Otteluraportit tiistai
13.6.2017 9:23 Uutiset / SHL 05-06

Tervetuloa SHL-pelileirille 2017!


TREIDIT KESKIVIIKOLLE:

Julius Tiittala (Cans) -> Leafs
Karo Tairo (Oilers) -> Jets
Onni Vikström (Habs) -> Flames
Emil von Essen (Cans) -> Jets
Valtter Räsänen (Flames) -> Leafs
Eelis Jokinen (Jets) -> Cans
Niklas Grönblom (Leafs) -> Flames

Tarkista oma joukkueesi ja tule ajoissa paikalle


Tiistai 13.6.2017

1. JETS-OILERS

Tiistaiaamu valkeni Matinkylän urheilupuistossa pilvisenä ensimmäisten joukkueiden saapuessa hallille. Iltapäivää kohden ennustukset lupailivat kuumenevan niin sään ulkona, kuin pelien hallissa. Kuitenkin jo ensimmäisessä ottelussa aamuiselle yleisölle tarjoiltiin varsinainen herkkupala Jetsin ja Oilersin asettuessa ratkomaan sarjataulukon ykköspaikan haltija. Mitään maalijuhlia ei aamusta nähty, sillä tiukassa kamppailussa nähtiin yhteensä ainoastaan neljä maalia.

Jets otti ottelun komentoonsa välittömästi pelin alusta ja onnistui luomaan vaarallisia tilanteita ensimmäisistä vaihdoista lähtien. Maaliin se ei kuitenkaan saanut kiekkoa kuin vasta neljän minuutin kuluttua, kun Kasper Pohjala onnistui Joose Inhalan ja Eelis Jokisen esityöstä täräyttämään valkopaidat johtoon. Pohjalan maali toi selkeästi lisää virtaa Jetsille, ja toinenkin osuma näytti olevan vain ajan kysymys. Siitä vastuun otti lopulta Anton Parkkinen, jonka vahva pelaaminen tuotti tulosta maalin muodossa ajassa 10:26. Tämän jälkeen ei valkopaitojen kovasta pyörityksestä huolimatta enää osumia nähty ja Jetsin 2-0 johdosta mentiin erätauolla.

Toisessa erässä Oilers alkoi päästä paremmin peliin kiinni, mutta valkopaitojen puolustus ei niin vain murtunut. Ajassa 28.08 Alex Riskun onnistui avata öljymiesten maalihanat Noa Puskan hyvästä passista, mutta se jäikin erän ainoaksi vierasosumaksi Jetsin puolustaessa tiukasti maalivahtinsa Aleksi Karjalaisen johdolla. Lopputulokseksi kamppailusta vielä Joose Inhalan yhden Oilersin verkkoihin uponneen kudin myötä 3-1 Jetsille.

Oilersin Topias ei ollut täysin tyytyväinen peliin: ”Aamupuuro oli ilmeisesti jäänyt pojilta syömättä ja peliin valmistautuminen jätti toivomisen varaa. Eka erä meni meiltä hieman ohi, mutta loppua kohti homma parani. Tiukat lukemat silti mairittelevat meitä, sillä Karo ja Patrick pelasivat maalissa erittäin hyvin. Onneksi vielä on muutama peli aikaa parantaa.” Jetsin Ode oli iloisempi: ”Kova työ palkittiin vihdoin. Peli on parantunut koko ajan ja tarkoituksena on pitää koko ajan suunta ylöspäin.”

JETS-OILERS 3-1

Maalit:

4.07 1-0 Kasper Pohjala (Joose Inhala, Eelis Jokinen)
10.26 2-0 Anton Parkkinen (Valtteri Pasonen)
28.08 2-1 Alex Risku (Noa Puska)
34.41 3-1 Joose Inhala

Torjutut rangaistuslaukaukset:
Karo Tairo, Oilers
Aleksi Karjalainen, Jets
Patrick Donoghue, 2

Pelanneet maalivahdit:
Jets: Aleksi Karjalainen
Oilers: Karo Tairo -> Patrick Donoghue2. FLAMES-HABS

Aamun seuraavassa ottelussa kohtasivat Flames ja Habs. Molemmat joukkueet olivat onnistuneet saalistamaan yhden voiton eilisistä peleistään ja olivat nyt hyvien yöunien jälkeen valmiita taistelemaan täysillä toisesta. Hieman paremmin oli kenties kuitenkin palautunut Flames, joka pirteämmällä luistelullaan pyöritti vihreäpaidat kumoon ja anasti täyden kolmen pisteen potin itselleen.

