin hyvä peli, työmoraalilla oli loistavalla tasolla. Näin kun jatketaan niin se lupaa erittäin hyvää jatkoa ja jopa mestaruustaistelua ajatellen!” Oilersin Topias käänsi katseita jo seuraavalle päivälle: ”Joukkue hioutuu koko ajan tiiviimmäksi. Katse kohti huomista ja voittojen tietä.”

LEAFS-OILERS 11-1

Maalit:

02.55 1-0 Onni Hautala
04.35 2-0 Atte Vuori
06.36 3-0 Luukas Vahvaselkä (Atte Vuori, Anton Melotindos)
08.00 4-0 Aleksi Alho (Max Erkinheimo)
09.12 5-0 Luukas Vahvaselkä (Atte Vuori, Anton Melotindos)
22.30 5-1 Elliot Jalander
23.31 6-1 Dani Hallaskari
25.58 7-1 Onni Hautala (Dani Hallaskari)
27.00 8-1 Aleksi Alho (Onni Hautala)
32.11 9-1 Aleksi Alho (Onni Hautala)
37.42 10-1 Onni Hautala
40.00 11-1 Anton Melotindos RL

Torjutut rangaistuslaukaukset:
Rene Kanerva, Leafs

Pelanneet maalivahdit:
Leafs: Rene Kanerva
Oilers: Sisu Alanen


© Erik Kymäläinen


   
Lisää uutisia
Blues
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Liity seuraan
Ilmoittautumiset
Kategoriat