Keltapaidat tulivat ensimmäiseen erään heti todella nopealla jalalla. Maalinteon avasi jo 39 sekunnin pelin jälkeen Lucas Käkelä nostaen Flamesin ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Käkelän avausosuman jälkeen tämä johto jatkoi kasvamistaan: Juuso Partasen kahden salamamaalin jälkeen keltaiset olivat jo kolmen maalin karkumatkalla ennen kuin edes viittä minuuttia oli pelattu. Partasen jälkimmäinen osuma herätti vihdoin Habsinkin huomaamaan, että kentällähän on ollut pitkään jo peli käynnissä. Tästä eteenpäin kamppailu tasoittui huomattavasti molempien joukkueiden luodessa tilanteita vastustajansa maalinedustalle. Roope Sauvonsaari Flames-maalilla ei kuitenkaan ollut ohitettavissa ja vielä kahden kotiosuman jälkeen erätauolle paineltiin tilanteessa 5-0.

Toiseen erään Habs tuli hyvin taistellen ja onnistui luomaan maalipaikkoja ja jopa kaksi rangaistuslaukauksen saamiseen johtanutta hyökkäystä. Sauvonsaari oli kuitenkin jälleen mies paikallaan, eikä suostunut antautumaan viherpaitojen yritysten edessä. Alun Habs-myllyn jälkeen Flames keräsi taas rivejään ja iski takaisin; tuloksena Jasper Eurolan hieno maali, jonka perään Stormur Salkoharjun kaksi osumaa ja kotijoukkueensa murskaavaan 8-0 johtoon. Viimeisillä minuuteilla Habskin onnistui viimein saamaan nollansa rikottua tulostaululta Eemi Backmanin ja Patrick Otisin hyvillä viimeistelyillä, mutta voittajasta ei ollut enää epäselvyyttä. Lopputuloksena ottelusta selvät numerot 8-2.

Ottelun jälkeen Flamesin Timo sai kysymyksiä joukkueensa voittavasta pelitavasta: ”Let the players play!”, Haantaus totesi kansainvälisesti, vaikka kovin montaa ulkomaista tiedotusvälinettä ei pressissä näkynyt. Habsin Nico puolestaan analysoi peliä: ”Peli parani loppua kohden koko ajan, mutta se viimeinen maalintekoterävyys hieman puuttui.”

FLAMES-HABS 8-2

Maalit:

0.39 1-0 Lucas Käkelä (Juuso Partanen, Jasper Eurola)
3.32 2-0 Juuso Partanen
4.38 3-0 Juuso Partanen (Atte Koukonen)
15.50 4-0 Heikki Ruohonen
17.55 5-0 Valtter Räsänen (Juuso Partanen)
25.55 6-0 Jasper Eurola (Kasper Laaksonen, Lucas Käkelä)
26.42 7-0 Stormur Salkoharju (Heikki Ruohonen)
32.56 8-0 Stormur Salkoharju (Juuso Partanen)
38.03 8-1 Eemi Backman
39.59 8-2 Patrick Otis (Max Mennander)

Torjutut rangaistuslaukaukset:
Roope Sauvonsaari, Flames 3
Onni Vikström, Habs 2
Kaapo Pulkkinen, Habs

Pelanneet maalivahdit:
Flames: Roope Sauvonsaari
Habs: Onni Vikström->Kaapo Pulkkinen3. LEAFS-CANS


Tiistain kolmannessa pelissä yhteen ottivat Leafs ja Cans. Kotijoukkue Leafs ei ollut onnistunut saavuttamaan vielä viikon avausvoittoaan, niinpä kevyenä ennakkosuosikkina otteluun luisteli maanantaina tappiottomasti pelannut Cans. Hyvällä taisteluasenteella pelanneet sinipaidat kuitenkin yllättivät vastustajansa ja raivasivat tiensä ensimmäisiin pisteisiinsä.

Avauserä painittiin todella tasaisesti. Maalinteon aloitti jo ensimmäisen hyökkäyksen päätteeksi Leafsin Noah Tjäru vieden taitavasti joukkueensa ottelussa johtoon. Muutaman minuutin kuluttua Cansin Kevin Pomoell tasoitti, mutta Tjäru toisella osumallaan nosti kohta sinipaidat taas kuskin paikalle. Erä jatkui loppua kohti yhtä tasaväkisenä taisteluna. Tilanteita ja maaleja syntyi vuorotellen: ensin Elias Myllykoski kasvatti kotijoukkueen johtoaseman jo kahteen, mutta sitten vuorollaan Elias Puolanne ja toisen kerran maalannut Kevin Pomoell tasoittivat pelin. Erätauolle siirryttiin tässä jännittävässä 3-3 tilanteessa.

Toiseen erään Leafs tuli aivan uudella ilmeellä. Cans taisteli kovaa vastaan, mutta joutui antautumaan vastustajansa taistelun edessä. Samuel Holm vei kotijoukkueen johtoon reilun viiden minuutin pelaamisen jälkeen ja erän toisella puoliskolla Anton Niemikorpi sekä Rasmus Hatakka kaunistelivat loppunumeroiksi 6-3. Tulos olisi voinut olla Cansin kannalta vielä paljon rajumpi, mutta Julius Tiittala punapaitojen maalilla kesti hyvin useat Leafsin tykitykset kopaten muun muassa kaksi rangaistuslaukaustakin.

Leafsin Viki hymyili vapautuneesti avausvoiton jälkeen: ”Käytiin joukkueen kanssa läpi ennen ottelua, että lähdetään pelaamaan omaa peliä vastustajan kikkailusta välittämättä ja tämä selkeästi toimi. Tästä hyvä jatkaa eteenpäin!” Cansin Rami ei ollut tappiosta turhan harmissaan: ”Lähdettiin pelaamaan rohkeasti uudenlaista havumetsien pystysuunnan kiekkoa, eikä pelityyli tuottanut tällä kertaa tulosta. Kovaa kuitenkin taisteltiin.”

LEAFS-CANS 6-3

Maalit:

00.34 1-0 Noah Tjäru (Anton Niemikorpi, Jimi Säiniö)
03.22 1-1 Kevin Pomoell (Väinö Järvinen)
08.19 2-1 Noah Tjäru (Leo Honkonen)
09.35 3-1 Elias Myllykoski (Rasmus Hatakka, Samuel Holm)
14.45 3-2 Elias Puolanne (Oula Vartiainen)
17.45 3-3 Kevin Pomoell (William Kauria)
25.55 4-3 Samuel Holm (Noah Tjäru, Rasmus Hatakka)
34.30 5-3 Anton Niemikorpi RL
39.28 6-3 Rasmus Hatakka (Samuel Holm)

Torjutut rangaistuslaukaukset:
Julius Tiittala, Cans 2

Pelanneet maalivahdit:
Leafs: Miko Suominen
Cans: Ville Kurvinen -> Julius Tiittala4. OILERS-FLAMES

Päivän neljännessä ottelussa aamupelinsä niukasti hävinnyt Oilers sai vastaansa Flamesin, joka oli puolestaan voittanut vakuuttavin ottein Habsin avauspelissään. Flames tuli päivän toiseen kamppailuunsa samalla draivilla kuin ensimmäiseen, eikä jättänyt Oilersille mahdollisuuksia. Keltapaidat olivat nimensä mukaisesti liekeissä ja takoivat peräti kahdeksan maalia otteluun napaten täyden pistepotin.

Flames lähti otteluun kovaa ja pyrki ottamaan pelin heti hallintaansa. Atte Koukonen avasikin joukkueensa maalitilin jo ajassa 1.20 Kasper Laaksosen syötöstä, ja nopeasti perään Laaksonen onnistuessa itse siirtyi vierasjoukkue jo kahden maalin johtoon. Oilers ei kuitenkaan näin helposti lannistunut. Oliver Airisto kavensi ajassa 9:57 pelin lukemiin 1-2 ja tämän jälkeen palloteltiin taas tasaisesti päästä päähän molempien joukkueiden onnistuessa maalinteossa kaksi kertaa vuorotellen. Tässä Flamesin yhden maalin johdossa oltiin jo menossa erätauolle, mutta aivan erän viimeisellä sekunnilla keltapaidat saalistivat itselleen vielä rangaistuslaukauksen: seurauksena Leo Kokkosen tyylikkäät veivit ja hetkeksi ottamaan happea sittenkin tilanteessa 3-5.

Toisessa erässä sama tahti jatkui. Oilers tuli erän alun erittäin kovaa ja onnistui kahdeksan minuutin kohdalla Alexander Sandmanin toimesta kaventamaan joukkueiden välisen eron taas yhteen osumaan. Tähän pysähtyi kuitenkin kiri. Flames kavennuksesta pelästyttyään tiivisti viisikkonsa niin yhtenäiseksi, ettei Oilersin hyökkäys sitä kyennyt enää kiertämään. Flamesin tiivis viisikko näkyi myös joukkueen maalinteossa, sillä keltapaidat onnistuivat vielä kolmesti kiekon Oilersin verkkoihin ujuttamaan. Juuso Partasen, Niko Syrjälän ja Atte Koukosen osumien jälkeen pukusuojiin marssittiin taululla 4-8.

Ottelun jälkeen Oilers-valmentaja Topias myönsi suoraan vastustajan paremmuuden: ”Ei tässä auta selittelyt, vastustaja oli tämän verran parempi.” Flamesin Timo oli peliin tyytyväinen: ”Erityisesti terävyys ja sitä kautta tehokkuus maalipaikoissa oli erinomaisella tasolla, mikä luonnollisesti näkyy lopputuloksessa.”

OILERS -FLAMES 4-8

Maalit:

1.20 0-1 Atte Koukonen (Kasper Laaksonen)
5.00 0-2 Kasper Laaksonen (Jasper Eurola)
9.57 1-2 Oliver Airisto
11.11 1-3 Ville Kontio (Juuso Partanen)
12.19 2-3 Jere Torkki (Mikael Rautanen)
14.46 2-4 Atte Koukonen RL
19.55 3-4 Jere Torkki (Christian Korpela, Luca Kopra)
19.59 3-5 Leo Kokkonen RL
28.28 4-5 Alexander Sandman
30.33 4-6 Juuso Partanen
33.46 4-7 Niko Syrjälä
36.11 4-8 Atte Koukonen RL

Torjutut rangaistuslaukaukset:
Roope Sauvonsaari, Flames

Pelanneet maalivahdit:
Oilers: Karo Tairo -> Patrick Donoghue
Flames: Roope Sauvonsaari5. LEAFS-JETS

Päivän viidennessä ottelussa pelasivat Jets ja Leafs. Ennakkoasetelmien perusteella ottelu vaikutti tasaiselta molempien joukkueiden ollessa voittaneet päivän ensimmäiset pelinsä. Kohtaamisesta tulikin erittäin tasaväkinen, mutta lopulta maanantaina vahvemmin esiintynyt Jets kairasi paremman toisen eränsä ansiosta täydet kolme pistettä sinipaidoilta mukaansa.

Ottelu alkoi heti vauhdikkaasti. Maalinteon aloitti Leafsin pistenikkari Jimi Säiniö alle minuutin pelaamisen jälkeen Anton Niemikorven syötöstä. Sinipaitojen johdossa edettiin hyvin pitkälle Rasmus Hatakan ajassa 13:43 lisätessä eron vielä kahteen maaliin. Aivan erän lopulla Jets löysi kuitenkin myös tiensä taas maalien makuun Eelis Jokisen kaventaessa pelin ensin lukemiin 2-1, ja josta muutaman minuutin kuluttua Nuutti Miettinen toi komeasti pelin tasoihin. Tämän jälkeen ei erässä enää osumia nähty ja erätauolle siirryttiin tasalukemissa 2-2.

Toisessa erässä peli jatkui kovatempoisena. Tasaväkisestä painista huolimatta, ainoastaan toinen joukkue kuitenkin onnistui vastustajansa verkkoa heiluttamaan. Kun erää oli kaksi minuuttia pelattu, niin ensin Eelis Jokinen ottelun toisellaan vei Jetsin ensimmäistä kertaa johtoon, ja tästä hetken kuluttua Jaakko Turtiainen vaihtoi tulostaululle jo numerot 2-4. Ajassa 35:55 valkopaitojen Mikael Mattelmäen tolppien väliin uponneen sivalluksen jälkeen alkoi ottelun voittajajoukkueen nimi olla jo selvä. Loppuun ei enää maaleja syntynytkään ja Jets kuittasi kolme pistettä varmasti 2-5.

Pelin jälkeen Jetsin Ode oli tyytyväinen suojattiensa esitykseen: ”Hyvän valmistautumisen kautta vahva ote toisessa erässä ja korkea työmäärä läpi ottelun nousivat avaintekijöiksi tässä voitossa.” Leafsin Viki harmitteli tappiota: ” Pyrimme jatkamaan samaa nopeaa avauspeliä kuin edellisessä ottelussamme, mutta se ei nyt tuottanut aivan toivottua lopputulosta.”

LEAFS-JETS 2-5

Maalit:

00.55 1-0 Jimi Säiniö (Anton Niemikorpi)
13.43 2-0 Rasmus Hatakka (Samuel Holm)
16.20 2-1 Eelis Jokinen (Anton Parkkinen)
19.08 2-2 Nuutti Miettinen (Liam Etelävuori)
22.10 2-3 Eelis Jokinen (Kasper Pohjala)
31.16 2-4 Jaakko Turtiainen
35.55 2-5 Mikael Mattelmäki

Torjutut rangaistuslaukaukset:
Aleksi Karjalainen, Jets 3
Miko Suominen, Leafs 2

Pelanneet maalivahdit:
Jets: Aleksi Karjalainen
Leafs: Miko Suominen6. HABS-OILERS

Seuraavaksi vastakkain asettuivat Habs ja Oilers. Kohtaamisesta veikattiin etukäteen kovatempoista ja tasaväkistä, sillä kumpikin joukkue oli hävinnyt päivän aikaisemmat pelinsä ja etsivät nyt kuumeisesti tietään takaisin voittojen pariin. Joukkueet tarjoilivatkin yleisölleen tasaisen ja maalirikkaan kamppailun.

Heti ensimmäisestä aloituksesta lähtien edettiin kummankin joukkueen ollessa hyvin pelissä mukana. Oilers pääsi muutaman minuutin jälkeen koittamaan avausmaalin tekoa rankkarista, mutta Onni Vikström Habs-maalilla koppasi kiekon komeasti. Tästä torjunnasta ilahtuneena pääsivät vihreäpaitaiset puolestaan pyörittämään kiekkoa toiseen päätyyn. Hyvien myllyjen tuloksena Aaron Martikainen iski nopeasti kaksi kertaa peräkkäin kiekon Oilers-vahdin selän taakse ja siirsi joukkueensa 2-0 johtoon. Martikaisen osumien jälkeen loppuerä painittiin todella tasaisesti kiekon pomppiessa molempien maalien tolppiin. Maaleja nähtiin vielä kaksi kappaletta kummankin onnistuessa kerran ja tauolle siirryttiin näiden jälkeen lukemissa 3-1.

Toisen erän alkuun kotijoukkue Habs rymisteli todella hyvällä energialla. Vihreäpaitaisten valmentaja Nico oli selvästi kerrannut erätauolla hyökkäyspään erikoiskuvioita, sillä ensimmäisen kuuden minuutin aikana Habs tykitti huimat neljä osumaa: melko tarkalleen minuutin välein osuivat Veeti sulin, Emil Eriksson, Anton Karlsson ja viimeisenä Eemi Backman. Backmanin 7-1 maalin jälkeen Oilers sai viimein rivejään kasattua ja käynnisti kirinsä, mutta ero oli venynyt liian suureksi. Kuitenkin kolme kavennusmaalia saivat öljymiehet väsättyä ja lopputulokseksi ottelusta 7-4.

Ottelun jälkeen Habs valmentaja Nico oli erittäin tyytyväinen: ”Uskottiin omaan tekemiseen ja pidettiin pelaaminen tarpeeksi yksinkertaisena. Hyvä peli!” Oilersin Topias ei ollut yhtä tyytyväinen joukkueensa otteisiin: ”On vanha tunnettu fakta, että 90% jääkiekosta on henkistä ja vain toinen puolikas fyysistä. Nyt oli jälkimmäinen kyllä kunnossa, mutta henkiseen valmistautumiseen pitää keskittyä enemmän.”

HABS-OILERS 7-4

Maalit:

3.50 1-0 Aaron Martikainen
5.36 2-0 Aaron Martikainen (Felix Eklund, Elias Kahra)
11.22 2-1 Alex Risku RL
16.04 3-1 Otto Syrjäläinen
21.05 4-1 Veeti Sulin
23.04 5-1 Emil Eriksson (Felix Eklund, Elias Karjalainen)
24.42 6-1 Anton Karlsson
25.55 7-1 Eemi Backman (Veeti Sulin)
32.41 7-2 Luca Kopra (Christian Korpela, Makar Borovkov)
33.22 7-3 Alex Risku (Oliver Airisto)
35.11 7-4 Alex Risku RL

Torjutut rangaistuslaukaukset:
Onni Vikström, Habs
Karo Tairo, Oilers
Patrick Donoghue, Oilers

Pelanneet maalivahdit:
Habs: Onni Vikström -> Kaapo Pulkkinen
Oilers: Karo Tairo -> Patrick Donoghue7. JETS-CANS

Jets päätti tiistaipäivänsä seiskapelissä ottelulla Cansia vastaan. Valkopaitojen saldo päivän aiemmista peleistä oli vakuuttava: kaksi voittoa ja ainoastaan 3 päästettyä maalia. Cansilla oli alla vasta yksi ottelu ja siitä tuloksena tappio. Kovaan liitoon päässyt Jets jatkoi samoilla erittäin vakuuttavilla otteilla ja raivasi tiensä voittoon päästäen jälleen vain kaksi maalia omaan päähänsä.

Ottelun ensimmäisen erän ajan peli pysyi kohtuullisen tasaisena, mutta joukkueiden viimeistelytehokkuudessa löytyi eroa. Jetsit olivat maalipaikoissaan tappavan tehokkaita ja viimeistelivät kovalla prosentilla peräti neljä maalia avauserään. Cans ei onnistunut hyödyntämään maalipaikkojaan, sillä Aleksi Karjalainen Jets-maalilla otti kirjaimellisesti kaiken kiinni. Erätauolle mentiinkin selkeistä 4-0 lukemista.

Toisessa erässä sama vauhdikas meno kentällä jatkui, mutta nyt Canskin pääsi otteluun mukaan. Ensimmäisessä erässä vastustajan maalivahdin kerran kahville kisutellut Joose Inhala iski kuitenkin heti erän alkuun vielä kaksi taitavaa osumaa, niinpä punapaidat saivat kirinsä käyntiin vasta kun taululla oli ylivoimaiset numerot 6-0. Cansin Johan Lindholm ja Juho Holopainen onnistuivat vielä kaventamaan, mutta Jetsin Joose Inhalan neljännen maalin jälkeen punapaitojen kirin tynkä hiipui jo vallan kokonaan. Tämän jälkeen ei enää maaleja nähty ja tulostaululle jäivät ottelusta lukemat 7-2.

Ottelun jälkeen Jets-valmentaja Ode hymyili lehdistötilaisuudessa tyytyväisen näköisenä: ”Kolme peliä, yhdeksän pistettä ja vain 5 päästettyä maalia on mielestäni ihan kohtuullinen saldo. Hyvä päivä!” Cansin Ramia ei lehdistötilaisuudessa näkynyt, sillä Cans lähti nopeasti valmistautumaan päivän viimeiseen otteluunsa.

JETS-CANS 7-2

Maalit:

0.57 1-0 Eelis Jokinen (Liam Etelävuori)
4.00 2-0 Anton Parkkinen
11.56 3-0 Joose Inhala RL
19.09 4-0 Anton Parkkinen (Joose Inhala, Eelis Eskola)
3.08 5-0 Joose Inhala (Anton Parkkinen)
23.51 6-0 Joose Inhala
27.32 6-1 Johan Lindholm
36.09 6-2 Juho Holopainen (Elias Puolanne)
37.17 7-2 Joose Inhala

Torjutut rangaistuslaukaukset:
Aleksi Karjalainen, Jets 3

Pelanneet maalivahdit:
Jets: Aleksi Karjalainen
Cans: Julius Tiittala->Ville Kurvinen


8. LEAFS-HABS

Tiistain toiseksi viimeisessä ottelussa kohtasivat Leafs ja Habs. Molemmat joukkueet olivat voittaneet yhden päivän aikaisemmista peleistään ja tarvitsivat nyt kovasti toista kolme pisteen voittoa, sillä olivat kumpainenkin päivän aikana valahtaneet sarjataulukon huonommalle puoliskolle. Tavoitteessaan onnistui lopulta tuplasti vastustajaansa enemmän maaleja iskenyt Leafs.

Ottelu käynnistyi jälleen vauhdikkaasti. Ensimmäisen kahden minuutin aikana Leafs pääsi yrittämään maalinteon aloittamista kahdesti rangaistuslaukauksesta, ja toisella yrityksellä Jimi Säinio tässä onnistuikin. Habsin Aaron Martikainen tasoitti pian pelin, mutta Leo Honkonen iski sinipaidat nopeasti uudestaan johtoon. Vielä kerran Habsit onnistuivat ottelun tuomaan tasoihin, mutta sitten oli kotijoukkue heille liian vahva. Loppuerän kolmen Leafs-osuman jälkeen erätauolle hetkeksi lepäämään siirryttiin lukemissa 5-2.

Kamppailun jälkimmäiselle puoliskolle molemmat joukkueet tulivat hyvällä energialla, mutta Leafs-maalivahti Miko Suomisen huippuotteiden ansiosta maalinteossa onnistuivat hieman paremmin sinipaitaiset, vaikkakin Habsin Eemi Backman onnistui yhdellä maalilla heti erän alussa kaventamaan. Leafsilta tutut nimet onnistuivat jälleen maalinteossa Samuel Holmin täydentäessä hattutemppunsa kahdella osumalla ja Jimi Säiniön iskiessä toisen maalinsa upeilla harhautuksilla rankkarista. Habs-taituri Anton Karlssonin vielä yhden kerran kavennettua Max Mennanderin hyvästä syötöstä, ei ottelussa enää maalisummeria kuultu. Lopputuloksena Leafsin selvä 8-4 voitto.

Ottelun jälkeen Leafs-valmentaja Viki pohti koko päivää: “Hyvä, nousujohtainen päivä. Loppuun asti taisteltiin, vaikka ehkä vähän painoi jo ja se kantoi hedelmää.” Habsin Nico harmitteli tappioita, mutta kehui maalivahtejaan: ”Harmittava häviö. Pakko kuitenkin antaa veskareille tunnustusta, Onni ja Kaapo pelasivat molemmat hyvin, vaikka välillä jäivätkin vähä yksin.”

LEAFS-HABS 8-4

Maalit:

2.14 1-0 Jimi Säiniö RL
5.24 1-1 Aaron Martikainen (Veeti Sulin)
8.00 2-1 Leo Honkonen (Rasmus Hatakka)
12.10 2-2 Manu Syrjäläinen (Patrick Otis)
13.40 3-2 Rasmus Hatakka (Jimi Säiniö)
19.19 4-2 Samuel Holm (Rasmus Hatakka)
19.36 5-2 Leo Honkonen (Rasmus Hatakka)
20.41 5-3 Eemi Backman (Elias Karjalainen, Niko Sauvonsaari)
23.38 6-3 Samuel Holm (Rasmus Hatakka, Leo Honkonen)
24.31 7-3 Samuel Holm (Rasmus Hatakka, Leo Honkonen)
28.11 8-3 Jimi Säiniö RL
32.59 8-4 Anton Karlsson (Max Mennander)

Torjutut rangaistuslaukaukset:
Onni Vikström, Habs

Pelanneet maalivahdit:
Leafs: Miko Suominen
Habs: Onni Vikström -> Kaapo Pulkkinen9.CANS-FLAMES

Tiistain päätti Cansin ja Flamesin välinen kamppailu. Voitosta voittoon kiitänyttä Flamesia yritti nyt pysäyttää Cans, jonka tiistain saldo oli kaksi tappiota. Pahemman kerran päivän aikana takkuillut punapaitojen maalinteko ei kuitenkaan tässäkään pelissä vielä auennut, ja suhteellisen vähämaalisen kamppailun pisteet matkasivat draaman kaarta noudattaneen jännitysnäytelmän jälkeen Flamesin matkaan.

Jo alusta alkaen oli selvää, että tässä pelissä maalit eivät tulisi helpolla. Ensimmäisen kympin aikana ottelussa ei nähty juurikaan kovin vaarallisia maalipaikkoja molempien joukkueiden pelatessa aktiivista karvauspeliä ja toisaalta ohjaten kaikki suorat hyökkäykset kulmiin ja laitoihin. Yhden kerran Cansin Elias Puolanne pääsi kuitenkin tekopaikalle livahtamaan Juho Holopaisen syötöstä, eikä tehopelaaja tästä erehtynyt vaan pyssytti varmasti joukkueensa ottelussa johtoon. Viiden minuutin kuluttua Puolanteen maalista kotijoukkueen Olli Puputti pääsi viemään Cansin jo kahden maalin johtoon, mutta tähän Flames sai Juuso Partasen maalilla pikaisesti vastattua. Vielä viimeisen minuutin Lucas Käkelän hienon rankkaritasoituksen jälkeen erätauolle liu’uttiin tasatilanteessa 2-2.

Toisessa erässä sama tasainen vääntö jatkui. Eelis Marila onnistui maalinteossa heti toisella minuutilla vieden Cansin jälleen johtoasemaan. Marilan osuman jälkeen näytti viidentoista minuutin ajan siltä, että Flamesin pyristelystä huolimatta Cans tulee viemään ottelusta päivän ensimmäiset pisteensä, mutta juuri kun valmentaja Rami Alanko punapaitojen vaihtoaitiossa uskalsi ensimmäisen kerran hymyillä numeroille tulostaululla, pääsi Juuso Partanen tasoittamaan pelin saaden Flames-fanit hurraamaan villisti. Viimeisellä minuutilla ottelun ollessa tasatilanteessa Partanen vasta räjäyttikin oman vaihtoaitionsa ja katsomon viedessään Flamesin uskomattomalla taistelulla johtoon. Tämän jälkeen ei enää maaleja syntynyt ja keltapaidat pääsivät koppiin juhlimaan täyden kolmen voiton päiväänsä lukemiin 3-4 päättyneen päätöspelin jälkeen.

Ottelun jälkeen valmentajat kiirehtivät suoraan vaihtoaitioista treidipalaveriin ja toimittaja sai haastatella itse itseään lehdistötilaisuudessa.

CANS-FLAMES 3-4

Maalit:
08.17 1-0 Elias Puolanne (Juho Holopainen)
13.38 2-0 Olli Puputti (Elias Puolanne, Juho Holopainen)
14.38 2-1 Juuso Partanen (Kasper Laaksonen)
19.00 2-2 Lucas Käkelä RL
21.41 3-2 Eelis Marila (Elias Järvimäki, Marcus Hanhinen)
36.26 3-3 Juuso Partanen RL
39.08 3-4 Juuso Partanen

Torjutut rangaistuslaukaukset:
Julius Tiittala, Cans 3

Pelanneet maalivahdit:
Cans: Julius Tiittala ->Ville Kurvinen
Flames: Roope Sauvonsaari©Erik Kymäläinen


   
Lisää uutisia
Blues
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Liity seuraan
Ilmoittautumiset
Kategoriat